SMORODINA Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Prasa do serów i nie tylko z 1 kg mam 3,4 kg nacisku. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez SMORODINA Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Czerwca 2014 A do czego jeszcze? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/#findComment-359232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Takie cosie to my już sto lat temu robiliśmy W wersjach mniej lub bardziej zaawansowanych Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/#findComment-359241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Czerwca 2014 A do czego jeszcze? Do wyciskania owoców ponalewkowych Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/#findComment-359243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Tusiaczek czy robicie ser «mały Tusiaczek» Takie cosie to my już sto lat temu robiliśmy W wersjach mniej lub bardziej zaawansowanych Ja za ser biorę się teraz do tego ma służyć. A do czego jeszcze? Będę prasowal mięso Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/#findComment-359253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Marca 2021 (edytowane) Zainspirowana drewnianą praską, używaną przez @Radek z Bukowiny, zakupiłam takową.Wymagała jednak zużycia sporej ilości "smaru łokciowego" przez mojego A, który pracowicie doprowadził ja do obecnej formy.Praskę zaimpregnowałam olejem parafinowym do spożywki, dokupiłam 4 podkładki aby umożliwić użycie solidnych sprężyn.Sprężyny są częściami metalowej mandoliny do parzelin (wykonanie kol. @gazdy z Nowego Targu), całość idealna do serów, salcesonów, kindziuków itd. Sprężyny umożliwiają stały nacisk.Na zdjęciach prasowany jest twaróg. Edytowane 22 Marca 2021 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/#findComment-700912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Marca 2021 Aś go sprasowała. Na naleśnik serowy Fajny pomysł z tymi sprężynami, bo największy "zarzut" dla tych pras to było, że trzeba ciągle pilnować i dokręcać. :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/#findComment-700914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Marca 2021 Troszkę tych gadżetów masz Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10030-prasa/#findComment-700916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.