DZIADEK Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) https://www.google.pl/webhp?hl=pl&tab=Xw&gws_rd=ssl#hl=pl&q=klasyfikacja+miesa+drobnego+w+1950+r&spell=1PDF]Nr A-43/poz. 498-500. 500.Wpisać w gogle i mamy receptury z 1950 rokuBy zrozumieć ,musicie nauczyć się klasyfikacji mięsa z tego okresu jest podana na forum Edytowane 13 Lipca 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lipca 2014 Dziadku fajna sprawa jak znajdziesz jeszcze gdzieś jakieś to dodaj link. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Przypadkowo to znalazłem . Są to prawdopodobnie pierwsze powojenne upaństwowione receptury i pierwsze podejście ustalenia klasyfikacji mięsa drobnego obowiązujące prawdopodobnie do 1954 r.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6656-klasyfikacja-miesa-wieprzowego-drobnego-tabele/ Edytowane 14 Lipca 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Ciag dalszyhttps://www.google.pl/webhp?hl=pl&tab=Xw&gws_rd=ssl#hl=pl&q=klasy+miesa+drobnego+wieprzowego+monitor+polskiPDF - 81 Edytowane 14 Lipca 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afryka Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Lipca 2014 Przepraszam, a co to jest kasza gryczana tataraczna z przepisu na kiszkę gryczaną? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Lipca 2014 Rodzaje kaszkasza gryczana inaczej tatarczana (tatarka - inna nazwa grykiWikipediaMZB Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Lipca 2014 Tatarka to dawna nazwa gryki Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Pierwsze oficjalne państwowe receptury powojenne .Bardzo ciekawa klasyfikacja miesahttp://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19470720455http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19480440334Klikać w pdf Edytowane 15 Lipca 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Lipca 2014 Jeszcze jeden linkhttp://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19360920643&min=1 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Ciekawe jakie receptury były tych kiełbas które zabronili wytwarzać:Serbska, moskiewska, tyrolska, litewska, królewska,węgierska, dwudziestka, dziesiątka, piątka... Edytowane 15 Lipca 2014 przez lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Lipca 2014 Część receptur znajdziesz w przepisach nr 117Ja też bym chciał wiedzieć co to były za wędliny dwudziestki , dziesiatki czy piątki . Słyszałem o rożnościach - były to zestawy różnych wędlin po kilka plasterków od kaszanek i salcesonów do kiełbas i szynek najchętniej brane na zaciapkę . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10092-stare-receptury/#findComment-361698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.