Skocz do zawartości

Mateusss

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Piotrków Tryb

Osiągnięcia Mateusss

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam Czy peklosól może być szkodliwa dla 15 miesięcznego dziecka, bo córcia bardzo lubi moją kiełbasę z szynki i schabu. Stosuję proporcję 50/50. Pozdrawiam
  2. Witam, ja pochwalę się swoim chorizo. Przepis zapożyczyłem że strony https://cosascaseras.com/como-hacer-chorizo-casero-curado-y-fresco/z małymi modyfikacjami. Zrobiłem z samej kartkówki bez dodatku słoni y, dałem jeszcze ok 1g kminku rzymskiego/kg i "zaszczepiłem" pleśńią pozyskaną z osłonki z fuet. Kiełbasa wisi już ok 4 tyg. na strychu w temp. ok 12C
  3. Mięso oczyściłem, osuszyłem ręcznikiem, następnie sól, 5 dni w lodówce raz dziennie przekręcałem i wylewałem soki. Później mięso jeszcze osuszyłem i zawiesiłem w ponczosze na strychu temp. ok 12 C. [Dodano: 19 paź 2018 - 22:30] W takim razie czy można teraz cos z tym zrobić? Jeśli chodzi o pleśn to obok wisi kiełbasa zaszczepiona przeze mnie pleśnią pozyskaną z fueta
  4. Witam, na mojej karkówce w ponczosze pojawiła się pleśń i jakieś dziwne wycieki
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.