Kamil_1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Kto rano wstaje...Rano to znaczy o której?bo u mnie to jest 4.00 i gnam do pracy,jak wrócę to nie mam ochoty na nic a tu tyle pracy chlebek super podasz przepisRano tzn 4.45 Mogę Ci przesłać przepisKamil przepis proszę tutaj nie ma po ''cichaczu'' wysyłania na pw chlebek Oczywiście zaraz wrzucam Chlebek (z takiej ilości składników wychodzą dwa )1 kg mąki pszennej – typ 6501 szklanka otrąb (mogą być żytnie, owsiane, pszenne - ja dodaję żytnie)1 szklanka siemienia lnianego1 szklanka pestek dyni1 szklanka pestek słonecznika2 płaskie łyżki soli2 lekko czubate łyżki cukru4,5 szklanki wody (może być zwykła kranówa)Zakwas (około 3/4 szklanki) Wszystkie sypkie produkty wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy, dodajemy wodę, zakwas i znowu dokładnie mieszamy. Ciasto ma być kleiste.Odstawiamy na 2 godz.Po 2 godz. odejmujemy pół słoiczka na kolejny zakwas (wkładamy go do lodówki – wytrzymuje do trzech tygodni)Smarujemy dwie podłużne blaszki masłem (ja robię w keksówkach), obsypujemy mąką i wkładamy ciasto.Odstawiamy pod ściereczką na 8 – 10 godz żeby chlebki wyrosły.Piekarnik nagrzewamy do 200st. i wstawiamy chlebek na godzinkę.Potem wyjmujemy z blaszek na drewnianą deskę lub kratkę do ostygnięcia.Jeśli ktoś chciałby zrobić jeden chlebek to oczywiście składniki dzielimy na pół (zakwas daję w podobnej ilości) Smacznego Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-417832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 KAmil, to co tak barwi na zolto w tym chlebie. Sadzilam, ze jest tam dany przecier z gotowanej dyni. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-417839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 KAmil, to co tak barwi na zolto w tym chlebie. Sadzilam, ze jest tam dany przecier z gotowanej dyni.Annam, na żółto to może mój "toster" barwić - aparat w telefonie mam słaby W rzeczywistości chlebek ma jasno brązową skórkę Przed upieczeniem ciasto ma biało - szary kolor Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-417844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Maja 2015 Idę sobie po warzywka, patrzę, a tu botwinka Nie pozostało nic innego jak tylko ją kupić Zupa wyszła bardzo dobra Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-423523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginta19 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Maja 2015 botwinka jest zawsze pychota Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-423616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzisiejszy po obiadowy deser Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Co to, to to? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Co to, to to? Sławek nie wiesz? Mus truskawkowy, z bitą śmietaną i posypką karmelowo - czekoladową Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Co to, to to? Sławek nie wiesz? Mus truskawkowy, z bitą śmietaną i posypką karmelowo - czekoladową Może oczy zmęczone ale z wyglądu ciężko zgadnąć po kolorku Chętnie skosztuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Mus truskawkowy, z bitą śmietaną i posypką karmelowo - czekoladową Bardziej bym wolała wersję bez czekolady bo jej nie lubię Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Może oczy zmęczone ale z wyglądu ciężko zgadnąć po kolorku Chętnie skosztuję Wiesz, że żartowałem bo wiadomo że ciężko zgadnąć Zrób, skosztuj a jestem przekonany że będziesz zadowolony Oczywiście proponuję kosztować schłodzony Bardziej bym wolała wersję bez czekolady bo jej nie lubięŻaden problem deser bez czekolady dla Anuś - raz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) deser A ma to jakąś moc polałbym "letko" likierem Wodza Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Posiada tylko moc orzeźwienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-429295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 7 Października 2015 Witajcie Dawno mnie nie było co nie znaczy, że nic nie robię W sezonie letnim zrobiłem troszkę nalewki wiśniowej (tak na próbę ), po jej przefiltrowaniu zostały mi bardzo smakowite wiśnie Podpatrując w jednym z kącików sposób ich wykorzystania postanowiłem zobaczyć jak one będą smakowały Cóż mogę powiedzieć... pyyycha Udało mi się również uzbierać troszkę grzybków i te malutkie poszły w słoiczki niewiele ich było bo strasznie sucho, ale zawsze coś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-448931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 7 Października 2015 W sezonie letnim zrobiłem troszkę nalewki wiśniowej (tak na próbę Gdzie nalewka ? wiśnie w czekoladzie wyglądają ładnie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-448961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 7 Października 2015 Gdzie nalewka ? Będzie... w odpowiednim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-448962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 7 Października 2015 Gdzie nalewka ? Będzie... w odpowiednim czasie tak, jak nastepna nastawisz Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-448964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 7 Października 2015 Kamil sugeruję skupić się na dodatkach do grzybków.... wyglądają jak do półki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-448967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 7 Października 2015 tak, jak nastepna nastawisz Już nie mam wiśni Kamil sugeruję skupić się na dodatkach do grzybków.... wyglądają jak do półki ziezielony chyba wkradł się błąd w Twoim poście bo te grzybki są do połówki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-448976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 8 Października 2015 Kamilku jedne i drugie wygladaja smacznie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-448994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 8 Października 2015 Już nie mam wiśni Zglos sie do Pis'a , on juz nie chce wie cej swoich wisni zrywac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-449043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 8 Października 2015 ziezielony chyba wkradł się błąd w Twoim poście bo te grzybki są do połówki Kamil... żaden błąd nie chciałem prowokować niecnego rozwoju zawiłej sytuacji Oczywiście tylko i wyłącznie na nieporęczną porę nocy....Podejrzewam, że cokolwiek bym napisał to obaj wiemy do czego one grzybki :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-449077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Witajcie Coś tam czasem ugotuję Dzisiejszy obiad Punktem kulminacyjnym były bułeczki pszenne - zrobiłem je po raz pierwszy i już wiem, że będę po nie często sięgał Jeszcze ciepłe i przekrój Pozdrawiam Edytowane 19 Października 2015 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-451260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 19 Października 2015 Punktem kulminacyjnym były bułeczki pszenne - zrobiłem je po raz pierwszy, ale już wiem, że będę po nie często sięgał Kamil ... Twoje bułeczki powoli ale systematycznie potrafisz Nas zaskakiwać teraz kolej na drożdżówki Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-451264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 19 Października 2015 teraz kolej na drożdżówki Na nie też przyjdzie pora Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11178-moje-gotowanie-kamil_1/page/2/#findComment-451265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.