zambuko Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Listopada 2014 WitamMieszanka peklująca (peklosól) robi się żółta,dodam że jest oryginalnie zapakowana w woreczkach i ma długą datę ważności.Będzie jeszcze dobra czy należy ją wyrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10628-mieszanka-pekluj%C4%85ca/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Listopada 2014 Robi się żółta, czyli ma dostęp do wilgoci.Trzymaj ją w bardziej suchych warunkach.Najlepiej jeśli peklosól przesypiesz do szklanego słoika i dobrze zakręcisz nakrętkę.Wtedy nic nie powinno się jej stać. Tą która masz, wymieszaj, przesyp i będzie dobra. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10628-mieszanka-pekluj%C4%85ca/#findComment-384214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zambuko Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Listopada 2014 Dzięki bardzo,tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10628-mieszanka-pekluj%C4%85ca/#findComment-384216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) http://www.anna-sol.pl/_3_asortyment.html Ciekawi mnie co wy na wariant drugi Peklosoli . Zawartość azotynu ( nitrytu ) zwiększona, a dawka mieszanki na 1kg mięsa taka sama jak w wariancie I Edytowane 5 Grudnia 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10628-mieszanka-pekluj%C4%85ca/#findComment-388190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.