pis67 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Patrzę na przekrój wątrobiankimoja autorska receptura - wątrobianka grubo mielona Andrzej zapomniał dodać, że wątrobiankę je bez chlebka, dlatego jest taka autorska, spożywana przez autora w talarkach. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-134876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 2 Grudnia 2010 No tak - a ja nic nie wiedziałem o tym ........ ....... regionalnym zlocie :devil: . Piotruś , będzie jeszcze wędzenie . :grin: Za 14 dni . Powiadomię Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-134878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Andrzeju nie wytrzymałem musiałem wykonać ten salcesonik i powiem jedno pycha :thumbsup: :thumbsup: Salceson wykonany w kątnicy a wkład to ozorki serca i głowa tzn.policzki i chudsze mięsko. [ Dodano: Nie 05 Gru, 2010 10:31 ] Ale niestety i takie kwiatki na drodze rosną :sad: :devil: Wyszedłem tylko na moment do domu napić się herbaty i oto co się stało I co z tym teraz zrobić może ktoś ma jakiś pomysł?Jest tego z 15kg.mMnie to już ręce opadły i nie chce mi się wchodzić do masarenki. Pzdr.Wosiu [ Dodano: Nie 05 Gru, 2010 10:39 ] Iwa proponuje nagotować bigosu ale to chyba dla całego pułku wojska :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Wosiu,salceson przecudnej urody :clap: :clap: Kiełbasa,no cóż,bywa i tak.Ale są takie potrawy co im nie będzie przeszkadzała uroda tych kiełbasek.Dodaj do bigosu,często smaż jajecznicę,zrób konkretny smalczyk lub smarówkę Dziadka,co zostanie do zamrażarki a potem od początku :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 5 Grudnia 2010 wosiu, no cóż , zdarza się Wnioskuje , że to było podczas parzenia . Dawaj i zrób tak jak kolega chłop z warmii, radzi , zawsze jest jakieś wyjście awaryjne . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Andrzeju nie wytrzymałem musiałem wykonać ten salcesonik i powiem jedno pycha :thumbsup: :pycha: Cieszę się Wosiu ze Ciebie zmobilizowałem . :thumbsup: :clap: Co do kiełbaski to . No cóż , spożytkujesz ją w domciu . Ja miałem podobnie kiedyś z serami w wędzarni , jednak serków było około 3kg . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zrobiłem też kiełbaskę szynkową i ta mi smakuje bardzo. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 5 Grudnia 2010 No proszę jaki smaczny wygląd , dobrze ze jestem po śniadaniu , ale i tak ślinka leci :clap: :clap: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zrobiłem też kiełbaskę szynkową i ta mi smakuje bardzo. :thumbsup: :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Wosiu,salceson przecudnej urody :clap: :clap: Kiełbasa,no cóż,bywa i tak. Ale są takie potrawy co im nie będzie przeszkadzała uroda tych kiełbasek. Dodaj do bigosu,często smaż jajecznicę,zrób konkretny smalczyk lub smarówkę Dziadka,co zostanie do zamrażarki a potem od początku :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie. a poza tym część w słoiki , zalane tłuszczem i pasteryzowane. W wątku Arkadiusza pisałem ,że mnie poszczuł salcesonem, Ty to jeszcze spotęgowałeś. Szkoda tej kiełbaski , bo pewnie miała inne przeznaczenie pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Z nieszczęsną kiełbasą pewnie zrobię tak jak radzicie.Ale oprócz wiejskiej kiełbasy z "rozporkiem" :grin: zrobiłem jeszcze kiełbasę Lisiecką w jelitach wiankowych bydlęcych. Tak naprawdę to robiłem ją z przepisu kolegi Ligawy na kiełbasę Justowską i trzeba przyznać że kiełbasa ta NIE MA SOBIE RÓWNYCH. Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Grudnia 2010 wosiu tak kiełbasa rekonpensuje tą wędlinkę '' z rozporkiem ''. :grin: Rewelacja :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 5 Grudnia 2010 A mnie tam się już sama nazwa podoba .... WOSIU opatentuj to będzie "wosiowa z rozporkiem" wyrób męski i dla mężczyzn jak sama nazwa wskazuje ... potocznie można na nią mówić "piwna" ..... Justowsko-lisiecka SUPER ... :clap: PSSwoją droga nie było Cię przy "parzeniu- gotowaniu" chyba ze 3 piwka ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Wyszedłem tylko na moment do domu napić się herbaty i oto co się stałoKol. Wosiu a czy nakuwałeś wędlinki po nadziewaniu :question: :smile: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Kol. Wosiu a czy nakuwałeś wędlinki po nadziewaniu :question: To typowy objaw za wysokiej temperatury parzenia . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Oczywiście wyszedłem napić się herbaty i się zagotowała w garze i popękała chwila nie uwagi Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 5 Grudnia 2010 To typowy objaw za wysokiej temperatury parzenia .Tak wiem, ale myślę że ponakuwane wytrzymały by krótki moment nieuwagi :grin: Swoją drogą jak się nie ma możliwości kontroli temp. (co się zawsze może zdażyć) to najlepiej wyłączyć gar a potem doliczyć czas parzenia :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Tak naprawdę to robiłem ją z przepisu kolegi Ligawy na kiełbasę Justowską i trzeba przyznać że kiełbasa ta NIE MA SOBIE RÓWNYCH.Czy zestaw przypraw dałeś taki, jak na justowską? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Czy zestaw przypraw dałeś taki, jak na justowską? Starałem się robić zgodnie z przepisem, zmniejszyłem tylko ilość kolendry i mięso Kl I było z szynki nie ze "schabu"(polędwicy). Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 5 Grudnia 2010 wosiu a kiełbasa szynkowa z jakiego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 5 Grudnia 2010 A szynkowa to z przepisu Wosia :grin: tzn sam wyprodukowałem sobie przepis drogą prób i wielu wielu błędów. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 5 Grudnia 2010 To proszę o przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 5 Grudnia 2010 A szynkowa to z przepisu Wosia Wosiu to "stary rekin " , Nie tylko szynkową super potrafi zrobić . Inne wyroby Wosia to rarytasy . :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Dzisiaj po powrocie z pracy czekało na mnie ...... 15 kg mięska na wędzonki.Wiem, że niektórzy myślą, że jestem tylko sympatykiem WB :wink: - ale ja naprawdę od czasu do czasu coś ....... :shock: ....... "poddymię" :grin: .W związku z tym, że byłem dość skonany nie obrabiałem mięska tylko z lekka nastrzyknąłem, zalałem solanką i do chłodziarki.Może nie będą takie piękne, ale na pewno i tak lepsze niż ............ :tongue: sami wiecie co :!: Wiem, wiem - po peklowaniu też można to zrobić, ale .............. :sad: - no cóż okres przedświąteczny w mojej pracy to ........... :???: - pewnie tylko dam radę szybko powiązać, popakować w siatki i ........ na kije. Może do czasu wędzenia chociaż natura będzie łaskawa i nie będę musiał ........... :devil: odśnieżać wędzarni :question: No cóż - chociaż na święta muszę się uwolnić od sklepowego ........ :devil: - sami wiecie ( tfu :!: ) czego. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-135988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 8 Grudnia 2010 W związku z tym, że byłem dość skonany nie obrabiałem mięska tylko z lekka nastrzyknąłem Piotrusiu mogłeś podwieźć do mnie , myślę że mógłbym trochę Tobie pomóc :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/8/#findComment-136063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.