Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Czy stosujecie sos sojowy?


Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Lubię ten sos. Do pieczenia mięs, do sosów żona dodaje go b.często.

Czy wypróbował ktoś jego stosownie w naszej dziedzinie, ciekawi mnie szczególnie stosowanie do wyrobów z szynkowaru?

Pozdrawiam - Zygmunt

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/
Udostępnij na innych stronach

Witam

Uważaj sos sojowy ma specyficzny smak i zapach nie każdy lubi. Ja używam tylko do chińszczyzny.

Pozdrawiam

Janusz "Smorodina"

skype: SMORODINA54

ANKIETA GADŻETY

ZAMÓWIENIA IV ZLOT

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19234
Udostępnij na innych stronach

Nie wyobrażam już sobie kurczaka pieczonego bez sosu sojowego.

Dziś namieszałem wsad do szynkowaru z kury, ale nie dałem sosu, czyli jest wg przepisu. Ale chyba następnym razem - spróbuję dodać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19235
Udostępnij na innych stronach

Ja owszem, stosowałem do polędwiczek wędzonych.

Sos nadaje intensywniejszy kolor oraz lekki orzechowy posmak. Mnie smakuje zarówno z sosem jak i bez, wiec gdy robię polędwiczki, to robie obie wersje :tongue:

Dodawałem kilka kropli razem z peklosolą na początku peklowania suchego.

"W życiu piękne są tylko chwile"

Pozdrawiam

Siara

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19241
Udostępnij na innych stronach

ugotowane mięso z nóg kurczaka - 80% (daję bez skóry, bo wprowadza niemiły dla nas posmak)

- sparzone wątróbki drobiowe - 10%

- słonina - 10%

 

RAZEM 100% mięsa

 

W stosunku do tej wagi dodaję:

 

- sucha kasza manna - 5%

- rosół z gotowania mięsa - 65-70%

- przyprawy do smaku (sól, pieprz, gałka, imbir, sos sojowy ciemny)

sokoz.

Wyczytałem, że Bon Air dodaje do pasztetu.

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19273
Udostępnij na innych stronach

W związku z tą recepturą mam pytanie ile mięsa można uzyskać z nóg kurczaka
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19277
Udostępnij na innych stronach

Oj.. DZIADEK zbytnik... :grin:

- ale fakt, dbajmy o nazewnictwo...

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19278
Udostępnij na innych stronach

W związku z tą recepturą mam pytanie ile mięsa można uzyskać z nóg kurczaka

W nomenklaturze zakładów drobiarskich oprócz pojęć: udo, podudzie, stópki istnieje również określenie noga z kurczaka. :tongue:

 

http://www.ppr.pl/artykul.php?id=120454

http://www.polskie-drobiarstwo.pl/index.php?&opcja=275

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19286
Udostępnij na innych stronach

z pod uda da się to osiągnąć ! :wink:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1052-czy-stosujecie-sos-sojowy/#findComment-19454
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.