Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzę na przekrój wątrobianki

moja autorska receptura - wątrobianka grubo mielona

Andrzej zapomniał dodać, że wątrobiankę je bez chlebka, dlatego jest taka autorska, spożywana przez autora w talarkach. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-134876
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 420
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

No tak - a ja nic nie wiedziałem o tym ........ :cool: ....... regionalnym zlocie :devil: .

 

Piotruś , będzie jeszcze wędzenie . :grin: Za 14 dni . Powiadomię

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-134878
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju nie wytrzymałem musiałem wykonać ten salcesonik i powiem jedno pycha :thumbsup: :thumbsup:

Salceson wykonany w kątnicy a wkład to ozorki serca i głowa tzn.policzki i chudsze mięsko.

 

[ Dodano: Nie 05 Gru, 2010 10:31 ]

Ale niestety i takie kwiatki na drodze rosną :sad: :devil: Wyszedłem tylko na moment do domu napić się herbaty i oto co się stało

I co z tym teraz zrobić może ktoś ma jakiś pomysł?Jest tego z 15kg.mMnie to już ręce opadły i nie chce mi się wchodzić do masarenki.

Pzdr.Wosiu

 

[ Dodano: Nie 05 Gru, 2010 10:39 ]

Iwa proponuje nagotować bigosu ale to chyba dla całego pułku wojska :grin: :cry:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135311
Udostępnij na innych stronach

Wosiu,salceson przecudnej urody :clap: :clap:

Kiełbasa,no cóż,bywa i tak.

Ale są takie potrawy co im nie będzie przeszkadzała uroda tych kiełbasek.

Dodaj do bigosu,często smaż jajecznicę,zrób konkretny smalczyk lub smarówkę Dziadka,co zostanie do zamrażarki a potem od początku :lol: :lol:

 

Pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135320
Udostępnij na innych stronach

wosiu, no cóż , zdarza się :( Wnioskuje , że to było podczas parzenia . Dawaj i zrób tak jak kolega chłop z warmii, radzi , zawsze jest jakieś wyjście awaryjne .

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135323
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju nie wytrzymałem musiałem wykonać ten salcesonik i powiem jedno pycha :thumbsup: :pycha:

 

Cieszę się Wosiu ze Ciebie zmobilizowałem . :thumbsup: :clap: Co do kiełbaski to :cry: . No cóż , spożytkujesz ją w domciu . Ja miałem podobnie kiedyś z serami w wędzarni , jednak serków było około 3kg .

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135324
Udostępnij na innych stronach

No proszę jaki smaczny wygląd , dobrze ze jestem po śniadaniu , ale i tak ślinka leci :) :clap: :clap:

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135326
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem też kiełbaskę szynkową i ta mi smakuje bardzo.

:thumbsup: :clap:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135327
Udostępnij na innych stronach

Wosiu,salceson przecudnej urody :clap: :clap:

Kiełbasa,no cóż,bywa i tak.

Ale są takie potrawy co im nie będzie przeszkadzała uroda tych kiełbasek.

Dodaj do bigosu,często smaż jajecznicę,zrób konkretny smalczyk lub smarówkę Dziadka,co zostanie do zamrażarki a potem od początku :lol: :lol:

 

Pozdrawiam serdecznie.

 

a poza tym część w słoiki , zalane tłuszczem i pasteryzowane.

W wątku Arkadiusza pisałem ,że mnie poszczuł salcesonem, Ty to jeszcze spotęgowałeś.

Szkoda tej kiełbaski , bo pewnie miała inne przeznaczenie :cry:

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135328
Udostępnij na innych stronach

Z nieszczęsną kiełbasą pewnie zrobię tak jak radzicie.Ale oprócz wiejskiej kiełbasy z "rozporkiem" :grin: zrobiłem jeszcze kiełbasę Lisiecką w jelitach wiankowych bydlęcych.

Tak naprawdę to robiłem ją z przepisu kolegi Ligawy na kiełbasę Justowską i trzeba przyznać że kiełbasa ta NIE MA SOBIE RÓWNYCH.

Pzdr.Wosiu

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135334
Udostępnij na innych stronach

wosiu tak kiełbasa rekonpensuje tą wędlinkę '' z rozporkiem ''. :grin:

 

Rewelacja :thumbsup: :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135335
Udostępnij na innych stronach

A mnie tam się już sama nazwa podoba .... WOSIU opatentuj to będzie "wosiowa z rozporkiem" wyrób męski i dla mężczyzn jak sama nazwa wskazuje ... ;) potocznie można na nią mówić "piwna" ..... ;)

Justowsko-lisiecka SUPER ... :clap:

 

PS

Swoją droga nie było Cię przy "parzeniu- gotowaniu" chyba ze 3 piwka ... ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135337
Udostępnij na innych stronach

Wyszedłem tylko na moment do domu napić się herbaty i oto co się stało

Kol. Wosiu a czy nakuwałeś wędlinki po nadziewaniu :question:

:smile:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135339
Udostępnij na innych stronach

Kol. Wosiu a czy nakuwałeś wędlinki po nadziewaniu :question:

 

 

To typowy objaw za wysokiej temperatury parzenia .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135340
Udostępnij na innych stronach

To typowy objaw za wysokiej temperatury parzenia .

Tak wiem, ale myślę że ponakuwane wytrzymały by krótki moment nieuwagi :grin:

Swoją drogą jak się nie ma możliwości kontroli temp. (co się zawsze może zdażyć)

to najlepiej wyłączyć gar a potem doliczyć czas parzenia

:wink:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135345
Udostępnij na innych stronach

Tak naprawdę to robiłem ją z przepisu kolegi Ligawy na kiełbasę Justowską i trzeba przyznać że kiełbasa ta NIE MA SOBIE RÓWNYCH.

Czy zestaw przypraw dałeś taki, jak na justowską?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135359
Udostępnij na innych stronach

Czy zestaw przypraw dałeś taki, jak na justowską?

Starałem się robić zgodnie z przepisem, zmniejszyłem tylko ilość kolendry i mięso Kl I było z szynki nie ze "schabu"(polędwicy).

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135395
Udostępnij na innych stronach

A szynkowa to z przepisu Wosia :grin: tzn sam wyprodukowałem sobie przepis drogą prób i wielu wielu błędów.
Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135441
Udostępnij na innych stronach

A szynkowa to z przepisu Wosia

 

 

Wosiu to "stary rekin " , Nie tylko szynkową super potrafi zrobić . Inne wyroby Wosia to rarytasy . :grin:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135469
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj po powrocie z pracy czekało na mnie ...... 15 kg mięska na wędzonki.

Wiem, że niektórzy myślą, że jestem tylko sympatykiem WB :wink: - ale ja naprawdę od czasu do czasu coś ....... :shock: ....... "poddymię" :grin: .

W związku z tym, że byłem dość skonany nie obrabiałem mięska tylko z lekka nastrzyknąłem, zalałem solanką i do chłodziarki.

Może nie będą takie piękne, ale na pewno i tak lepsze niż ............ :tongue: sami wiecie co :!:

 

Wiem, wiem :cool: - po peklowaniu też można to zrobić, ale .............. :sad: - no cóż okres przedświąteczny w mojej pracy to ........... :???: - pewnie tylko dam radę szybko powiązać, popakować w siatki i ........ na kije.

Może do czasu wędzenia chociaż natura będzie łaskawa i nie będę musiał ........... :devil: odśnieżać wędzarni :question:

No cóż - chociaż na święta muszę się uwolnić od sklepowego ........ :devil: - sami wiecie ( tfu :!: ) czego.

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135988
Udostępnij na innych stronach

W związku z tym, że byłem dość skonany nie obrabiałem mięska tylko z lekka nastrzyknąłem

 

Piotrusiu mogłeś podwieźć do mnie , myślę że mógłbym trochę Tobie pomóc :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-136063
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.