Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem tu nowy i potrzebuje szybko odpowiedzi. Mam do sparzenia 6 szynek 3 boczki i polędwice. Zawsze parzyłem bezpośrednio w wodzie i bez osłonek. Ale przeglądając forum stwierdzam, że fachowcy parzą w osłonkach. I tu moje zapytanie. CZy lepiej w osłonkach? Jeśli tak to w jakich? U nas w sklepie są takie przezroczyste tylko. I jak takie mięso zamknąć? Czy ma to być bardzo szczelnie zamknięte żeby nie wleciała tam woda? Czyli próżniowo? I jak po parzeniu - hartować z tą osłonką? Prosze pomóźcie bo za 4 dni bede miał parzonko.... czekam na pomoc :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10689-parzenie-w-os%C5%82onkach-czy-bez/
Udostępnij na innych stronach

Zawsze parzyłem bezpośrednio w wodzie i bez osłonek. Ale przeglądając forum stwierdzam, że fachowcy parzą w osłonkach.

A co nazywasz osłonką, woreczki w których niektórzy parzą?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10689-parzenie-w-os%C5%82onkach-czy-bez/#findComment-387710
Udostępnij na innych stronach

Zdaje mi się że niektórzy parzą w takich osłonkach w których robi się np: salceson, pasztetową. Przezroczyste z metra cięta na szpulce
 

Edytowane przez Mateusz73
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10689-parzenie-w-os%C5%82onkach-czy-bez/#findComment-387721
Udostępnij na innych stronach

Wędzonki parzę w wodzie .... nie potrzebna mi kolejna porcja dodatków w postaci plastiku w mięsie. 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10689-parzenie-w-os%C5%82onkach-czy-bez/#findComment-387740
Udostępnij na innych stronach

Wędzonki parzę w wodzie .... nie potrzebna mi kolejna porcja dodatków w postaci plastiku w mięsie. 

Też tak robię i zgadzam się Mirkiem.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10689-parzenie-w-os%C5%82onkach-czy-bez/#findComment-387744
Udostępnij na innych stronach

A proszę bardzo !  :thumbsup:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10689-parzenie-w-os%C5%82onkach-czy-bez/#findComment-387764
Udostępnij na innych stronach

Jak Kolego wędzisz "na złotko" to część odparz normalnie a część "we worze" :)

Jak "na czarniawo" to "we wodzie" :)

Zgadzam się... zawsze :)

Edytowane przez ziezielony
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10689-parzenie-w-os%C5%82onkach-czy-bez/#findComment-387798
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.