paweljack Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 29 Lutego 2016 Witam,Patrzę, na panów wyroby, czytam i mam pytanie jeśli można. Moje parówki w wersji z wołowiną są wyborne w smaku jednak mają otoczkę tłuszczu co uważam za wadę i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić. Witaj, to powiedz jakie temperatury ma Twoje mięso podczas produkcji, mielenia, bo tu pewnie jest problem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrolin Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 29 Lutego 2016 Staram się nie przekraczać 12st.C, mielę zmrożone mięso, i do zamrażalnika, po przerwie ponownie, itd. natomiast podczas nadziewania Zelmerem mogło być cieplej, wolno to idzie, no i po godzinie w temp.pokojowej parzę bez wędzenia 50min w temp. 75-80st. Są dobre, ale w konsystencji zbliżone do berlinek, a nie do prawdziwych parówek. Chyba zainwestuję w nadziewarkę.http://askari-sklepmysliwski.pl/455-thickbox_default/pozioma-nadziewarka-do-kielbas-produkcji-kul-proteinowych.jpg - ktoś chwalił ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 29 Lutego 2016 Jak chcesz nadziewarkę to tu jest 118 str dyskusji o tym jaka dobra a jaka najlepsza.A ten Twój link się nie otwiera Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) A ten Twój link się nie otwiera http://askari-sklepmysliwski.pl/455-thickbox_default/pozioma-nadziewarka-do-kielbas-produkcji-kul-proteinowych.jpg Edytowane 29 Lutego 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Lutego 2016 Czary mary no i się otwiera! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Trochę z wołowiną i jeleniem zapakowałem. Jakieś 15 kg wyszło. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Pawel ,nie chwal sie nie chwal .. bo Cie odwiedze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 .. bo Cie odwiedze Obiecujesz i obiecujesz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Kurcze i znow piekne kielbaski ...no niech ja tylko do PL zjade..ale to jeszcze nie tak szybko Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 2 Grudnia 2016 paweljack wielkie dzięki za temat i na jego podstawie moje przygotowania wieprzowe II?- 2,5 kgwołowe II - 0,5 kgpodgardle - 2kg dodatki peklosól 20g/kgpieprz czarny 3g/5kgpapryka czerwona 3g/5kggałka muszkatałowa 2g/5kgczosnek 4g/5kg1. Na sitku nr 8 następnie na sitku nr 4,5 zmieliłem wszystko w oddzielnych pojemnikach.2. Na sitku 2,5 (najmniejsze jakie posiadam) kutrowałem 2x wieprzowinę z wołowiną z dodatkiem przypraw i ok 1 litra lodu 3.Na sitku 2,5 dwukrotnie zmieliłem wszystko i wyszło coś takiego jutro upychanie w osłonki i dalsza obróbka Robiłem już kiełbasę wojskową i toruńską ale zmielenie parówkowej na ręcznej 10 to wyzwanie Czy ktoś może rzucić okiem na wieprzowinę to II czy III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Dla mnie to IIb.. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 2 Grudnia 2016 wieprzowe II?- 2,5 kgwołowe II - 0,5 kgpodgardle - 2kgW tej recepturze nie ma II wieprzowej. ale zmielenie parówkowej na ręcznej 10 to wyzwanie To fakt, też kiedyś próbowałem na dużej alfie, dlatego na parówki mielę tak: u mnie 3 x na najdrobniejszym sitkua nie na 8, 4, itd.Ale jak już zmieliłeś, to nadziej i zobaczysz co wyjdzie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zakupy robiłem w selgrosie i z III był problem , a z tymi sitkami faktycznie przekombinowałem ileż to mniej kręcenia by było . A możecie mi podpowiedzieć kiedy zlać wrzątkiem w czasie studzenia?Kombinuję, że jak już wyjmę z zimnej kąpieli po około 5 minutach i rozwieszę do ostygnięcia to po jakimś czasie jak juz będą chłodne zanurzę we wrzątku i ponownie rozwieszam je do całkowitego ostygnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wrzątek ma głównie za zadanie usunięcie tłuszczu z batonów, więc powinieneś zrobić to jak najszybciej. Gorące batony szybciej odparują wodę.. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Trwa zadymianie parowkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 4 Grudnia 2016 No i się dokonało. No i się dokonało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Sliczne parowki..A co ta kielba na ostatniej force.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Chyba parowka tylko z innego ujecia Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 4 Grudnia 2016 zagrzana parówkowa na śniadanie☺. Pracy mnóstwo ale walory smakowe rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Przed Świętami oprócz innych kiełbas, zrobiłem trochę parówkowej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.