paweljack Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Maja 2015 Mogę też zrobić schabowego z kapuchą i pyrami, też dobry W jelicie? nie widziałem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-423717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 6 Maja 2015 Ja widzialem ale przetrawione Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-423719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Maja 2015 karolszymczak Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-423750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Maja 2015 Zakończyłem drugie wędzenie i rozwiesiłem do podsuszania.Spróbowałem w tak zwanym międzyczasie - mmmm... Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-424216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Maja 2015 Spróbowałem w tak zwanym międzyczasie - mmmm...Smacznego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-424217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Maja 2015 Thx Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-424219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Maja 2015 Zapytam tu, bo na tej bazie będę robił kiełbaski na większą imprezę. Chciałbym jednak nieco zmodyfikować smaki. Wiem, że to troszkę nie po "naszemu" ale co myślicie, by dodać barwników. Do pikantnej - np czerwonego, do czosnkowej - żółtego. Żeby było widać różnicę. Przewiązywanie każdego pętka jest trochę upierdliwe:( Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-425772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Maja 2015 Do pikantnej - np czerwonegoDodaj papryki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-425775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Maja 2015 Tak też zrobię - słodkiej do koloru i cayen do mocy, ale co z czosnkiem - może czosnkową wybarwić kurkumą? Tylko, żeby po uwędzeniu zielona nie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-425777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Maja 2015 Tylko, żeby po uwędzeniu zielona nie wyszła Tego nie wiem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-425795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 4 Października 2015 Zrobiłem wczoraj nieco pysznej, niezwykłej, wspaniałej i aromatycznej kiełbasy tatrzańskiej: Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-448174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 4 Października 2015 aromatycznej kiełbasy tatrzańskiej: Wcale w to nie wątpię , ale chyba użyłeś nie takich osłonek jak trzeba. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-448292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 4 Października 2015 Tak. Użyłem jelit wieprzowych. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-448311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 6 Października 2015 Ładnie wygląda i na pewno smakuje, ale czy nie jest trochę za tłusta? Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-448620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 7 Października 2015 Ładnie wygląda i na pewno smakuje, ale czy nie jest trochę za tłusta? Tłuszcz jest nośnikiem smaku. Im go więcej, tym lepiej Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-448919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 8 Października 2015 Z ostatniej spółdzielni: Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-449025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilliwashere Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 8 Października 2015 Możesz zrobić kiełbasę zagadkę, czyli okrąg (owal). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-449046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 8 Października 2015 Możesz zrobić kiełbasę zagadkę, czyli okrąg (owal).Można tylko po co? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-449047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilliwashere Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 8 Października 2015 Skoro nie chce mu się wiązać każdej ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-449049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 8 Października 2015 Z ostatniej spółdzielni: prawie jak moje Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-449107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Nowa partia się podsusza. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-490719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 ....zapomniałem Ci napisać że tatrzańska coś delikatna bardzo była.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-490721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Dawno nie robiłeś kiełbaski, albo za szybko zjadasz, bo zdjęć nie wklejasz Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-628162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Dawno nie robiłeś kiełbaski, albo za szybko zjadasz, bo zdjęć nie wklejasz Po prostu kiełbasy mam powtarzalne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11541-kie%C5%82basa-tatrza%C5%84ska-podsuszana-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-628171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.