Mateusz73 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i potrzebuje szybko odpowiedzi. Mam do sparzenia 6 szynek 3 boczki i polędwice. Zawsze parzyłem bezpośrednio w wodzie i bez osłonek. Ale przeglądając forum stwierdzam, że fachowcy parzą w osłonkach. I tu moje zapytanie. CZy lepiej w osłonkach? Jeśli tak to w jakich? U nas w sklepie są takie przezroczyste tylko. I jak takie mięso zamknąć? Czy ma to być bardzo szczelnie zamknięte żeby nie wleciała tam woda? Czyli próżniowo? I jak po parzeniu - hartować z tą osłonką? Prosze pomóźcie bo za 4 dni bede miał parzonko.... czekam na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zawsze parzyłem bezpośrednio w wodzie i bez osłonek. Ale przeglądając forum stwierdzam, że fachowcy parzą w osłonkach.A co nazywasz osłonką, woreczki w których niektórzy parzą? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz73 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Zdaje mi się że niektórzy parzą w takich osłonkach w których robi się np: salceson, pasztetową. Przezroczyste z metra cięta na szpulce Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Mateusz73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wędzonki parzę w wodzie .... nie potrzebna mi kolejna porcja dodatków w postaci plastiku w mięsie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wędzonki parzę w wodzie .... nie potrzebna mi kolejna porcja dodatków w postaci plastiku w mięsie. Też tak robię i zgadzam się Mirkiem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz73 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Okej, dziękuje Wam bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2014 A proszę bardzo ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Jak Kolego wędzisz "na złotko" to część odparz normalnie a część "we worze" Jak "na czarniawo" to "we wodzie" Zgadzam się... zawsze Edytowane 3 Grudnia 2014 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.