Dafman Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Bez spiny proszę. Czytam forum bardzo dokładnie i mimo tego nadal uważam się za początkującego gdy czegoś nie wiem wolę się zapytać, jak ktoś chce to pomoże, jak nie to nie, takie jest życie, a komentatorów jak zawsze jest wielu. Mój staż nie ma tutaj nic do rzeczy. Jak na razie bazuję na prostych przepisach i tylko takich w których jest coś podane krok po kroku(nie cwaniakuję i nie udaję jakiegoś znawcy którym nie jestem i zapewne nigdy nie będę). A że staram się odtwarzać przepisy dokładnie dlatego spytałem o proporcje na jeden kilogram, proste, tylko tyle i aż tyle. To, że mam swój poziom słoności nie ma nic do tego. Ktoś daje jakąś recepturę więc szanując go chcę zrobić tak jak on, ewentualnie w przyszłości dodam lub odejmę danych przypraw pod swój smak. Jak ktoś robi inaczej to od razu na forum go wytykacie, że trzymaj się dokładnie przepisu i nie kombinuj- ja nie kombinuję.Cała gównoburza i ideologie dołożone do jednego prostego pytania, szacun panowie.[Dodano: 08 mar 2018 - 20:01] W rezultacie dostałeś dokładną odpowiedź, choć nie jestem pewnien czy wiesz ile wody dodać Wnioskuję, że jeżeli jest napisane w recepturze skład surowców wieprzowych do wołowiny 80% i 20% czyli przy 10 kg farszu mam 8 kg wieprzowiny i 2 kg wołowiny. Skoro napisałeś: 20% wody w stosunku do ilości mięsa wołowego rozumiem, że mam przy dwóch kg dać 400g wody. Także bez urazy, ale więcej pokory, a może prawdy typu.... sorry, nie odrobiłem lekcji, nie czytałem bo... bo mi się nie chce, bo jestem leniwy..... i nie ma tematu Nie, nie będzie żadnego sorry ani pokory. Poprosiłem grzecznie o skład na kg to dostałem głupią odpowiedź i zostały dołożone ideologie. Wytłumaczyłem się z tego, że to nie żadne lenistwo tylko niewiedza to dalej jedziecie po mnie jak po starej szmacie. Ja się tym nie przejmuję, zawsze piszę jak jest.A co do przepisów Pawła, to akurat w 80 procentach korzystam z jego przepisów(zresztą pod każdym jego postem który wykonałem staram się napisać parę słów pochwały), odpowiadają mi jego smaki i staram się je skopiować. Taki paradoks... A, że zawsze piszę i mówię co uważam, no cóż, nie wszystkim to odpowiada.Pozdrowienia dla Was wszystkich panowie. Edytowane 8 Marca 2018 przez Dafman Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-591412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 9 Marca 2018 A o paniach zapomniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-591434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafman Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 9 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-591440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 9 Marca 2018 Nie chcę wprowadzać zamętu, ani nikogo nauczać ale jeszcze długo musisz czytać forum aby zrozumieć "nerwowość" forumowiczów którzy muszą (tak jest, muszą według Twych słów) udzielać odpowiedzi na laickie pytania których jest multum, a wszystkie, w większości pochodzą od nowych forumowiczów, nie boję nazwać ich zachowania po imieniu ponieważ w wielu przypadkach spowodowane jest ich lenistwem, a wychodzą tylko z tego założenia że forum powinno pomagać takim jak oni bo przecież od tego jest forum ! Także bez urazy Dafman ale polecam zapoznać się z podstawami z Dziadkowego elementarza, + jeszcze kilka tematów opisujących podstawy a później zadawać pytania, dzięki temu przynajmniej będziesz wiedział o czym piszą inni, a my zyskamy następną osobę z którą fajnie się dyskutuje, nawet na tak błahy temat jakim są proporcje peklosoli/1kg.... TO JEST PODSTAWA... a nie gwiazdozbiór na niebie.... nie oczekuję od Ciebie odpowiedzi na wyższym poziomie niż poprzednia Twoja odpowiedź, lecz szanuj nas, a my wówczas pomożemy, inaczej to będzie jak teraz, czyli napisałeś odpowiedź cytując kilka osób i nikt nie odpowiedział na to... także honor i dumę schowaj do kieszeni i daj innym żyć normalnie........ ja, tak jak Ty, też piszę jak jest. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-591492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafman Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Zrobiłem i toruńską, zdjęcie po parzeniu, część kiełbasek zostawiłem do podpiekania w wędzarni. Edytowane 11 Marca 2018 przez Dafman Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-591635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 5 Listopada 2018 Trochę toruńskiej nigdy nie zaszkodzi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-612090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 5 Listopada 2018 No to na bogato i toruńska i krakowska , wykon jak zwykle , co tu dużo mówić . Lepiej popatrzeć Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-612136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 29 Września 2022 Na jakiś czas wystarczy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-789543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Testy przebiegły pomyślnie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-809928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 20 Stycznia 2023 No i pięknie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-809988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.