cezary883 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) pierwszy post , pierwsze bułeczki ... będą i kiełbasy no ale narazie bułeczki 500 g mąki 20 g drożdzy 8 g cukru 4 g soli 300 ml letniej wody wyrabiamy ciasto odstawiamy w ciepłym miejscu do wyrosniecia ... poczym formujemy bułeczki i do piekarnika ... 190 C na jakies 15 min w zaleznosci od piekarnika ... niestety termoobieg to podstawa Edytowane 14 Listopada 2014 przez cezary883 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2014 Ja bym dala troche wiecej soli do tego ciasta i popracuj nad formowaniem bulek, a przed pieczeniem posmaruj je mlekiem woda czy roztrzepanym jajkiem, beda mialy bardzije zachecajacy yglad. CZas pomiedzy formowaniem a wlozeniemdo piekarnika rowniez przedloz, da to, ze wyrosna inie beda pekac w piecu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2014 myślałem ze ktoś poklepie po plecach ... i powie smakowite ... no ale masz racje trzeba poprawic strone wizualną bo smakowa jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Listopada 2014 myślałem ze ktoś poklepie po plecach NAjwzniejsze ,ze robisz. Ja zawsze powtarzam ; jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz. Uwierz mi , nie chcialbys jesc mojego pierwszego chleba . Wydawalo mi sie ,ze przepisy podaja za duzo soli, no ale sie nauczylam. Daj im tez wyrosnac ,zanim wstawisz do piekarnika, to rowniez poprawi ich strone wizualna a jednoczesnie beda dobrze wyrosniete. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2014 pierwszy post , pierwsze bułeczki ... będą i kiełbasy no ale narazie bułeczki Pierwsze koty za płoty .... od czegoś trzeba zacząć niestety termoobieg to podstawa Używałeś go ? bo wiem z doświadczenia, że u mnie użycie termoobiegu powoduje zarumienienie ciasta, a Twoje są odrobinkę za blade .. ale to nic, nie od razu trzeba umieć wszystko .. jak coś to pytaj.... czyta,j a My pomożemy Najważniejsze, że swoje i smakowało I nie zrażaj się jak coś nie wyjdzie... tylko próbuj dalej Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2014 Czuj się poklepany. Tu, na forum, maku nie da się sprawdzić, tylko wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Listopada 2014 ale nie za wyglad ale zebys dalej mial checi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Listopada 2014 niestety termoobieg to podstawa I tu się mylisz u mnie lepiej się pieką bez termoobiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Listopada 2014 termoobiegu kiedys nie bylo a bulki byly dobre,ja uwazam ze termoobieg sie sprawdza jak sie piecze 2 blachy naraz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Listopada 2014 no własnie pierwszy post , pierwsze bułeczki ... będą i kiełbasy no ale narazie bułeczkiPierwsze koty za płoty .... od czegoś trzeba zacząć niestety termoobieg to podstawaUżywałeś go ? bo wiem z doświadczenia, że u mnie użycie termoobiegu powoduje zarumienienie ciasta, a Twoje są odrobinkę za blade .. ale to nic, nie od razu trzeba umieć wszystko .. jak coś to pytaj.... czyta,j a My pomożemy Najważniejsze, że swoje i smakowało I nie zrażaj się jak coś nie wyjdzie... tylko próbuj dalej no własnie niemam termo obiegu i na dole były już mocno przypieczony a góra słabo ... ale upieram sie przy smaku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Listopada 2014 na dole były już mocno przypieczony a góra słabo . W takiej sytuacji wsuń dodatkową blaszkę na dno piekarnika a blaszkę z bułeczkami możesz podnieść wyżej . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary883 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Listopada 2014 na dole były już mocno przypieczony a góra słabo .W takiej sytuacji wsuń dodatkową blaszkę na dno piekarnika a blaszkę z bułeczkami możesz podnieść wyżej . no i chyba to by rozwiązało problem pieczenia sprawdzimy niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10615-bu%C5%82eczki-tradycyjne-m%C3%B3j-pierwszy-raz/#findComment-383661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.