Skocz do zawartości

Czy stosujecie sos sojowy?


Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Lubię ten sos. Do pieczenia mięs, do sosów żona dodaje go b.często.

Czy wypróbował ktoś jego stosownie w naszej dziedzinie, ciekawi mnie szczególnie stosowanie do wyrobów z szynkowaru?

Pozdrawiam - Zygmunt

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/
Udostępnij na innych stronach

Witam

Uważaj sos sojowy ma specyficzny smak i zapach nie każdy lubi. Ja używam tylko do chińszczyzny.

Pozdrawiam

Janusz "Smorodina"

skype: SMORODINA54

ANKIETA GADŻETY

ZAMÓWIENIA IV ZLOT

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19234
Udostępnij na innych stronach

Nie wyobrażam już sobie kurczaka pieczonego bez sosu sojowego.

Dziś namieszałem wsad do szynkowaru z kury, ale nie dałem sosu, czyli jest wg przepisu. Ale chyba następnym razem - spróbuję dodać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19235
Udostępnij na innych stronach

Ja owszem, stosowałem do polędwiczek wędzonych.

Sos nadaje intensywniejszy kolor oraz lekki orzechowy posmak. Mnie smakuje zarówno z sosem jak i bez, wiec gdy robię polędwiczki, to robie obie wersje :tongue:

Dodawałem kilka kropli razem z peklosolą na początku peklowania suchego.

"W życiu piękne są tylko chwile"

Pozdrawiam

Siara

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19241
Udostępnij na innych stronach

ugotowane mięso z nóg kurczaka - 80% (daję bez skóry, bo wprowadza niemiły dla nas posmak)

- sparzone wątróbki drobiowe - 10%

- słonina - 10%

 

RAZEM 100% mięsa

 

W stosunku do tej wagi dodaję:

 

- sucha kasza manna - 5%

- rosół z gotowania mięsa - 65-70%

- przyprawy do smaku (sól, pieprz, gałka, imbir, sos sojowy ciemny)

sokoz.

Wyczytałem, że Bon Air dodaje do pasztetu.

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19273
Udostępnij na innych stronach

W związku z tą recepturą mam pytanie ile mięsa można uzyskać z nóg kurczaka
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19277
Udostępnij na innych stronach

Oj.. DZIADEK zbytnik... :grin:

- ale fakt, dbajmy o nazewnictwo...

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19278
Udostępnij na innych stronach

W związku z tą recepturą mam pytanie ile mięsa można uzyskać z nóg kurczaka

W nomenklaturze zakładów drobiarskich oprócz pojęć: udo, podudzie, stópki istnieje również określenie noga z kurczaka. :tongue:

 

http://www.ppr.pl/artykul.php?id=120454

http://www.polskie-drobiarstwo.pl/index.php?&opcja=275

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19286
Udostępnij na innych stronach

z pod uda da się to osiągnąć ! :wink:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19454
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.