Skocz do zawartości

Kamień do pieczenia (pizza /chleb)


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

ale co robi funkcja pizza w kuchence

Co robi to nie wiem, wstawiam pizze wybieram program "pizza" i po wylaczeniu wyciagam gotowa upieczona :), slychac tylko ze chodzi termoobieg, czy przez caly czas to nie wiem bo nie zwracalem uwagi.

 

 Gość sprzedaje wszystkie rodzaje okrągłe ,kwadratowe i podłużne.

Moze ma na okraglych najwieksze przebicie w cenie (zarobek)?

Edytowane przez yogi
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406141
Udostępnij na innych stronach

Na okrągłej upieczecie pizzę i jeden chleb, na prostokątnej, pizzę lub dwa bochenki chleba i co tam jeszcze się zamyśli. Każdy wybiera co mu pasi...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406143
Udostępnij na innych stronach

 

 

Gość sprzedaje wszystkie rodzaje okrągłe ,kwadratowe i podłużne.

 

Elektra dała Ci już odpowiedź. Gość poleca wszystkie, a w szczególności tą, którą sobie zażyczysz. Proste. Masz pieniądze zostawić u niego.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406145
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie pizza pieczona w domu nie powinna nazywac sie pizza  tylko a'la pizza, bo zupelnie inny smak zarowno ciasta jak i skladnikow ,bo to co zazwyczaj robie to jest taka inna niz w pizzeri , daje to co lubie, nie koniecznie co powinno byc na wloskiej pizzy :) ,Pieke na jednej blasze wiec do czego ma byc termoobieg ? moge sie mylic ,mam mikrofalowke tez z mozliwoscia pieczenia pizzy ale w sumie nigdy nie robilam w niej.

Jak chce zjesc dobra pizze wloska to wybiram sie do pizzeri tak jak chyba to wlosi robia ,z tego co wiem to oni raczej zadko robia domowa.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406148
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak chce zjesc dobra pizze wloska to wybiram sie do pizzeri tak jak chyba to wlosi robia

 

Do Włoch trochę daleko, ale byłem. Szefem jest portugalczyk. Wiem, bo moi przyjaciele z Italii wiedzą kto u nich w pizzeria w garach miesza. W mojej najbliższej pizzeriji szefem jest afrykańczyk. Najbliższa, aby zamówić, to helmutowska. Wolę podeprzeć się włoskimi przepisami i zrobić w domu.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406154
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie pizza pieczona w domu nie powinna nazywac sie pizza  tylko a'la pizza, bo zupelnie inny smak zarowno ciasta jak i skladnikow ,bo to co zazwyczaj robie to jest taka inna niz w pizzeri , daje to co lubie, nie koniecznie co powinno byc na wloskiej pizzy :) ,Pieke na jednej blasze wiec do czego ma byc termoobieg ? moge sie mylic ,mam mikrofalowke tez z mozliwoscia pieczenia pizzy ale w sumie nigdy nie robilam w niej.

Jak chce zjesc dobra pizze wloska to wybiram sie do pizzeri tak jak chyba to wlosi robia ,z tego co wiem to oni raczej zadko robia domowa.

 

Normalnie po knajpach nie laze, wole sobie sam ugotowac. Pizze jadam w pizzeri tylko na urlopie i musze Ci powiedziec ze te pizze co jadlem to byly jedna katastrofa, tak ze jak sobie sam upieke to wiem ze zjem ja ze smakiem. Dzisiaj wlasnie pieklem

 

http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/1366_3938623964303130.jpg

 

http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/1366_6162336661663662.jpg

Edytowane przez yogi
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406158
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj wlasnie pieklem

 

Tak powinna wyglądać prawidłowo wykonana pizza.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406160
Udostępnij na innych stronach

Dlatego napisalam ze jak chce zjesc dobra pizze to ide do pizzeri a nie do pseudo pizeri  i mam na mysli pizerie z prawdziwego zdazenia gdzie robi sie na jakosc a nie na ilosc,  tak  to jak yogi wole swoja domowa a'la pizze bo wiem co jem i z czego jem :)

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406163
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj wlasnie pieklem

 

Przepraszam, ale wydaje mnie się, że nie piekłeś na kamieniu tylko na jakiejś ceratce. Dobrze dostrzegłm ?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406172
Udostępnij na innych stronach

yogi na urlopie jak jestem to unikam pizzy ,zazwyczaj jem tam gdzie tubylcy bo nie przepadam za daniami robionymi pod turystow .pamietam jak kiedys bedac w Grecji dostalam suvlaki co wygladaly jak gulasz ,pytam co to ? i zeby mi to zaraz zabrali bo na turystyczne jedzenie to oni moga nabierac innych ( znaczy to powiedziala moja kolezanka greczynka  :) )


 

Dzisiaj wlasnie pieklem

 

Przepraszam, ale wydaje mnie się, że nie piekłeś na kamieniu tylko na jakiejś ceratce. Dobrze dostrzegłm ?

 

z tego co ja widze to jest cos jak papier do pieczenia tylko wielorazowy ,tez mam takie cos :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406173
Udostępnij na innych stronach

z tego co ja widze to jest cos jak papier do pieczenia tylko wielorazowy ,tez mam takie cos :)

 

 

Z tego jasno wynika, że yogi napisał post nie w temacie, bo nie ma w nim kamienia do pizzy.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406178
Udostępnij na innych stronach

 Tylko skąd mam wiedzieć będąc na urlopie która pizzeria robi dobra pizzę?Ja też miałam okazje jeść pizzę we Włoszech i też nie umywała  się do mojej pieczonej nawet nie na kamieniu.Wracając do kamieni to -jestem  taką osobą ,że zanim coś kupię to staram się poszperać trochę po forach ,poczytać opinie itp.a następnie staram się produkt kupić w najlepszej cenie. I tak dotarłam do producenta ,który nie ma w/g mnie interesu by namawiać mnie na konkretny model.Gość sugerował tylko ,ze te okrągłe wykonane są trochę w innej technologii [z jednej strony polerowane] i są robione właśnie pod kątem pieczenia pizzy ,ale te prostokątne się również nadają ,ale po pierwsze są trochę cieńsze [1,5 cm] i trochę mniejsze 29x32cm więc nie posądzam go o jakieś wciskanie mi produktu .

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406184
Udostępnij na innych stronach

z tego co ja widze to jest cos jak papier do pieczenia tylko wielorazowy ,tez mam takie cos

Tak to jest taki wielorazowy papier do pieczenia, pizza byla pieczona wlasnie na czyms takim i na blaszce aluminiowej z dziurkami(reaguje szybciej na temperature)

 

 

Z tego jasno wynika, że yogi napisał post nie w temacie, bo nie ma w nim kamienia do pizzy.

Masz w pelni racje, jak juz pisalem nie posiadam kamienia do pieczenia(ale przy pisaniu caly czas myslalem o nim :) ). W moim poscie chcialem tylko pokazac ze w domowych warunkach i domowymi sposobami tez mozna zrobic cos dobrego, obiecuje ze sie poprawie i nie bede dalej pisal nie na temat :).

Edytowane przez yogi
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406197
Udostępnij na innych stronach

 

 

obiecuje ze sie poprawie i nie bede dalej pisal nie na temat

 

Ależ pisałeś na temat. Kamienia tylko brakowało. Dzięki Twojemu zdjęciu populacja zobaczyła, jak powinna wygladać prawdziwa, domowa pizza. Nie tylko ketschup i ser !!! :thumbsup:  :clap: :clap: 

Zawsze sobie cenię Twoje uwagi i spostrzeżenia. Nie tylko Twoje.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406208
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
Roger prosze podaj z jakiego kamienia masz płyte i jaka gruba?Bo jestem na etapie kupna.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571080
Udostępnij na innych stronach

Karol mam kilka ... ta jest najlepsza to 2,5cm szamotu płyta jest ze zbrojeniem a pochodzi z rodzinnej piekarni gdzie przez dobre 80 lat pracowała w piecu chlebowym opalanym drewnem ;)

Oczywiście była większa ... jeszcze dwie mam w zapasie ;)

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571086
Udostępnij na innych stronach

Robercie myślałem że to jakiś kamień naturalny bo do tego mam dostep.Dzieki za odpowiedż.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571096
Udostępnij na innych stronach

Mam też granit 2cm i daje radę ;)

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571104
Udostępnij na innych stronach

Mi granit też popękał i "na szybko" przyciąłem płytkę podłogową z grubego gresu polerowanego na wymiar piekarnika i tak już zostało parę lat .

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571134
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.