Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kiełbasa toruńska produkcji Pawła


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 25 maj 2015 - 19:12

Jakoś wcześniej mi umknęła wśród moich zbiorów receptur. 0dirol.gif

Panie, Panowie, "lepsza wersja" podwawelskiej - kiełbasa toruńska.  :)

 

Załączony plik  Kiełbasa toruńska.jpg   157,28 KB   152 Ilość pobrań

 

 

A tu moja wersja:

 

 

Załączony plik  Toruńska.jpg   50,42 KB   150 Ilość pobrań1


Użytkownik paweljack edytował ten post 25 maj 2015 - 19:16


#2 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2227 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 26 maj 2015 - 05:52

Smaczniutko wyglada :thumbsup: :clap: :clap:



#3 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1299 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 26 maj 2015 - 07:54

wygląda ładnie :clap: :clap: :clap:



#4 ewidencja

ewidencja

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 221 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 28 maj 2015 - 11:15

Wyrób z najwyższej półki. Jak zwykle. Gratuluję.



#5 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 28 maj 2015 - 11:17

Dziękuję za pochwały, nie pozostaje nic innego tylko robić.  :)



#6 ewidencja

ewidencja

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 221 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 28 maj 2015 - 11:29

Właśnie. Kupiłem dzisiaj mięso i zapekluję na kiełbasę. Będzie to mój debiut w sensie klasyfikacji mięsa.



#7 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 28 maj 2015 - 11:32

Właśnie. Kupiłem dzisiaj mięso i zapekluję na kiełbasę. Będzie to mój debiut w sensie klasyfikacji mięsa.

Bardzo dobrze, jak masz wątpliwości to pytaj albo porównaj:    http://wedlinydomowe...atki-wieprzowej



#8 ewidencja

ewidencja

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 221 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 28 maj 2015 - 11:39

OK, swe prekursorskie doświadczenia udokumentuję sesją.



#9 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 25 lut 2016 - 23:29

Zostało mi dwójki "po szynkowych", dokupiłem wołowinę, dwie godziny wędzenia i wyszło trochę dawno nie pokazywanej toruńskiej.

 

 

Załączony plik  Toruńska 25_02.jpg   53,78 KB   63 Ilość pobrań

 



#10 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4157 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 26 lut 2016 - 03:07

Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... :cool:



#11 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 26 lut 2016 - 09:09

Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... :cool:

Lubię dziurki w toruńskiej.  :)



#12 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2196 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 26 lut 2016 - 10:47

 

Pawełku... ale jakieś dziurki widać na pierwszym zdjęciu... :cool:

Lubię dziurki w toruńskiej.  :)

 

Oj tam dziurki, myszki były i tyle ;) :D

 

Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską?



#13 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 26 lut 2016 - 10:54

Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską?

Mariuszu, "wisi" wyżej.  :)



#14 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 26 lut 2016 - 11:18

wyszło trochę dawno nie pokazywanej toruńskiej.

Pawle ładnie uwędzona :) czy malowałeś ? przyznaj się :tongue:


Użytkownik kostek61 edytował ten post 26 lut 2016 - 11:18


#15 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2196 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 26 lut 2016 - 22:47

 

Paweł, według jakiego przepisu robiłeś Toruńską?

Mariuszu, "wisi" wyżej.  :)

 

Ot, skleroza :facepalm: dzięki i sorry za zamieszanie :blush:



#16 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 09 sie 2016 - 18:56

Zostało mi trochę II wieprzowej i trochę II wołowej, więc ukręciłem po raz kolejny toruńskiej.  :)

 

Załączony plik  Toruńska 05_08_16.jpg   55,31 KB   51 Ilość pobrań



#17 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 10 sie 2016 - 06:04

"zazdraszczam"



#18 Gość_Leosta_*

Gość_Leosta_*
  • Goście

Napisano 28 sie 2016 - 02:45

Paweł a czym peklowałeś i jaką dawką?



#19 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 29 sie 2016 - 08:34

Paweł a czym peklowałeś i jaką dawką?

Jak zawsze peklosolą, 20 g/kg.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2174 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 29 sie 2016 - 21:58

Paweł idziesz na mistrza....piękna kiełbaska :clap:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych