beatag Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Elektra -Gość sprzedaje wszystkie rodzaje okrągłe ,kwadratowe i podłużne. Edytowane 21 Lutego 2015 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) ale co robi funkcja pizza w kuchenceCo robi to nie wiem, wstawiam pizze wybieram program "pizza" i po wylaczeniu wyciagam gotowa upieczona , slychac tylko ze chodzi termoobieg, czy przez caly czas to nie wiem bo nie zwracalem uwagi. Gość sprzedaje wszystkie rodzaje okrągłe ,kwadratowe i podłużne.Moze ma na okraglych najwieksze przebicie w cenie (zarobek)? Edytowane 21 Lutego 2015 przez yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Lutego 2015 Na okrągłej upieczecie pizzę i jeden chleb, na prostokątnej, pizzę lub dwa bochenki chleba i co tam jeszcze się zamyśli. Każdy wybiera co mu pasi... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 21 Lutego 2015 Gość sprzedaje wszystkie rodzaje okrągłe ,kwadratowe i podłużne. Elektra dała Ci już odpowiedź. Gość poleca wszystkie, a w szczególności tą, którą sobie zażyczysz. Proste. Masz pieniądze zostawić u niego. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Lutego 2015 Dla mnie pizza pieczona w domu nie powinna nazywac sie pizza tylko a'la pizza, bo zupelnie inny smak zarowno ciasta jak i skladnikow ,bo to co zazwyczaj robie to jest taka inna niz w pizzeri , daje to co lubie, nie koniecznie co powinno byc na wloskiej pizzy ,Pieke na jednej blasze wiec do czego ma byc termoobieg ? moge sie mylic ,mam mikrofalowke tez z mozliwoscia pieczenia pizzy ale w sumie nigdy nie robilam w niej.Jak chce zjesc dobra pizze wloska to wybiram sie do pizzeri tak jak chyba to wlosi robia ,z tego co wiem to oni raczej zadko robia domowa. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 21 Lutego 2015 Ja tez czesto robie pizze w domu , jest bardzo dobra, ale tez ma inny smak niz ta z pizzeri Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Lutego 2015 Jak chce zjesc dobra pizze wloska to wybiram sie do pizzeri tak jak chyba to wlosi robia Do Włoch trochę daleko, ale byłem. Szefem jest portugalczyk. Wiem, bo moi przyjaciele z Italii wiedzą kto u nich w pizzeria w garach miesza. W mojej najbliższej pizzeriji szefem jest afrykańczyk. Najbliższa, aby zamówić, to helmutowska. Wolę podeprzeć się włoskimi przepisami i zrobić w domu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Dla mnie pizza pieczona w domu nie powinna nazywac sie pizza tylko a'la pizza, bo zupelnie inny smak zarowno ciasta jak i skladnikow ,bo to co zazwyczaj robie to jest taka inna niz w pizzeri , daje to co lubie, nie koniecznie co powinno byc na wloskiej pizzy ,Pieke na jednej blasze wiec do czego ma byc termoobieg ? moge sie mylic ,mam mikrofalowke tez z mozliwoscia pieczenia pizzy ale w sumie nigdy nie robilam w niej.Jak chce zjesc dobra pizze wloska to wybiram sie do pizzeri tak jak chyba to wlosi robia ,z tego co wiem to oni raczej zadko robia domowa. Normalnie po knajpach nie laze, wole sobie sam ugotowac. Pizze jadam w pizzeri tylko na urlopie i musze Ci powiedziec ze te pizze co jadlem to byly jedna katastrofa, tak ze jak sobie sam upieke to wiem ze zjem ja ze smakiem. Dzisiaj wlasnie pieklem http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/1366_3938623964303130.jpg http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/1366_6162336661663662.jpg Edytowane 21 Lutego 2015 przez yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Lutego 2015 Dzisiaj wlasnie pieklem Tak powinna wyglądać prawidłowo wykonana pizza. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Dlatego napisalam ze jak chce zjesc dobra pizze to ide do pizzeri a nie do pseudo pizeri i mam na mysli pizerie z prawdziwego zdazenia gdzie robi sie na jakosc a nie na ilosc, tak to jak yogi wole swoja domowa a'la pizze bo wiem co jem i z czego jem Edytowane 21 Lutego 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Lutego 2015 Jak jestes na urlopie to trudno wyczuc ktora dobra a ktora nie, po 2 -3 takich podejsciach odechciewa mi sie pizzy, zapiekanek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 21 Lutego 2015 Dzisiaj wlasnie pieklem Przepraszam, ale wydaje mnie się, że nie piekłeś na kamieniu tylko na jakiejś ceratce. Dobrze dostrzegłm ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 21 Lutego 2015 yogi na urlopie jak jestem to unikam pizzy ,zazwyczaj jem tam gdzie tubylcy bo nie przepadam za daniami robionymi pod turystow .pamietam jak kiedys bedac w Grecji dostalam suvlaki co wygladaly jak gulasz ,pytam co to ? i zeby mi to zaraz zabrali bo na turystyczne jedzenie to oni moga nabierac innych ( znaczy to powiedziala moja kolezanka greczynka ) Dzisiaj wlasnie pieklem Przepraszam, ale wydaje mnie się, że nie piekłeś na kamieniu tylko na jakiejś ceratce. Dobrze dostrzegłm ? z tego co ja widze to jest cos jak papier do pieczenia tylko wielorazowy ,tez mam takie cos Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 21 Lutego 2015 z tego co ja widze to jest cos jak papier do pieczenia tylko wielorazowy ,tez mam takie cos Z tego jasno wynika, że yogi napisał post nie w temacie, bo nie ma w nim kamienia do pizzy. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 21 Lutego 2015 Tylko skąd mam wiedzieć będąc na urlopie która pizzeria robi dobra pizzę?Ja też miałam okazje jeść pizzę we Włoszech i też nie umywała się do mojej pieczonej nawet nie na kamieniu.Wracając do kamieni to -jestem taką osobą ,że zanim coś kupię to staram się poszperać trochę po forach ,poczytać opinie itp.a następnie staram się produkt kupić w najlepszej cenie. I tak dotarłam do producenta ,który nie ma w/g mnie interesu by namawiać mnie na konkretny model.Gość sugerował tylko ,ze te okrągłe wykonane są trochę w innej technologii [z jednej strony polerowane] i są robione właśnie pod kątem pieczenia pizzy ,ale te prostokątne się również nadają ,ale po pierwsze są trochę cieńsze [1,5 cm] i trochę mniejsze 29x32cm więc nie posądzam go o jakieś wciskanie mi produktu . Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) z tego co ja widze to jest cos jak papier do pieczenia tylko wielorazowy ,tez mam takie cosTak to jest taki wielorazowy papier do pieczenia, pizza byla pieczona wlasnie na czyms takim i na blaszce aluminiowej z dziurkami(reaguje szybciej na temperature) Z tego jasno wynika, że yogi napisał post nie w temacie, bo nie ma w nim kamienia do pizzy.Masz w pelni racje, jak juz pisalem nie posiadam kamienia do pieczenia(ale przy pisaniu caly czas myslalem o nim ). W moim poscie chcialem tylko pokazac ze w domowych warunkach i domowymi sposobami tez mozna zrobic cos dobrego, obiecuje ze sie poprawie i nie bede dalej pisal nie na temat . Edytowane 21 Lutego 2015 przez yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 21 Lutego 2015 obiecuje ze sie poprawie i nie bede dalej pisal nie na temat Ależ pisałeś na temat. Kamienia tylko brakowało. Dzięki Twojemu zdjęciu populacja zobaczyła, jak powinna wygladać prawdziwa, domowa pizza. Nie tylko ketschup i ser !!! :clap: Zawsze sobie cenię Twoje uwagi i spostrzeżenia. Nie tylko Twoje. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-406208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 14 Października 2017 Roger prosze podaj z jakiego kamienia masz płyte i jaka gruba?Bo jestem na etapie kupna. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 14 Października 2017 Karol mam kilka ... ta jest najlepsza to 2,5cm szamotu płyta jest ze zbrojeniem a pochodzi z rodzinnej piekarni gdzie przez dobre 80 lat pracowała w piecu chlebowym opalanym drewnem Oczywiście była większa ... jeszcze dwie mam w zapasie Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 14 Października 2017 Robercie myślałem że to jakiś kamień naturalny bo do tego mam dostep.Dzieki za odpowiedż. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 14 Października 2017 Mam też granit 2cm i daje radę Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 14 Października 2017 Właśnie o granicie myśle. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 15 Października 2017 Miałem granit, ale po kilkunastu grzaniach popękał - kruszy się. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Października 2017 Dzieki PePe za podpowiedż. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 15 Października 2017 Mi granit też popękał i "na szybko" przyciąłem płytkę podłogową z grubego gresu polerowanego na wymiar piekarnika i tak już zostało parę lat . Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11140-kamie%C5%84-do-pieczenia-pizza-chleb/page/2/#findComment-571134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.