prababcia Ania Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 8 Listopada 2007 Anetka, kilka postów wyżej jest panierka :smile: pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 8 Listopada 2007 Przepraszam :blush: oglądnęłam posty najniższe i taki efekt Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 8 Listopada 2007 witaj Prababciu Aniujak mozesz to zrob fotke jakiegosproduktu z ta wspaniala panierka.to bede mial zajawke na zrobienie jej my robimy z bulki tartej tzw.sucharkaktorego moja mamusia osobiscie robi tęgo was pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prababcia Ania Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Listopada 2007 Marek z Bielska, a po cóż Tobie fotka ??? : :smile: Zrób panierkę, usmaż rybkę i delektuj się smakiem : :smile: I koniecznie popij usmażoną rybkę %% , aby nie pomyślała , że ją pies zjadł :grin: :grin: :grin: Owa panierka nadaje się również do panierowania np. kotletów schabowych. Rozbite kotlety oprószamy pieprzem i bardzo delikatnie solą, wkładamy do panierki, potem w rozmącone jajo i następnie w bułkę tartą. Przynajmniej ja tak czynię :smile: pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 8 Listopada 2007 Aniu czyli rybke smazysz tylko z ta panierka nie dajac juz bulki tartejrozumiem,a kotleta jeszcze dodatkowo panierujesz w bulce. dziekuje za wskazowki pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prababcia Ania Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Listopada 2007 Tak Mareczku, dobrze zrozumiałeś :smile: Rybkę tylko w panierce, a kotlety dodatkowo w bułce. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 8 Listopada 2007 spasiba Aniu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 8 Listopada 2007 Są zdjęcia z smażenia rybki W mojej relacji z odwiedzin u Prababci Ani jest wspomniane i o panierce. Ja już drugi rzut rybek tak smażyłem. Mnie smakuje. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Listopada 2007 PrababciuAniu..ślicznie dziekuję za przepisy :grin: :grin: :grin: ! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Grudnia 2007 witaj Prababciu Aniuwczoraj wyprobowalem twoja panierke.kupilem 1kg maki krupczatki z brzegu2 opakowania delikatu,jedno okolo 90gi podwojna piers z kurczaka.zabralem sie za wymieszanie pol kg makikrupczatki z jednym opakowaniem delikatu,po skosztowaniu tej mieszanki stwierdzilemiz dodam jeszcze z pol torebki delikatu czyniacja bardziej pikantniejsza i nagle do kuchnizjawila sie zonka ,ktora stwierdzila ze mi pomoze (zrobi sama :grin: ) umyla piersrozciela ja,ja rozbeltalem jajko,przygotowalemtalerz z panierka i piers poszla do jajeczkado panierki dobrze opruszona i polezala takmoze z 10min nastepnie na patelnie.powiem wam ze pachnialo przepieknie w calymmieszkaniu podczas smazenia.smak dla nas rewelacja-zona robi rybke na swietaw niej,dodam tylko ze jak bede robil :wink: piersnastepnym razem to zostawie ja tak na noc lekkoposolona to wyjdzie super po upieczeniu.kazdemu polecam ta panierke super smak ikolorek po upieczeniu pozdrawiam Cie Prababciu AniuMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Marku, ja już drugie kilo mąki kończę a na święta to tylko w tej panierce rybki będę robił. Tylko raz zbaraniałem, bo trafiłem na delikat czerwony do kurczaków, ale szukałem tego do mięs. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Czy ten "Delikat" to to samo co "Vegeta"? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Grudnia 2007 witajciePapcio tak to prawda ja tez widzialem do kurczakoworaz do mies w duzej paczce 200g za 5,70 zl.powiem tyle na swieta zonka robi ryby wlasnie zpomoca tej maki i delikatu....po prostu pycha. Siara niestety nie jest to samo co vegeta,delikattakze ma glutaminian sodu ktory wzmacnia smak izapach,lecz procz tego ma wiele fajnych przyprawjak papryka,itp-nie pamietam teraz ale jest tegocala masa-kurczak jak i rybka bardzo pachna.ja zalecam tak wczesniej rybke opanierowac takz 10min.przed smazeniem,a drob tak na noc przedpanierowaniem lekko posolic,a na drugi dzienpanierka i wio na patelnie.p.s.pochwale Ci sie ze wlasnie otrzymalem przerobionamaszynke 32 na silnik,bardzo fajnie to zrobili,pomyslczesciowo zapozyczony od Dziadka-jutro proba generalna. tęgo pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 18 Grudnia 2007 p.s.pochwale Ci sie ze wlasnie otrzymalem przerobiona maszynke 32 na silnik,bardzo fajnie to zrobili,pomysl czesciowo zapozyczony od Dziadka-jutro proba generalna. Marek, to daj zdjęcia tego napędu i koszt. Ja też o tym myślę :wink: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 18 Grudnia 2007 ...rybke opanierowac tak z 10min.przed pieczeniem,a drob tak na noc przed panierowaniem lekko posolic,a na drugi dzien panierka i wio na patelnie.nie żebym się czepiał :lol: ale szczególnie Tobie Marku nie powinno się mylić pieczenie ze smażeniem Ważnym składnikiem Delikatu jest cebula Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Abratek uklony za zwrocenie uwagi pisalem szybko Siara zdjecia zrobie i ci wysle,ja tez myslalemi mysli zrealizowalem,projekt zrobili na slusarnija tylko dalem zdjecia Dziadkowej maszynki,kosztyniewiem jeszcze,ale kielbasy musze porobic i sierozliczyc w piatek czy sobote.pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Marku fotki daj na forum też chętnie bym zobaczył Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jasiu dam.w koncu ty mnie tez miedzy innymi podpaliles na przerobke i tak jak napisalem koledze Andrzejowi K niezamienilbym sie z ta maszynka nawet na wilka za 2.300 zljak sie odrobie fotki przesle.pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam Wczoraj zakupiłem 15 kg czarnej porzeczki celem przerobienia jej na sok . Cena była 5 zł za kg myślę że dość drogo no ale trochę na zimowe wieczory jak znalazł . Większość porzeczek przerobiłem w sokowniku . Zostawiłem może z kilogram i przepuściłem przez wyciskarkę do soków którą zakupiłem zeszłego roku . Robiłem to pierwszy raz i muszę powiedzieć super sprawa no i oczywiście inny sok niż przepuszczony przez sokownik . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Lipca 2008 Hmmm może nie koniecznie to mieści się w konwencji zapasów zimowych, ale przez osatnie dwa dni "walczyłem" z winem z wiśni, nalewką i winem z porzeczek. Ja co prawda mam obok WGRO i kupiłem owoce taniej niż Andrzej ale ilość robi swoje. Zdjęć nie posiadam, ale bąbelkuje w każdym rogu mieszkania :grin: Później zostanie tylko czarny bez, głóg/dzika róża, może winogrono, a w marcu będzie pełen kupaż Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 10 Lipca 2008 a w marcu będzie pełen kupażA, kiedy degustacja? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 10 Lipca 2008 a w marcu będzie pełen kupażA, kiedy degustacja?Myslę, że na maj już da się pić kupażyk, a single coś na przełomie roku Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam Nalewka sosnówka - już zrobiony drugi ciąg, a na fotce nalewka z wiśni około 10 litrów a po lewej stronie nalewka orzechówka już się zrobiła ciemna jak noc Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 11 Lipca 2008 Andrzej k!A jak robiłeś nalewkę na wiśniach?Zalewałeś czystym spirytusem czy wódką? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 11 Lipca 2008 Rozrobionym spirytusem tak około 65% bo jak jeszcze przyjdzie miodek to rozrzedzi . pozdr Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.