bilu72 Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Maja 2015 Bilu,czy mieso na kabanowy jest w prosiaczkowej oslonce ?Tak.Jutro zobaczę co z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-426660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 22 Maja 2015 Nie kroj jeszcze prosiaczka daj jemu sie wysuszyc, bedzie wspanialy( przynajmniej mi sie tak wydaje ). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-426661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Pieczone z własnych nowalijek,niestety wędlinki kupne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Lubie takie rzeczy. :clap: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Swoją drogą Bilu zastosowałeś bardzo "nowatorską" przykrywkę..... nie dali w komplecie od kociołka czy kupiłeś sam garnek i "stuningowałeś" go na kociołek za pomocą tej "przykrywki" ?Ja mam kociołek Kinghoffa 7l emaliowany... i jestem wręcz zauroczony jego zastosowaniem i daniami z niego... a znajomi zawsze podczas organizacji jakiegokolwiek spotkania się pytają.... "a kociołek będzie" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Bilu To są ''Nasze'' prawdziwe pieczone... ''pod dorniem'' jak mawiał mój Śp. Dziadek... My buraczka nie dawaliśmy , ale ogólnie wszystko tak samo Pozdrawiam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Przykrywkę do garnka posiadam lecz o niebo lepsze pieczone wychodzą przykryte darniem gdyż cały czas podczas pieczenia oddychają ,natomiast pod pokrywką się "gotują" ze względu nazbyt dużą szczelność.Jeszcze lepsze wychodzą z garnka glinianego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 A widzisz.. człowiek całe życie się uczy i jeszcze "głupi" umiera Nie znałem takiego sposobu i może kiedyś spróbuję Dzięki za info!! Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Nie znałem takiego sposobu https://www.youtube.com/watch?v=NCrlcDF1LnE Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ten kociołek jest masakryczny :clap: Przeglądnąłem wszystkie Twoje arcydzieła i naprawdę nie chude klimaty! Gratuluję wspaniałych wyrobów. :clap:Pozdrawiam Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Prawdę mówiąc to mi by się wydawało że jaest za duży ogień w prezentowanym filmie, ale przy takiej "przykrywce" to może się nie przypali od dołu..... u mnie wygląda to tak.... klasycznie Ale za to palenisko do grilla i kominka zostało "stuningowane" do kolejnej funkcji.... kociołkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Nie powinno się palić bezpośrednio pod kociołkiem tylko wokół niego wtedy nic się nie powinno przypalić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-438557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Z połączenia boczku z polędwicą wyszedł taki oto cudak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-440404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Z połączenia boczku z polędwicą wyszedł taki oto cudak Załączone miniatury Ładnie wygląda Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-440418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Dzisiaj kolejny cudak tym razem po parzeniu trafił jeszcze do piekarnika,troszkę przypaliłem cebule . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-441995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 No powiem Ci że całkiem apetycznie ten "cudak" wygląda Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-442250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 4 Października 2015 Moja pierwsza namiastka salcesonu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-448199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 4 Października 2015 Moja pierwsza namiastka salcesonu. Takich namiastek,bardzo mało ludzi robi na forum (przynajmniej mało się tymi wyrobami się chwali)Wygląda Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-448226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 4 Października 2015 Przekrój wczorajszych zmagań z pierwszym moim salcesonem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-448242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 10 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 10 Października 2015 Takie tam dzisiejsze małe co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-449361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 14 Października 2015 Winogrono z goździkami i laską wanilii zalane spirytusem poszło w odstawkę na 6 tygodni natomiast listkówka się chłodzi i oczekuje na przyjęcie % Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-450177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 14 Października 2015 Winogrono z goździkami i laską wanilii zalane spirytusem Możesz podać proporcje Mam sporo winogrona jeszcze na działce .. nawet przymrozki go nie zniszczyły, a pomysłów na jego przetworzenie już brak .. i czy ta laska musi być dodana .. nie bardzo lubię wanilię.. a właściwie jej zapach. natomiast listkówka się chłodzi i oczekuje na przyjęcie % Aroniówka tak? z liśćmi wiśni ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-450181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 14 Października 2015 Nalewka na ciemnych winogronach 1 kg.dojrzałych ciemnych winogron(najlepiej ogrodowych)1l spirytusu 70% (można użyć mocniejszego)0,5 kg cukru lub płynnego miodu wielokwiatowego (ja używam miodu)5 - 6 goździkówpół laski wanilii Sposób przygotowania: Winogrona umyć, obrać ze szypułek, zalać w słoju spirytusem, dodać goździki i wanilię. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 - 6 tygodni, co kilka dni wstrząsnąć słojem. Po tym czasie zlać nalew, a owoce w słoju zasypać cukrem (lub zalać miodem). Postawić w ciepłym miejscu na 2 tygodnie, codziennie mieszać, aby cukier (miód) się rozpuścił. Zlać syrop i wlać do niego wcześniej uzyskany nalew alkoholowy. Przefiltrować, rozlać do butelek i postawić w ciemnym, chłodnym pomieszczeniu na co najmniej 3 miesiące. Tak listkówka to aronie z liśćmi wiśni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-450189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 14 Października 2015 Dziękuję Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-450190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 25 Października 2015 Krakowska podpiekana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/3/#findComment-452221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.