Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Przepraszam :blush: oglądnęłam posty najniższe i taki efekt

Pozdrawiam Anetka :lol:

 

To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle !

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20926
Udostępnij na innych stronach

witaj Prababciu Aniu

jak mozesz to zrob fotke jakiegos

produktu z ta wspaniala panierka.

to bede mial zajawke na zrobienie jej

 

my robimy z bulki tartej tzw.sucharka

ktorego moja mamusia osobiscie robi

 

tęgo was pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20931
Udostępnij na innych stronach

Marek z Bielska, a po cóż Tobie fotka ??? : :smile:

 

Zrób panierkę, usmaż rybkę i delektuj się smakiem : :smile:

I koniecznie popij usmażoną rybkę %% , aby nie pomyślała , że ją pies zjadł :grin: :grin: :grin:

 

Owa panierka nadaje się również do panierowania np. kotletów schabowych.

Rozbite kotlety oprószamy pieprzem i bardzo delikatnie solą, wkładamy do panierki, potem w rozmącone jajo i następnie w bułkę tartą. Przynajmniej ja tak czynię :smile:

 

pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20938
Udostępnij na innych stronach

Aniu czyli rybke smazysz tylko z ta panierka nie dajac juz bulki tartej

rozumiem,a kotleta jeszcze dodatkowo panierujesz w bulce.

 

dziekuje za wskazowki

 

pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20939
Udostępnij na innych stronach

Są zdjęcia z smażenia rybki W mojej relacji z odwiedzin u Prababci Ani jest wspomniane i o panierce. Ja już drugi rzut rybek tak smażyłem. Mnie smakuje.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-20943
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

witaj Prababciu Aniu

wczoraj wyprobowalem twoja panierke.

kupilem 1kg maki krupczatki z brzegu

2 opakowania delikatu,jedno okolo 90g

i podwojna piers z kurczaka.

zabralem sie za wymieszanie pol kg maki

krupczatki z jednym opakowaniem delikatu,

po skosztowaniu tej mieszanki stwierdzilem

iz dodam jeszcze z pol torebki delikatu czyniac

ja bardziej pikantniejsza i nagle do kuchni

zjawila sie zonka ,ktora stwierdzila ze mi

pomoze (zrobi sama :grin: ) umyla piers

rozciela ja,ja rozbeltalem jajko,przygotowalem

talerz z panierka i piers poszla do jajeczka

do panierki dobrze opruszona i polezala tak

moze z 10min nastepnie na patelnie.

powiem wam ze pachnialo przepieknie w calym

mieszkaniu podczas smazenia.

smak dla nas rewelacja-zona robi rybke na swieta

w niej,dodam tylko ze jak bede robil :wink: piers

nastepnym razem to zostawie ja tak na noc lekko

posolona to wyjdzie super po upieczeniu.

kazdemu polecam ta panierke super smak i

kolorek po upieczeniu

 

pozdrawiam Cie Prababciu Aniu

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25632
Udostępnij na innych stronach

Marku, ja już drugie kilo mąki kończę a na święta to tylko w tej panierce rybki będę robił. Tylko raz zbaraniałem, bo trafiłem na delikat czerwony do kurczaków, ale szukałem tego do mięs.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25664
Udostępnij na innych stronach

witajcie

Papcio tak to prawda ja tez widzialem do kurczakow

oraz do mies w duzej paczce 200g za 5,70 zl.

powiem tyle na swieta zonka robi ryby wlasnie z

pomoca tej maki i delikatu....po prostu pycha.

 

Siara niestety nie jest to samo co vegeta,delikat

takze ma glutaminian sodu ktory wzmacnia smak i

zapach,lecz procz tego ma wiele fajnych przypraw

jak papryka,itp-nie pamietam teraz ale jest tego

cala masa-kurczak jak i rybka bardzo pachna.

ja zalecam tak wczesniej rybke opanierowac tak

z 10min.przed smazeniem,a drob tak na noc przed

panierowaniem lekko posolic,a na drugi dzien

panierka i wio na patelnie.

p.s.pochwale Ci sie ze wlasnie otrzymalem przerobiona

maszynke 32 na silnik,bardzo fajnie to zrobili,pomysl

czesciowo zapozyczony od Dziadka-jutro proba generalna.

 

tęgo pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25673
Udostępnij na innych stronach

p.s.pochwale Ci sie ze wlasnie otrzymalem przerobiona

maszynke 32 na silnik,bardzo fajnie to zrobili,pomysl

czesciowo zapozyczony od Dziadka-jutro proba generalna.

Marek, to daj zdjęcia tego napędu i koszt.

Ja też o tym myślę :wink:

"W życiu piękne są tylko chwile"

Pozdrawiam

Siara

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25677
Udostępnij na innych stronach

...rybke opanierowac tak

z 10min.przed pieczeniem,a drob tak na noc przed

panierowaniem lekko posolic,a na drugi dzien

panierka i wio na patelnie.

nie żebym się czepiał :lol: ale szczególnie Tobie Marku nie powinno się mylić pieczenie ze smażeniem :cool:

 

Ważnym składnikiem Delikatu jest cebula

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25679
Udostępnij na innych stronach

Abratek uklony za zwrocenie uwagi pisalem szybko

 

Siara zdjecia zrobie i ci wysle,ja tez myslalem

i mysli zrealizowalem,projekt zrobili na slusarni

ja tylko dalem zdjecia Dziadkowej maszynki,koszty

niewiem jeszcze,ale kielbasy musze porobic i sie

rozliczyc w piatek czy sobote.

pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25680
Udostępnij na innych stronach

Jasiu dam.w koncu ty mnie tez miedzy innymi podpaliles na

przerobke i tak jak napisalem koledze Andrzejowi K nie

zamienilbym sie z ta maszynka nawet na wilka za 2.300 zl

jak sie odrobie fotki przesle.

pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-25701
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Witam

 

Wczoraj zakupiłem 15 kg czarnej porzeczki celem przerobienia jej na sok . Cena była 5 zł za kg myślę że dość drogo no ale trochę na zimowe wieczory jak znalazł . Większość porzeczek przerobiłem w sokowniku . Zostawiłem może z kilogram i przepuściłem przez wyciskarkę do soków którą zakupiłem zeszłego roku . Robiłem to pierwszy raz i muszę powiedzieć super sprawa no i oczywiście inny sok niż przepuszczony przez sokownik .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36623
Udostępnij na innych stronach

Hmmm może nie koniecznie to mieści się w konwencji zapasów zimowych, ale przez osatnie dwa dni "walczyłem" z winem z wiśni, nalewką i winem z porzeczek. Ja co prawda mam obok WGRO i kupiłem owoce taniej niż Andrzej ale ilość robi swoje. Zdjęć nie posiadam, ale bąbelkuje w każdym rogu mieszkania :grin:

Później zostanie tylko czarny bez, głóg/dzika róża, może winogrono, a w marcu będzie pełen kupaż

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36629
Udostępnij na innych stronach

a w marcu będzie pełen kupaż

A, kiedy degustacja?
Myslę, że na maj już da się pić kupażyk, a single coś na przełomie roku

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36687
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Nalewka sosnówka - już zrobiony drugi ciąg, a na fotce nalewka z wiśni około 10 litrów a po lewej stronie nalewka orzechówka już się zrobiła ciemna jak noc

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36705
Udostępnij na innych stronach

Rozrobionym spirytusem tak około 65% bo jak jeszcze przyjdzie miodek to rozrzedzi .

 

 

pozdr

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1105-zapasy-na-zim%C4%99/page/2/#findComment-36723
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.