krzysiek-krze Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wędzić kiełbasę na grilla? Czy zwykła biała też będzie wystarczająca? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wędzić kiełbasę na grilla? Czy zwykła biała też będzie wystarczająca?Wędzona będzie wyglądać jak ze sklepu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wędzić kiełbasę na grilla? Czy zwykła biała też będzie wystarczająca?Wędzona będzie wyglądać jak ze sklepu. A smakowo?I czy taką białą trzeba parzyć czy wystarczy że usmaży się na grilu? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja białą na grilla daje surową. Nie nacinam, tylko jak się trochę przypiecze to w kilku miejscach nakłuwam. Mam jeszcze 2 paczki białej od świąt to pewnie na majówce też ją będę robił. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Z jakiego przepisu korzystasz? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja białą na grilla daje surową. Ja też. Zawsze to swoja kiełbasa, chociaż goście marudzą na białą, szarą, więc mam grillową. Nawet kilka smaków. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Z jakiego przepisu korzystasz? Jeżeli to było pytanie do mnie, to nie korzystam z konkretnego przepisu.Jako pierwowzór z tego co pamiętam to brałem przepis ze strony głównej. Po kilkukrotnym zrobieniu białej trochę go zmodyfikowałem. Teraz mam już wypróbowane ilości przypraw. Ogólnie to białą robię zawsze tradycyjnie na zwykłej soli 20g/kg i dodaję wołowinę. Przyprawy też bez kombinacji: pieprz czarny 3g/kg, czosnek 4g/kg i majeranek 2-4g/kg w zależności czy mam z ogrodu, czy kupiony w sklepie. Zawsze to swoja kiełbasa, chociaż goście marudzą na białą, szarą, więc mam grillową. Na kolor to u mnie nie marudzą. Czasami na ilość majeranku. W sumie to tu się zgadzam. W wersji na grilla majeranek w dużej ilości niestety za bardzo dominuje inne smaki. Miałem zrobić grillową na majówkę, ale już nie zdążę. Na lato postaram się to nadrobić. Myślę o takim zestawie przypraw: pieprz czarny 3g/kg, czosnek 2-3g/kg, majeranek 1g/kg i do tej bazy gorczyca i może trochę kolendry ( ile to jeszcze nie wiem bo muszę popróbować). I trochę tłuszczu muszę dodać, bo ogólnie białą robię raczej chudą a na grillu coś musi kapać. Pewnie dodam też jakąś część p/soli bo lubię peklowane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ja robię kiełbasę grillową z przepisu Kol. Beiot`a. Albo ślimaki z serem bezpośrednio na grilla , albo bez sera do wędzenia i po na ruszt albo na patyk.Tutaj przepis. Kielbasa grillowa.pdf Polecam. Wypróbowane wielokrotnie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 I Ty też jak Jojo nie parzysz tej kiełbasy przed grilowaniem? Jeśli nie to ile potrzebuje leżakować na grilu ,by nie była surowa??I jeszcze zapytam odnośnie tej wersji bez sera -ile ją wędzisz ?[czas i temp] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 I Ty też jak Jojo nie parzysz tej kiełbasy przed grilowaniem? Zależy jaki masz żar i w jakim grubym jelicie zrobisz białą. Ja piekę do ładnego zrumienienia czyli ok 20-30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Nigdy nie robiłam takiej surowej na grilu...Czy coś straci na smaku jeżeli ją wcześniej sparzę ? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Składniki i surowce:- łopatka wieprzowa 8kg- wołowina II 1kg- boczek 1kgTakiie receptury to nieporozumienie. Boczek I łopatka wp. to są elementy z rozbioru zasadniczego wieprzowiny, ze skórą kośćmi i tłuszczem , Jak to wszysto zmielicie i włożycie w kiełbasę to gratuluję . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zrobiłem dziś fajną kiełbasę wieprzową na grilla bez wołowiny. Prosta, bez klasyfikacji. Jakie mięsa miałem to dałem. Przyprawy wg moich upodobań z ostrą papryką. Nadziałem, a z resztek zrobiłem kotleta. Wyszedł wyśmienity i ciekawy smak. Jutro delikatnie owędzę i sparze. W piątek grill więc próba generalna. Jak będzie ok to wrzucę przepis. Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ja robię kiełbasę grillową z przepisu Kol. Beiot`a. Albo ślimaki z serem bezpośrednio na grilla , albo bez sera do wędzenia i po na ruszt albo na patyk.Tutaj przepis. Kielbasa grillowa.pdf Polecam. Wypróbowane wielokrotnie.No kurcze -komu w końcu wierzyć -ja już nawet przepis wydrukowałam ,bo jak pisze dyzio-Wypróbowane... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Beatko rób kiełbasę z przepisu i nie przejmuj się niczym. To forum już takie jest że na wszystko znajdzie się "zaczepka" Takiie receptury to nieporozumienie. Boczek I łopatka wp. to są elementy z rozbioru zasadniczego wieprzowiny, ze skórą kośćmi i tłuszczem , Jak to wszysto zmielicie i włożycie w kiełbasę to gratuluję . Dziadek czy wszystkich masz za idiotów ? Jest to temat o kiełbasie więc po co wyskakujesz z jakimiś skórami czy kościami. Boczek do wyrobów kiełbasianych to boczek i tyle. Może technolodzy widzą ten kawałem mięsa razem z żeberkami.... Czasami to cwaniactwo waszej wiedzy po prostu mnie irytuje. Mnie laika ... Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Załączony plik Kielbasa grillowa.pdf 103,98 KB 51 Ilość pobrań Polecam. Wypróbowane wielokrotnie. No kurcze -komu w końcu wierzyć -ja już nawet przepis wydrukowałam ,bo jak pisze dyzio-Wypróbowane... Przepis masakra - nie polecam... skład bez na dziej ny Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Przepis masakra - nie polecam... skład bez na dziej ny Może coś więcej pis67´u. Co jest nie tak ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 I przy okazji podaj swój dobry przepis. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Przepis masakra - nie polecam... skład bez na dziej ny No i pamiętać należy o maksymie De gustibus non est disputandum. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 pewnie chodzi o ten dodatek sera Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 I przy okazji podaj swój dobry przepis.Myślałem, że widziałaś ten przepis u mnie. Strasznie pobieżnie przeglądasz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Drukuję sobie różne sprawdzone przepisy.Jeżeli Pis 67, twierdzi ,ze przepis masakryczny i skład beznadziejny ,to Dyzio poprosił go o uzasadnienie ,a ja przy okazji o jakiś jego super przepisik. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 a ja przy okazji o jakiś jego super przepisik.A ja napisałem, że w moich grillowych, które oglądałaś jest link do grillowej kolegi pisa. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Aaa...-nie załapałam -I faktycznie lepsza od przepisu Beiota? [podana przezDyzia] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Składniki i surowce:- łopatka wieprzowa 8kg- wołowina II 1kg- boczek 1kg- sól 17g/kg- pieprz naturalny 1g/kg- majeranek 0,5g/kg- gałka muszkatołowa 0,3g/kg- ser wędzony twardy 0,5kg/10kg- jelita 28-32mm- wykałaczki Odnosiłem się do tego przepisu - łopatki 8kg, wołowiny 1kg, boczek 1kg - czy to się da ugryźć, no chyba że łopatka bardzo zachodnia..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/2/#findComment-422591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.