Gregtom Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Od znajomych dostalem taka "torpede".. (ca. 40-50 cm.)Jak to zagospodarowac..?Cos takiego: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Stycznia 2015 To jest biała rzodkiew, można jeść bez niczego, na kanapkach , w sałątkach...... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ta rzodkiew szukaj na necie podnazwa Daikon, bardzo dobra na surowo, jednak po starciu na tarce puszcza duzo soku, w smaku skrzyzowanie rzodkiewki z rzepa. Smaczna i duzo polecana w kuchni koreanskiej, lekko sfermentowana robiona jest jako pikle. Czasami kiedy robie mieszane salatki w zaprawie octowej dodaje ja strata na tarce lub pokrojona w plasterki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Starkować + szczypiorek + śmietana + przyprawy = elegancka do ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Osobiście przyrządzam z niej pyszną surówkę, tak jak pisze Abratek. Zajadam ją zarówno jako dodatek do dań, jak też jako samoistną suróweczkę dla zdrowia.Przygotowuję ją następująco. 1 biała rzodkiew1 kalarepa1 marchewka1 jabłko Ucieram to wszystko na tarce jarzynowej, mieszam razem i kropię nieco oliwą lub olejem rzepakowym. Do smaku doprawiam lekko solą i cukrem, można pokropić sokiem z cytryny, to już kwestia gustu i smaku. Przekładamy do pojemniczka, i jeżeli jest jej sporo, to można przechowywać w lodówce nawet kilka dni. wyjmuję kiedy mam chęć i po prostu podjadam . To naprawdę pychotka i absolutnie fantastyczna surówka, którą nawet dziś do śniadania jadłem. Oto skromne "resztki" owej konsumowanej dzisiaj przepysznej i zdrowej suróweczki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nadaje sie znakomicie jako zamiennik do zapiekanki ziemniaczanej ,pokroic w plasterki zamiast ziemniakow. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Gregtom idź po wiecj bo z jedną to będziesz miał problem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Stycznia 2015 O kurcze.. Ja "tego warzywa" omijalem w sklepie szerokim lukiem.Wszystko Kochani co napisaliscie brzmi przesmacznie.Jesli macie jeszcze jakies sprawdzone przepisy na to warzywko, bedzie milo widziane.iSliczne dzieki.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rzepe (ca 750dag) obrac pokroic w cienkie plasterki, tak samo duza cebule,przelozyc do garnka wycisnac przez praske 2 zabki czosnku zalac slodka sietana 36-40% ok 400ml, posolic popieprzyc ( bialy pieprz) ,dusic ok 15 min pod przykryciem,wszystko przelac do formy do zapiekania,posypac startym serem 4 dlforma musi byc troche wieksza bo potrafi wykipiec Zapiekac 225st ok 20 min pasuje do grilowanego lub smazonego miesa,polecam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Stycznia 2015 No ciekawy przepisik Electro, nie mniej ja wykonam sobie próbę również ze śmietaną kwaśną, aby mieć porównanie, ale zapiekanka . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Sverige ja robie z vispgrädde ,daj znac jak smakuje z kwasna bo nie robilam , identycznie robie potatisgratäng. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Stycznia 2015 W myśl przysłowia, każdy sobie rzepkę skrobie, to ja ją trę na tarce, sera też trochu. Parę łyżek majoneza WINI..RY, sól, pieprz i gotowe. Elektra, Twój sposób również wyprobuję. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) No właśnie Electro ja również dosyć często robię "potatisgratäng" czyli zapiekankę ziemniaczaną, aby koleżeństwo wiedziało o czym piszemy, i zawsze do wszelkich zapiekanek używam tylko kwaśnej 18% śmietany, i smakują super, ale dzięki Tobie spróbuję również ze słodką i porównam . Edytowane 6 Stycznia 2015 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 6 Stycznia 2015 moim zdaniem najlepsza jest pokrojona w plasterki i na chlebek posypana czym kto lubi - nie wspominam o tzw. walorach zdrowotnych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10842-warzywa-i-owoce/#findComment-395168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.