davido31 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Hough wodzu! Wysłane z mojego SM-T900 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Czerwca 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Nie ma nic lepszego jak; pan de gallego i swojska szyneczka z baleronikiem. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 7 Czerwca 2015 No nie ma.Smacznego życzę ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dziękuje bardzo. ???? Wysłane z mojego SM-T900 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Nie ma nic lepszego jak; pan de gallego i swojska szyneczka z baleronikiem. No i super najlepiej smakuje jak się samemu wyprodukuje Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Otóż to Boguś . I Ty miałeś w tym bardzo duży wkład. ???? Pozdrawiam Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Jeśli te udka najpierw parzyłeś ,a potem wędziłeś to może nie były dobrze osuszone? [ja tak kiedyś miałam,ale mnie tam kolor nie przeszkadza ,wędze nawet krócej -liczy się smak! i choć nie pałałam wielką miłością do wędzonego kurczaka to moje udka mnie przekonały.Od jakiej kiełbaski zaczynasz? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Wydaję mi się że dobrze osuszyłem udka. (pewności nie mam ) Skórka miała być mazista i taka była. Co do kiełbaski to jeszcze nie wiem ale wybiorę któryś z przepisów kolegi @miro lub możesz mi coś polecić. ???? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Czerwca 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 7 Czerwca 2015 To zależy ,czy chcesz cienką ,czy w grubszym jelicie.Ja ostatnio robię w grubszych i takie ,które się najmniej miele [większość kroi]Z cienkich oprócz swojskich, wiejskich grilowych [z przepisu Pis 67 chyba] robiłam kruchą w/g HalusiZ grubszych najczęściej robię Krakowską z przepisu Kostka lub Miro,Szynkową ,Tatrzańską ,Krotoszyńską ,Lisiecką [b. mi smakuje],Justowską [podobna do Lisieckiej]Ostatnio robiłam wiejską pieczoną w/g Paweljack -wyszła smacznaTu na forum -kiełbasiany zawrót głowy, na pewno będzie Ci każda smakować. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Będę chciał zrobić w cienkim flaku czyli kiełbaśnicy i szynkową w osłonce białkowej 65 mm. Dziękuję za info. Wysłane z mojego SM-T900 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-429086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Kolejne wędzonki. 10 udek z kurczaka i 8 makreli. Kurona i rybki wędziłem na zrębkach bukowo dębowych przez 4 godziny. Po 4 godzinach udka wyciągnąłem. Podniosłem temperaturę na 90 st i podpiekałem makrele przez pół godziny.Efekty poniżej. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-430440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 18 Czerwca 2015 No bardzo fajne te przepisy, enhorabuena!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Dzięki bardzo Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 18 Czerwca 2015 A robiłeś kiedyś "pulpo a la gallego "?????? Enviado desde mi SM-G357FZ mediante Tapatalk Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jeszcze nie robiłem ale jeść, jadłem dość często. Trzeba będzie zrobić któregoś poranka. Robiłem 'Calamares a la romana' i 'Sepia a la plancha'. Moje ulubione. Polecam Ci kanał z fajnymi przepisami i gościówką którą można zrozumieć idealnie ze względu na jej czysty język i dykcję.https://www.youtube.com/user/recetasdecocina/videos Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Polecam Ci kanał z fajnymi przepisami Jeden filmik sobie obejrzałem i zobaczyłem że w Hiszpanii kiełbase kroją nożyczkami Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Coś w tym złego, że kroi nożyczkami? Po drugie ta kiełbaska jest surowa, surowe baranie jelito i wierz mi, że nożem źle kroi się tą salcicię. Dlatego łatwiej jest pociąć ją nożyczkami. Mówi o tym ta pani krojąc tą kiełbaskę w 0:40 sek filmiku.Sam nieraz tak robię lub lekko podmrażam kiełbaskę i potem kroję ją na kawałki. Enviado desde mi GT-N7100 mediante Tapatalk Edytowane 18 Czerwca 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 18 Czerwca 2015 A co to znaczy miękki flak? Bo my używamy jelita lub osłonki Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mówi o tym ta pani krojąc tą kiełbaskę w 0:40 sek filmiku. Tego nie usłyszałem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 18 Czerwca 2015 A co to znaczy miękki flak? Perdon, miałem na myśli surowe jelito. Tego nie usłyszałem Dobry z Ciebie figlarz Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ja natomiast usłyszałem Enviado desde mi SM-G357FZ mediante Tapatalk Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 18 Czerwca 2015 A co to znaczy miękki flak? Bo my używamy jelita lub osłonki Flak to też poprawna nazwa jelita.Co region to inaczej jest nazywane. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ja natomiast usłyszałem :D Flak to też poprawna nazwa jelita. Chłopaki przyszli podroczyć się trochę Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) W sobotę powędziłem trochę. 3,5 godziny na zrębkach bukowych wymieszanymi z wiórkami dębowymi.A'la Szynkowa z przepisu @mira http://wyrobydomowe.blog.pl/2013/12/08/kielbasa-szynkowa/Kiełbasa gruba i cienka z przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11744-moje-mięsiwonie-moje-wędzenie/?p=430902 Kiełbasa gruba była wędzona 3,5 godziny plus pieczenie w 90 st C do uzyskania 68 st. wewnątrz batonu.Kiełbasa cienka była wędzona 3,5 godziny potem parzona do 68 st. wewnątrz batonu.Reszta fotek No i to by było póki co na tyle z wędzonek. Trzeba wracać do swojego świata i robić to co się kocha a nie to, do czego zostałem zmuszony Dzięki wielkie Wszystkim którzy pomogli mi w przedsięwzięciu pt: "Uwędź to sam" Nawet ciekawa to przygoda była. Pozdrawiam Edytowane 22 Czerwca 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 22 Czerwca 2015 wszystko pięknie , ładnie ale nic o smaku nie napiszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/5/#findComment-431916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.