sokoz Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Października 2007 Witam!Lubię ten sos. Do pieczenia mięs, do sosów żona dodaje go b.często.Czy wypróbował ktoś jego stosownie w naszej dziedzinie, ciekawi mnie szczególnie stosowanie do wyrobów z szynkowaru?Pozdrawiam - Zygmunt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Października 2007 WitamUważaj sos sojowy ma specyficzny smak i zapach nie każdy lubi. Ja używam tylko do chińszczyzny.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Października 2007 Nie wyobrażam już sobie kurczaka pieczonego bez sosu sojowego.Dziś namieszałem wsad do szynkowaru z kury, ale nie dałem sosu, czyli jest wg przepisu. Ale chyba następnym razem - spróbuję dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Października 2007 ja uzywam ale tylko do rosolu zamiast maggi :wink: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Października 2007 ja uzywam ale tylko do rosolu zamiast maggi :wink:Do rosołu lepsze są świeże listki lubczyku. Dają smak jak maggi a są naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Października 2007 Ja owszem, stosowałem do polędwiczek wędzonych.Sos nadaje intensywniejszy kolor oraz lekki orzechowy posmak. Mnie smakuje zarówno z sosem jak i bez, wiec gdy robię polędwiczki, to robie obie wersje :tongue: Dodawałem kilka kropli razem z peklosolą na początku peklowania suchego. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 15 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Października 2007 Dzięki! To ważne! Czyli dodatek do peklowania wędzonek.Czekam na dalsze zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Października 2007 Widziałem kiedyś przepis na golonkę pieczoną w sosie sojowym, jak znajdę to wkleję. Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Października 2007 ugotowane mięso z nóg kurczaka - 80% (daję bez skóry, bo wprowadza niemiły dla nas posmak) - sparzone wątróbki drobiowe - 10% - słonina - 10% RAZEM 100% mięsa W stosunku do tej wagi dodaję: - sucha kasza manna - 5% - rosół z gotowania mięsa - 65-70% - przyprawy do smaku (sól, pieprz, gałka, imbir, sos sojowy ciemny) sokoz. Wyczytałem, że Bon Air dodaje do pasztetu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Października 2007 oj zetes...to przepis na pasztet... Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Października 2007 W związku z tą recepturą mam pytanie ile mięsa można uzyskać z nóg kurczaka Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Października 2007 Oj.. DZIADEK zbytnik... :grin: - ale fakt, dbajmy o nazewnictwo... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetes Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Października 2007 Oj wiem, ale sokoz napisał Dzięki! To ważne! Czyli dodatek do peklowania wędzonek. Czekam na dalsze zastosowania. chciałem tylko pomóc sokozowi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 16 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Października 2007 Doceniam! Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 17 Października 2007 W związku z tą recepturą mam pytanie ile mięsa można uzyskać z nóg kurczaka W nomenklaturze zakładów drobiarskich oprócz pojęć: udo, podudzie, stópki istnieje również określenie noga z kurczaka. :tongue: http://www.ppr.pl/artykul.php?id=120454 http://www.polskie-drobiarstwo.pl/index.php?&opcja=275 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Października 2007 z pod uda da się to osiągnąć ! :wink: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.