ANNAM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 16 Marca 2015 Tier to jest kielbasa z grupy televizyjnych a nie sniadaniowych A ze ladne to i mnie sie marzy chyba trzeba bedzie w koncu rekawy zakasac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 16 Marca 2015 Widzę, że uwędziłeś troszkę kabanosów do koszyczka wielkanocnego Pogratulować wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Tier to jest kielbasa z grupy televizyjnych a nie sniadaniowych Andrzejek by powiedział że ... "tak na śniadanko" .... ale o "telewizyjnych" to ja jeszcze nie słyszałem dobre.... A co do roboty .. to rękawy w górę i do roboty Widzę, że uwędziłeś troszkę kabanosów do koszyczka wielkanocnego Pogratulować wyrobów Dokładnie..... "troszeczkę do koszyczka"... a co najgorsze, że chyba jednak będzie nawet za mało i trzeba będzie dorobić.... ehh te święta Z Dymnym pozdrowieniem..... Edytowane 16 Marca 2015 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 16 Marca 2015 le o "telewizyjnych" to ja jeszcze nie słyszałem dobre.... A co do roboty .. to rękawy w górę i do roboty Nie moge na razie rekawow zakasac bo chodze w singlet'cie Telewizyjna, to taka, ktora sie ulamuje i je ogladajac telewizor , zwykle wieczorem juz po wszelkich posilkach Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaco26 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 16 Marca 2015 Bardzo ładne Jaki to kaliber "barankuf"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 16 Marca 2015 Kaliber.... 20-22 ;-) teraz nabierają szlachetności :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 16 Marca 2015 próbkę collage... Coś mi się wydaje Arku, że hasło powinno być odwrotne: "Kabanosy ArkoGdynia wg Halusi."To chyba Ty je robiłeś wg przepisu Halusi a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 16 Marca 2015 Kaliber.... 20-22 ;-) Ile czasu zajęło Ci napełnianie flaka tą ilością? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Coś mi się wydaje Arku, że hasło powinno być odwrotne: W sumie to masz racje.... W takim razie... aktualizacja Ile czasu zajęło Ci napełnianie flaka tą ilością? Jako że wszystko robię sam to wiadomo że trochę dłużej trwa, ale tą ostatnią partie nadziewałem i odwieszałem na kije jakieś 1,5 - 2h... więc strasznie dużo czasu to nie zajmuje Edytowane 17 Marca 2015 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 17 Marca 2015 Jako że wszystko robię sam to wiadomo że trochę dłużej trwa, To tak jak i ja ale tą ostatnią partie nadziewałem i odwieszałem na kije jakieś 1,5 - 2h... Norma Powiedz mi czy wstrzykiwałeś olej do jelit? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 17 Marca 2015 Oczywiście że tak :-) kolega bwie mi pokazał ten patent i świetnie się sprawdza :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 17 Marca 2015 Powiedz mi czy wstrzykiwałeś olej do jelit? W jaki celu? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 17 Marca 2015 O wiele łatwiej nakłada się jelita baranie na lejek, ale również tak nie pękają przy nadziewaniu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 17 Marca 2015 Co Wy to Chłopcy gadacie ...? Wystarczy troszkę farszu z lejka wypuścić... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 17 Marca 2015 Co Wy to Chłopcy gadacie ...? to też było sprawdzane.... ... z "poślizgiem" na oleju lepiej idzie sprawdzone i przetestowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 17 Marca 2015 O wiele łatwiej nakłada się jelita baranie na lejek, ale również tak nie pękają przy nadziewaniu :-) To woda nie wystarczy ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 17 Marca 2015 Jak na początku robiłem z samą wodą to jednak ciężej "schodziły" z lejka.... przy "przelaniu" odrobiną oleju całość procesu idzie o wiele sprawniej... przynajmniej mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 17 Marca 2015 Chyab nie doczytałem o tym patencie : olej ' oświećcie mnie . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 17 Marca 2015 Przed nadzianiem baranka na lejek wpuszczamy do środka za pomocą strzykawki trochę oleju np rzepakowego i podczs nadziewania "przesówamy" olejowy bąbelek przez jelito aż do samego końca. Dzięki temu jelito łatwiej się nakłada na lejek (bez pomocy prowadnicy) i łatwiej schodzi z lejka podczas nadziewania:-) Moim zaniem również jelito przelane olejem nie pęka tak łatwo podczas nadziewania jak w przypadku przelewania wodą lub nadziewania bez przelewania!Ot cały patent ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 17 Marca 2015 Dziekuję . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek z lasu Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 17 Marca 2015 Ja smaruje lejek olejem. Zdecydowanie ułatwia życie. Moja babcia smarowała lejek smalcem. Cytuj W walce między sercem a mózgiem zwycięża w końcu żołądek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 17 Marca 2015 Moja babcia smarowała lejek smalcem. Z całym szacunkiem dla babci, ale olej jest lepszy, bo nie twardnieje i nie traci poślizgu od niskiej temperatury lejka schłodzonego farszem. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 23 Marca 2015 Witajcie moi Mili Bracia i Siostry Dziś krótka relacja z etapu 2/4 przygotowań świątecznych..... czyli na tapecie kiełbasy W tygodniu mięsko zapeklowane, w piątek mielenie, przyprawianie i nadziewanie a w sobotę wędzenie.... W tym tygodniu w przygotowaniach świątecznych jest kiełbasa polska, jałowcowa oraz myśliwska i wojskowa! Przygotowane kiełbaski osadzały się w piwnicy.... A w sobotę wylądowały w wędzarni... na pierwszy rzut poszła kiełbasa polska i jałowcowa a'la wiankowa Po wędzeniu i podpiekaniu w wędzarni wylądowały klasycznie na kijach w suszarni... A że zacząłem wędzić z samego rana to jeszcze pogoda była dość ładna Dymek się ładnie unosił.... ale później o zgrozo zaczął padać śnieg i zrobiło się biało Już myślałem że wiosna idzie!! Cóż druga partia w której była wojskowa i myśliwska wędzone były już "w śniegowej aurze" ... jak dobrze że wędzarnie mam w altanie, bo jak bym musiał na tym śniegu dreptać to by się to chyba L4 skończyło.... Tutaj drugi rzut.... Tą partię również podpiekałem w wędzarni i po całym procesie wyglądała tak....zdjęcie coś c"czerwonawe" wyszło, ale to może za sprawą dodanej do kiełbasek wołowinki no i oczywiście do suszarni...... jednak będę musiał chyba rozbudować swoją suszarnię bo mi się asortyment nie mieści tak więc etap 2/3 został w sobotę pozytywnie zakończony..... w przyszłym tygodniu etap 3/4 ... czyli "grube sztuki" A na koniec wrzucę małą "prezentację" z gotowych wyrobów.... ... to tak na zaostrzenie apetytu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryu Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 23 Marca 2015 Poszedłem po ręcznik, bo ślina biurko upaprała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 23 Marca 2015 ale kiełbaski mniam , dałeś po robocie przed świętami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.