Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , wczoraj w nocy zakończyłem pierwsze wędzenie w wędzarce wg. projektu Jackosza. Uwędziłem na próbę 3 małe szynki (około 1 kg wagi każda).

Odstawiłem do wystygnięcia, nad ranem żona z ciekawości "czy się uwędziło? :-)" przekroiła szynki na pół nie wiedząć że mam je zamiar parzyć.

Pytanko, ile czasu parzyć "rozpołowione szynki" (przy założeniu że połówka szynki waży 0,5 kg to pewnie z 30 minut?

Czy fakt, iż mięso jest rozkrojone nie wpłynie negatywnie na walory smakowe po sparzeniu?

 

z góry dzieki za odpowiedź

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10494-parzenie-rozpo%C5%82owionej-szynki/
Udostępnij na innych stronach

Szynki będę mniej soczyste.

Złącz szynki, zwiąż mocno sznurkeim żeby się nie rozdzielały i dopiero parz.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10494-parzenie-rozpo%C5%82owionej-szynki/#findComment-377259
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.