Skocz do zawartości

paszeko

Użytkownicy
  • Postów

    572
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    ruda slaska

Ostatnie wizyty

1 058 wyświetleń profilu

Osiągnięcia paszeko

Wytrawny

Wytrawny (11/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. cena tez jak z bajki napewno.😁pozdrawiam.
  2. najlepszy ten ostatni.
  3. ide zakisic ogora!🤣
  4. moze mi ktos napisac ten przepis na 2kg produktu?dzieki i pozdrawiam.
  5. paszeko

    Delicje @mamuśki

    no i cóż że ze Szwecji ......
  6. Wojtku- jak z nieba spadłeś Policz mi bardzo proszę , jakie stężenie peklosoli powinienem używać chcąc zapewnić moim paniom odczucie słoności po parzeniu w SV wędliny na poziomie 1,2% . Moje założenie to peklowanie 10 dni temp 3 st C , ponieważ używam peklosoli (NaCl)99,4 to współczynnik Van't Hoffa możesz przyjąć i=2*0,994 , a że nie używam wody przegotowanej do peklowania to wpływ enzymatyczny może wynosić ok 0, 017 ,czyli w zasadzie da wskaźnik korekcyjny 0,98 . Jakoś mam problem z tym dokładnym policzeniem . / W zamian masz u mnie flaszkę znanej zlotowiczom antykorony / olaboga wole ten kalkulator pozdrawiam
  7. a fachowcy milcza a maja sklepy miesne pozdrawiam.
  8. https://www.wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1780-super-kalkulator znalazlem olowek mam w pogotowiu.
  9. ale dosypales do pieca!myslalen ze to forum to wedliny domowe ) [Dodano: 20 kwi 2023 - 10:44] hahaha powaznie?
  10. O końcowej słoności decydują: ilość p/solanki na kg mięsastężenie tej solankiczas peklowaniaZakładamy peklowanie w niskich temperaturach. Nie można bezkarnie dowolnie zmieniać w/w. Kalkulator to tylko narzędzie do przeliczeń. Każdy ma jakieś swoje założenia i do nich jest właśnie dostosowany. kalkulator peklowania!
  11. byl taki fajny kalkulator co do grama wyliczal/ale nagle zniknal!pamietacie go?napewno.moze ktos go ma jeszcze dzialajacego.pozdrawiam.sory ze smiece !EAnna ale jazda
  12. Teraz juz nic nie wiem na temat peklowania!moze ktos powie ile jakie mieso peklowac.w czterech slowach i bede sie tego trzymal.pozdro leci do wszystkich.tylko mody nie odsylajcie mnie do czytania o peklowaniu
  13. Gdzie?
  14. witam.ile boczku a ile szynki?na jakich siktach mieliles?a moze dasz caly przepis TU.pozdrawiam serdecznie
  15. witam.ta keksowka chyba wieksza jakas.moze podac wymiary.chlebek piekny,
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.