davido31 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Przez Polskę od dawna przelewa się fala a raczej tsunami hejtu i komuś najwyraźniej przeszkadzały te recenzje. Wielu 'moralizatorom' te filmiki jawiły się jako propagowanie alkoholizmu. Gość pod wpływem nacisków postanowił nie nagrywać już więcej filmików.https://www.youtube.com/watch?v=pPtHeUnJskI Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Pewnie moherom kanał nie pasował Bo jak nie ma porównania p. Komorowskiego do Hitlera to nie ma imprezy. Albo może przeszkadzało miejsce nagrywania - Ostrzyca Proboszczowicka.Ale chyba tak naprawdę to chodziło o prawo w Polsce które zabrania reklamy napojów alkoholowych poza piwem. Taki durny kraj i prawo.sorki za off top Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wszystko na ten temat http://facet.interia.pl/meskie-tematy/news-wieslaw-wszywka-historia-prawdziwa-opowiada-naffnaff,nId,1873582 Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Wszystko na ten temat "Czynników było bowiem wiele, a ja nie mogę zdradzić żadnego z nich. Wiesiek również został poinstruowany i też nie odpowie, gdybyś próbował go wypytywać" Czyli tak naprawdę nie wiadomo o co kaman i można tylko snuć domysły. Fanpage pana Wiesia https://www.facebook.com/Wszywka Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) można tylko snuć domysły.Można, zwłaszcza czytając ten kawałek: W pożegnalnym odcinku dużo mówiłeś o przekazaniu wpływów z reklam na YouTube i sprzedaży gadżetów. Wyglądało, jakbyś się tłumaczył... - Bo ludzie często pytają, co Wiesiek z tego ma. Regularnie dostaje pieniądze z reklam. Zaznaczam jednak, że reklamy na YouTube wyłączyłem 16 lipca kiedy to opublikowałem film "Kopsnij Drina - Pożegnanie". Kasa z YT nadal jednak spływa za wcześniejsze reklamy. Ostatnia pula będzie we wrześniu i wtedy to się zakończy. W kolejnych miesiącach już Wiesiek nic nie będzie dostawał. Ja obiecałem w filmie pożegnalnym że przekażę zgromadzone w ten sposób środki na fundacje walczącą z alkoholizmem, jednak przemyślałem sprawę i możliwe, że wesprę fundację pomagającą małym dzieciom. Moja część to będzie 6-7 tysięcy złotych. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez bwie Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Dostałeś czkawki ????? Katarynka sie zacięła ????? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wyedytowałem, ślepyś? Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Może lepiej wydzielić ten temat bo zaczyna się ostry off top w tak fajnym kąciku. Przyjdzie Arko i pogoni nam wszystkim kota. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 ślepyś? Już nie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-440968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Cytować Lindy z "Psów" zamiaru nie mam, ale żebym po "imprezie" za dużo do sprzątania nie miał na następny dzień.... Bo bardzo tego nie lubię :PJedzta i pijta , a reszta to się zobaczy... Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A nie mówiłem! Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 U mnie dziś idą również makrele.... od wczoraj się "kąpią" w solance.... DSC_00961.JPG dziś idą w dym A własnie! Pokaż no te rybki Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Jedzta i pijta , a reszta to się zobaczy... Arek, tak sobie trochę pogadaliśmy nie na temat (czasami trzeba) to do kosza te śmieci Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez bwie Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Arek, tak sobie trochę pogadaliśmy nie na temat (czasami trzeba) to do kosza te śmieci Sprzątać za dużo nie ma co... dużego "syfu" nie zostawiliście tak więc jak jest niech zostanie A własnie! Pokaż no te rybki Ano właśnie... rybki były..... rewelacyjne..... ale foty z efektu finałowego nie mam .... ale jakaś sztuka się ostała w lodówce więc będę mógł pstryknąć Ale za to mam fotki jak sobie obciekały..... Osuszane 40 minut po obcieknięciu w dużym przepływie bez dymu w 60 stopniach, podpiekane następnie przez 15 minut w 90-100 stopniach a później wędzone 3h w 50 stopniach na samym buku... powiem szczerze że ... poezja!!Jedyne co to następnym razem zmniejszę procentowo solankę bo "klasyczna" 10% jaką dawałem do pstrągów dla makreli jest "ciut" za mocna przy 12h solankowania..... spokojnie będzie wystarczyło 9% albo krócej trzymać.... bo były na prawdę nieznacznie ale trochę słone.... wiadomo rzecz gustu... Do makrelki przygotowałem pieczywko czosnkowe oraz buteleczkę schłodzonego białego pół wytrawnego wina...... ehhh ale była rozpusta..... Smak makreli całkiem inny niż "sklepowe" .... znacznie mniej tłusta, mięso bardziej zwarte przypominające pstrąga.... ale po prostu rewelacja!Jak będę w domu i jeszcze żonka nie pochłonęła rybki to wrzucę fotkę A przy okazji wędzenia makreli zrobiłem sobie pierwszego "pilosowego testa" Oczywiście kąpiel w solance 12 h w 8%... Następnie poszły w przyprawy.... 2 sztuki czubryca czerwona, 2 czubryca zielona i 2 sztuki "sute" .... z siatką się musiałem namęczyć trochę bo nie miałem "rury"... ale duża szklanka dała radę..... Serki oczywiście poszły do obsuszenia razem z rybkami, później wyjęte na czas podpiekania rybek i powróciły na dym na 3h wraz z makrelami...efekt..... Test organoleptyczny..... duże zaskoczenie.... serki były testowane po nocy w lodówce .... bo wszyscy się makrelami napchali ....Kilka stwierdzeń po pierwszym teście: - trochę za dużo przypraw dałem - serki były całe dokładnie "na grubo" oblepione i moim zdaniem trochę przeważały przyprawy w smaku, ale innym testerom to odpowiadało... następnym razem boków nie będę obkładał i sobie sprawdzę - konsystencja - zwarta i ścisła - z wierzchu coś a'la oscypek w środku bardziej kremowe- temperatura - myślę że mógł bym im spokojnie temperaturę podnieść do 60-ciu by w całym przekroju były bardziej a'la oscypkowe... ale to następnym razem....- zastanowię się również nad wykombinowaniem rusztu do wędzarni żeby serków nie wkładać w siatki.... będzie mi wygodniej i szybciej Pierwszy "pilosowy test" za mną.... i na pewno nie ostatni..... co po niektórzy już się pytają ile mi takich serków wejdzie "na raz" .... czuję że będzie to stały element wystroju wędzarni... ... a na pewno do momentu jak swojego serka nie zrobię Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 wykombinowaniem rusztu do wędzarni Znalezione na jakimś złomie półki ze starej lodówki dają radę (takie metalowe - nie oblane plastikiem),były trochę za duże, więc dociąłem je kątówką.kładę je na kijach na których wieszam wędzonki i do boju http://www.przeprowadzki-lodz.pl/porady/transport-lodowki-1.jpg Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Znalezione na jakimś złomie półki ze starej lodówki dają radę (takie metalowe - nie oblane plastikiem), No właśnie.. zacny pomysł!! jednak znalezienie teraz takich nie oblanych plastikiem będzie graniczyło z cudem ... chyba że ze starego Polara... ale będę musiał się rozejrzeć Dzięki za "pomysła" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 mógł bym im spokojnie temperaturę podnieść do 60-ciu by w całym przekroju były bardziej a'la oscypkowe... ale to następnym razem.... - zastanowię się również nad wykombinowaniem rusztu do wędzarni żeby serków nie wkładać w siatki.... będzie mi wygodniej i szybciej Bardzo dobre wnioski Ja używam kratki ze starego grilla, kratkę możesz położyć na kije Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 znalezienie teraz takich nie oblanych plastikiem będzie graniczyło z cudem ognisko, palnik dekarski etc. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 ognisko, palnik dekarski etc. ehhh Ty to chłopie masz łeb na karku..... Jak znajdę w "politurze" to potraktuje je "ogniem piekielnym" i będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Arek. Serki w/g mnie są o wiele smaczniejsze jeżeli po wędzeniu zamkniesz próżniowo lub owiniesz folią spożywczą i na kilka dni do lodówki. Wędzę w siatce bo na kratce to mi się przyklejają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Serki w/g mnie są o wiele smaczniejsze jeżeli po wędzeniu zamkniesz próżniowo lub owiniesz folią spożywczą i na kilka dni do lodówki Będę musiał spróbować tego "patentu"... ciekaw jestem czy konsystencja się zmieni na takie bardziej a'la oscypkowe.... spróbuję następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 czy konsystencja się zmieni na takie bardziej a'la oscypkowe Nie to nigdy nie będzie oscypek a "szybka smaczna alternatywa" jak chcesz zmienić mocniej konsystencję to idź w dłuższe solankowanie i wyższą temperaturę Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Nie to nigdy nie będzie oscypek a "szybka smaczna alternatywa" jak chcesz zmienić mocniej konsystencję to idź w dłuższe solankowanie i wyższą temperaturę No właśnie... dzięki Roger.... właśnie o coś w tym stylu mi chodziło!!Następne serki właśnie tak potraktuję Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-441120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 10 Listopada 2015 Witajcie BiS-y... Dawno nic nie wrzucałem do mojego kącika ale to nie znaczy że nic się nie dzieje Ostatnio "ruszyła" machina w kolejnym jesiennym sezonie.... więc powstało trochę kabanosów i kiełbasy polskiej... bo familja już mi żyć nie dawała a wcześniej troszkę czegoś na kanapki.... tak więc coś się dzieje.... a pogoda po woli pozwala na "rozpięcie skrzydeł" i powolne przygotowania do okresu świątecznego.... Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-455596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Ostatnio "ruszyła" machina w kolejnym jesiennym sezonie.... więc powstało trochę kabanosów i kiełbasy polskiej... Milczenie wyraża więcej niż tysiąc słów http://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo2.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo2.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo2.gif :clap: Edytowane 10 Listopada 2015 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10749-dymne-przysmaki-arkogdynia/page/8/#findComment-455644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.