sękacz Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Dzis sprawdzian prasy w praktyce. Gouda z 16litrow mleka znów nie wlazła do formy. Obcieka pod lekkim ciężarem.Chyba mam mleko jakoś wybitnie wydajne,albo forma nie 2 kg sam niewiem.Dodatkowo z 5litrow mleka zrobiłem ser ala salami. Nie mogłem znaleźć przepisów to zrobiłem podobnie jak goudę, ale dałem bakterie niby przeznaczone do salami i barwnik no i inną formę.Forma własnoręcznie wykonana tzn dziurki w rurze z odzysku zrobiłem i na salami jak znalazł. Prasa daje radę ale na przyszłość muszę zrobić podwójną ☺Tu obcieka ser Salami A Tu ser Gouda Edytowane 25 Listopada 2016 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-528045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 25 Listopada 2016 na przyszłość muszę zrobić podwójną ☺ Lepiej dwie (lub trzy!) mieć niż jedna podwójną...Tłok jest u góry?Sękacz, formę wstawiaj do wiadra/miski na dystansach- wygodniej.Konstrukcja obciążeniowa.... dość ryzykowna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-528093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Miniaturowe sękacze rozszedzylem asortymen do sękaczy. Dorobiony walek na 4 małe sekaczyki. O to co wychodzi. Tu wersja z lukrem tak na próbę Miniaturowe sękacze rozszerzylem asortymen do sękaczy. Dorobiony walek na 4 małe sekaczyki. O to co wychodzi. Tu wersja z lukrem tak na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-530183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Słoikowka łomżyńska ☺ wyszła w smaku dobra. Mięso częściowo pokrojone w dużą.Mięso peklowane 48h. Doprawione i pasteryzowana 2 razy w piekarniku w temp 100 stopni w odstępach 24h.Pierwszy raz przez godz drugi raz 45min. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-530485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Na próbę małe sekaczyki przyozdobione lukrem niczym choinki w zimę śniegiem lub wersja bez Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-530630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Jakie ładne, pewno i smaczne. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-530640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Mam nadzieję, że pamiętasz o zamówieniach Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-530690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jakie ładne, pewno i smaczne.Niektórzy mówią,że im smakują ☺Mam nadzieję, że pamiętasz o zamówieniach Pamiętam ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-530793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Jadą na Święta do Węgorzewa ☺Akcja święta trwa dalej... Edytowane 15 Grudnia 2016 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-531210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Bardzo ladne i smaczne napewno - swoja droga to nareszcie piekarnia panstwa S. z Piatnicy ma troche konkurencji w sekaczach Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-531290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Oj jaka ja konkurencja☺. Jak by takich ze 1000 osób było jak ja to i owszem a tak to ja jak ta igła w stogu siana hi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-531370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Kilka osób już zadowolonych z sękacza kilka jeszcze czeka ale już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-531707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Jesli moge prosic o wpisanie na liste osob oczekujacych( po Nowym Roku) to bylbym wdzieczny. Detale wkrotce na PW. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-531716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zapisane. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wino ryżowe po 2 latach lezakowania pycha. Zapnomniane niby nie bardzo na swiezo a jednak dojrzewanie robi swoje. Lekie babelki gazu dają to coś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ostatnie dostawy sękaczy przed świętami są w trakcie realizacji. Niespodzianki dla rodzin lub znajomych od osób z zagranicy też realizuje. Taka właśnie niespodzianka zaraz zostanie dostarczona do odbiorcy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Bardzo ladny i napewno smaczny - tylko jak moglbym takiego sekacza przemycic tutaj ? Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Znajoma kiedyś wysylala do USA. Tylko kosztów nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Wino ryżowe po 2 latach lezakowania pycha. Zapnomniane niby nie bardzo na swiezo a jednak dojrzewanie robi swoje. Moje zapomniane ma 32 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Wino ryżowe po 2 latach lezakowania pycha. Zapnomniane niby nie bardzo na swiezo a jednak dojrzewanie robi swoje. Lekie babelki gazu dają to coś.20161218_222947.jpgTyż robię ryżowe ale u mnie jeszcze żadna butelka nie uchowała się dłużej niz pół roku.. Bąbelków chyba nie powinno być...chyba nie pozwoliłeś umrzeć drożdżom...ja rozlewam do butelek po 12 tygodniach no i nie to żebym się czepiał, ale chyba też niw wyklarowałeś do końca.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Szczerze to było pierwsze nasze tzn moje i żony wino ryżowe. Bąbelki niewiem może i nie powinno być ale jak jest wino musujące sprzedawane jako szampan. Dla mnie te bąbelki pasowały. Co do osadu na dnie było zlewane z gasiora znad osadu dla mnie osobiście nie przeszkadzało. Wino ryżowe może za dużo powiedziane jakiś podpiwek ryżowy to raczej był ale dobry. Wino ryżowe po 2 latach lezakowania pycha. Zapnomniane niby nie bardzo na swiezo a jednak dojrzewanie robi swoje. Moje zapomniane ma 32 lata.Ja może lepsza pamięć mam hi. Najstarsza nalewka własnej roboty mam z 2007roku. Mam w zapasie jeszcze gdzieś firmowa sklepowe siaracze z 89 roku w spadku dostałem. Jak znajdę to zrobię fote. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-532971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 24 Grudnia 2016 NIe kazde wino zyskuje na lezakowaniu ..pamietam jak kupilismy wino w 1991 roku we Francji bo nam smakowalo ,postanowilismy kupic takowe jeszcze jedno i wypic w nasza 25 rocznice poznania , niestety smak byl bardzo kiepski ..nie pamietam nazwy wina przechowywane bylo w dobrych warunkach dla win. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-533071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam dawno nie pisałem, ale działam trochę wędlinek ostatnio porobiłem cienka kilka sztuk. kanapkowa ala żywiecka. tu na probę w jelicie grubym, ale nie bardzo smakowała. tu troszkę cienkiej odparzyłem W sobotę gości mieliśmy razem z żoną więc troszkę wędlinek na spróbowanie poczęstowałem . tu poczynione ala salami do dojrzewania oraz kilka serków wędzonych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-542117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Troszkę ostatnio popracowałem do wiosny idzie. Kiełbasa bydgoska, ćwiartki z kurczaka 2 piersi z kurczaka i eksperymentalnie kości schabowe . a tu przekrój Z poniedziałku też działałem nocne przerabianie 40l mleka na oscypiory w środę wędzenie Edytowane 7 Marca 2017 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-543482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 30 Marca 2017 Ostatniej soboty tj 25 03 2017 troszkę się popracowało. 8kg kiełbaski białej. Pierwsze zmagania z kabanosami oraz reszta farszu z kabanosów poszła w jelita kiełbasiane. Poza tym ćwiartki z kurczaka w ilości 5 szt, i dodatkowo 1 pierś z kurczaka oraz udziec z indyka. Oto zdjęcia z produkcji połowa porcji została od razu sparzona reszta trafiła do zamrażalki kabanosy idą do wędzarni tu jeden odparzony na próbę reszta kabanosów co została po próbowaniu odpoczywała sobie w piwnicy Udziec z indyka i pierś z kurczaka zostały odparzone i na drugi dzień poszły do próżni oraz kiełbaska dojrzewająca z 4 marca również trafiła do próżni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/9/#findComment-545825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.