Skocz do zawartości

Beesmaster

Użytkownicy
  • Postów

    71
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Beesmaster

  • Urodziny 17.05.1983

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Okolice Oświęcimia
  • Zainteresowania
    Pszczelarstwo, domowe wędliniarstwo i przetwory, gry komputerowe.

Ostatnie wizyty

126 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Beesmaster

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. To tartak w Bieruniu już nie działa?Sprawdź jeszcze w sklepie na Budowlanych w Tychach. A to w Bieruniu gdzieś jest tartak? [emoji33] W Oświęcimiu na fabrycznej masz skład drewna niedaleko sklepu z częściami do lokomotyw i serwisu z oponami. Gość ma na pewno deskę lipowa pióro wpust. Ja mam właśnie wnętrze zrobione z lipy a Zewnątrz świerk. Działa idealnie od sierpnia zeszłego roku. Ani jedne wedliny nie wyszły w sposób budzący wątpliwości. A jestem jeszcze laik. Jak chcesz daj znać na pw pośle Ci numer telefonu. Wysłane z mojego G8342 przy użyciu Tapatalka
  2. Na fejsie już jest to jeszcze forum: Krakowska sucha oraz pasztet drobiowy (którego na dzień dzisiejszy już pół nie ma ). Oraz stan krakowskiej na dziś: myślę że jeszcze dzień lub dwa suszenia. Ale dziś już do chłodnego pójdzie.
  3. Przelew poszedł. Adres wysyłki jak w przelewie . Dziękuję i pozdrawiam. PS: Bym zapomniał; reszta na prosiaczka .
  4. Dziękuję bardzo. To między innymi Twoja i pozostałych kolegów zasługa. Jak się uczyć to od najlepszych.
  5. Witam. Peklowania czas się skończył to trzeba było malować. Indyk i serki: Parę dni później serki vol. 2, szynki i schab Pozdrowienia.
  6. Witam. Dla siebie również poproszę jeden egzemplarz z autografami .
  7. Poezja, dobrze że już po śniadaniu jestem
  8. Cudowny kolor - piękne wyroby.
  9. Witam. Zapasy się kończą więc czas na uzupełnianie. Dziś szynka konserwowa oraz rarytaz z mojego dzieciństwa - Paprykarz Szczeciński. W pęklę również poszły szynki, indyk oraz schab.
  10. Witam. Ja tylko od siebie dodam że jak czytam te problemy z DG i użytkownicy piszą o DG Rogera to się zastanawiam ile miałem szczęścia wykonując swój DG wg Jego projektu. - żadnego problemu z zawieszaniem się zrębek, używam zrębek z lokalnego sklepu z asortymentem do wyrobów domowych, - zrębki z reguły stosuje 3/4 z 8/10 mieszanina pół na pół z zaleceń autora projektu, - ostatnio zrobiłem próby z 80% 3/4 i 20% 8/10. - wypalony do zera - pompka 2x220l/h powietrze z 2 kanałów ustawienie na minimum (tylko przy rozpalaniu lekko podkręcam) - nie mam 100% szczelności w dg, zaciąga powietrze przez dziurki oraz przez szczelinę z podstawy (nie gaśnie) - podczas wiatru osłaniam go parawanem, przy mocniejszym podmuchu coś tam zawsze dziurkami wyleci ale to sporadycznie, resztę w wędzarnie - nie da się niestety wędzić przy mocnym wietrze ale podejrzewam że to norma wszystkich DG. Podsumowując: Nie da się powiedzieć nic złego o tym projekcie. Pozdrawiam.
  11. Ja mam zamontowana do oryginalnego ogranicznika na grzałce. Grzałka grzeje kilka cm dalej. Wysłane z mojego G8342 przy użyciu Tapatalka
  12. Witam. Kolejna robota za mną. Tym razem cienka swojska oraz Szynkowa. Przed: Po: Przekrój: Muszę jeszcze poprawić naświetlenie przy zdjęciach bo nie oddaje wiernie kolorów .
  13. Beesmaster

    Radek robi.....

    To jest przepiękne ... Gratulacje
  14. Dziękuję serdecznie kalendarz dotarł. Dziś zawisnie na honorowym miejscu.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.