mariusz1415 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) zdjecia po parzeniu Mile widziane opinie Edytowane 20 Grudnia 2014 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-391988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Widać, że troszkę pocisnołeś ogieńkiem widać to szczególnie na tej focie co mięsko trzymasz w ręku, wiesz ogólnie jest dobrze, oby tak dalej a w niedługim czasie w miszcze pójdziesz Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-392108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wczoraj byl taki wiart u nas ze nie szlo opanowac ognia albo temp.w wedzarniku spadala albo od razu wyskakiwal ogien i temp.w gore...Nastepnym razem bd dobrze mam nadzieje Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-392112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wczoraj byl taki wiart u nas ze nie szlo opanowac ognia albo temp.w wedzarniku spadala albo od razu wyskakiwal ogien i temp.w gore... To są właśnie blaski i cienie w życiu wędzorza Nastepnym razem bd dobrze mam nadzieje Z razu na raz będzie lepiej aż dojdziesz do takiego momentu, ze "a co mi tam wiatr" Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-392119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Grudnia 2014 zdjecia przekroju Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-392124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirec.fr Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Grudnia 2014 no no smakowo to wyglada gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-392411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Marzy mi się taki kibelek jak tutaj mają niektórzy. Z paleniskiem bezpośrednim i komorą drewnianą,tylko skąd na to kasę wytrzaskać hehe Edytowane 23 Grudnia 2014 przez Kruszynka Ortografia Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-392564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Cegła z rozbiórki.......dechy z odzysku, plus perę "dupereli" i WIADRO "chęci"..... i powstanie z tego coś wspaniałego Powodzenia w realizowaniu marzeń!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-392654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Tak ,no to w domu poszperam bo teraz jestem w pracy Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-393657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Chłopie, co ty cudujesz???. Roger pokazał Ci jak i co zastosować. Dostałeś namiar na tani sterownik. Przecież to będzie sprzęt na parę lat, a tak na co dzień to beczkę chyba masz ??? Szkłem d...py nie wytrzesz, chociaż można na upartego. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-393659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ale chcę sobie zrobić drewnianą komore bez paleniska tylko grzałka i dymogenerator Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-393681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) No to rób, bo na pewno warto. Zarówno Roger, inni forumowi koledzy, i ja też, mamy również i takie wędzarnie. Tylko jeżeli pytasz publicznie o radę to korzystaj z tego co Ci doświadczeni koledzy przekazują i radzą, albo rób i wdrażaj własne wynalazki, cudując i robiąc z tego groch z kapustą, dla "wynalazców",takich jak Ty, więc korzystaj z udzielanych wskazówek i porad i wybieraj jak to się mówi potocznie, "albo rybki, albo akwarium". Identycznie postępowałeś w trakcie budowy swej pierwszej stacjonarnej beczkowej wędzarni, więc przemyśl sprawę. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-393684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Koledzy,powiedzcie ile dajecie cukru na 1/kg farszu na kiełbase? Edytowane 14 Stycznia 2015 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-396959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Cukier dodajemy do kiełbas podsuszanych lub dojrzewających, ja dodaję tyle ile zaleca receptura . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-396964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Witam.Kolejne dwa dni wędzenia za mną,wczoraj 8kg kiełbasy,dziś 4 schaby,2 boczki,teraz parzenie a jutro zdj przekrojów.Wczoraj kiełbasa sie rozeszła po rodzinie wszycy zadowoleni i mówią żebym co miesiąc wedził hehe ,to cieszy jak komuś smakuje.Najgorsze te ręczne mielenie miesa????Wczorajsze wędzenie i parzenie kiełbasy,dzisiejsze parzenie schabówPozdawiam wszystkich???? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-397616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zdj przekrojów Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-398165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Kolejne 15kg mięska pekluje się na kiełbaske Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-400491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Kiełbaska zrobiona czeka na jutrzejsze wędzenie Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-400991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz51 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 31 Stycznia 2015 WitajCzym nabijałeś kiełbaskę?I to jest właśnie to że amator hobbysta cieszy się z wyrobu.Teraz tylko czytać i dążyć do doskonałościA tok z humorem jak zbijesz kasiore na swoich wyrobach to i tak kupiszprofesionalny sprzętPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-401067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Mam nadziewarke,i mięso się nie miażdży przy nadziewaniu.1,5h w wędzarniku Edytowane 31 Stycznia 2015 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-401091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Wędzenie skończone 15kg w beczce było ciężko ale zmieściłem na raz,teraz parzenie.Oto efekty: Edytowane 31 Stycznia 2015 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-401167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temida Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 31 Stycznia 2015 witam wszystkich jak robicie kiełbase Polską Surową to na samym peklosoli czy pół na pół z solą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-401256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jest taka zasada, że kiełbasy surowe, ze względów bezpieczeństwa, powinno się robić na samej peklosoli, a najlepiej na mieszance soli i saletry. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-401259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ja robie cały czas na peklosoli,a jaka by była różnica jak bym zrobł na samej soli? Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-401353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Sól nie gwarantuje bezpieczeństwa kiełbas surowych w przeciwieństwie do parzonych, czy pieczonych, gdzie występuje dodatkowa obróbka termiczna w postaci pieczenia lub parzenia. Poza tym, kiełbasy surowe muszą jakiś czas dojrzewać, co dodatkowo zwiększa zagrożenia, zaś kiełbasy parzonę przeznaczone są z zasady do szybkiego spożycia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10751-peklowanie-miesa-na-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-401354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.