Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

Ale chudzina.... :facepalm:

To, co widać na przekroju, czy to jest gorczyca? 

 

Dodałem około 17% policzków wp i kiełbasa musi się jeszcze schłodzić w lodowce.

Tak dałem gorczyce, jałowiec (mieliłem w Moździerzu) , pieprz czarny, czosnek i gałki trochę, taka improwizacja :)

 

Pozdrowienia

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568075
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bardzo ładna kiełbaska wyszła Ci z  tego pacjenta. :clap:  :thumbsup:

Dużo tych dzików w tak małej Holandii jest, albo to te co z Niemiec przechodzą na małego skręta ;)  ;)

Krystian, jak byś mógł, podeślij przepis na tą kiełbaskę, bo chyba będę znajomemu coś podobnego robił. a jeszcze nigdy z takiego pacjenta nie robiłem.

 

Pozdrawiam serdecznie

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568082
Udostępnij na innych stronach

Trochę improwizowałem i to tylko jedna łopatka, szynka i karkówka z dzika i około 1200g policzków wp

peklowanie 18g kg

III na sitku 3

II i I na sitku 13

policzki na 6

mieliłem zamlerem 5

pieprz czarny i gorczyce 2g na kg

jałowiec1g kg (moździerzem go)

kolendra i gałka 0,5g kg

wędziłem olcha i parzylem

 

To był Belgijski dzik, oni maja wszędzie tutaj pola i one robią straty rolnikom i myśliwi je odstrzeliwują. Tu maja czujniki na polach ze jak zwierzyna wejdzie to dostają sms na tel. takie to polowanie :facepalm::)

 

Powodzenia i pozdrowienia

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568084
Udostępnij na innych stronach

Troche pod kłusownictwo podchodzi. Edytowane przez karolszymczak
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568087
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trochę improwizowałem
 Eksperymenty kulinarne, to lubię :) Kiełbaska smakowicie wygląda. Pozdrawiam serdecznie :) 
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568097
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Krystian za przepis, teraz  znajomy może się zjawić ze swoim pacjentem.

 

Twoja kiełbasa wygląda super i na pewno też tak smakuje.

 

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568109
Udostępnij na innych stronach

 

 

a jeszcze nigdy z takiego pacjenta nie robiłem.
Andrzej robi kurs w Łazach - serdecznie pojecam - jadę już drugi raz - naprawdę warto :yes: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568123
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Krystian za przepis, teraz  znajomy może się zjawić ze swoim pacjentem.

 

Twoja kiełbasa wygląda super i na pewno też tak smakuje.

 

Pozdrowienia

witt do recepty dodaj oczywiście czosnek bo zapomniałem napisać.

Wygląd ok ale moja mama stwierdziła ze jest jakaś zmielona :facepalm::D :D :D

musiałem jej wytłumaczyć ze to świeża i jak poleży parę dni to będzie lepsza

 

 

 

A tak pyzatym dziękuje za mile słowo :thumbsup:

 

Pozdrowienia

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568146
Udostępnij na innych stronach

Dziś byłem w Belgii u takiego pana myśliwego który ma prywatny staw z pstrągami.

W 10-ciu złapaliśmy 70, +/-1kg sztuka

Ja mam 14 sztuk i jutro będzie filetowanie

 

Pozdrowienia

post-68286-0-30913300-1506285944_thumb.jpeg

post-68286-0-86794000-1506285960_thumb.jpeg

post-68286-0-70802900-1506285989_thumb.jpeg

post-68286-0-34000000-1506286015_thumb.jpeg

post-68286-0-59633300-1506286044_thumb.jpeg

post-68286-0-36570200-1506286093_thumb.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568324
Udostępnij na innych stronach

Kilogramówki fajne do wędzenia (niby nie dużo, a już jest co pojeść)

 

jutro będzie filetowanie

Będziesz filety wędził, czy masz na nie innego pomysła?

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568332
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że ten Belg od tych pstrągów też ma pacjenta wisieć w lodówce.

Ładna sztuka, a rybki też niczego sobie.

 

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-568337
Udostępnij na innych stronach

 

o takie lubię - jak soliłeś ?

 

Z ręki gruba sól morska i brązowy cukier. W grubszych miejscach więcej a w chudszych mniej, po paru godzinach wylałem ciecz co się zebrała i po 24h obmyłem i suszyłem w ręcznikach kuchennych 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/10/#findComment-569433
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.