strampek Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Listopada 2007 Do pasztetu "od zawsze" dodaję cebulę. W Waszych przepisach na pasztet lub pasztetową występują inne warzywa . Czy nie ma to znaczącego wpływu na trwałość tychże? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Listopada 2007 Strampek nie martw się o trwałość. :wink: Jeśli pasztet będzie smaczny zostanie szybko zjedzony, a jeśli z jakichś powodów nie wyjdzie to nie ma się co przejmować trwałością. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Listopada 2007 Ja maksymalnie ograniczam dodatek marchwi (gotuję ja razem z mięsem, ale nie dodaje do pasztetu). Wskazana jest cebula, czosnek - zawierają naturalne środki bakteriobójcze.Dodaję także selera i pitruszkę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Listopada 2007 Kiedyś był watek o dodatku warzyw do kiełbasy(nie wiem czy u nas, czy na c.o.).Oglądając podróże kulinarne Makłowicza, pamiętam jak do jakiejś potrawy francuskiej dodawał kiełbasy białej zakupionej na lokalnym rynku. Próbując kawałeczek kiełbasę natknął się na kawałek ugotowanego liścia białek kapusty.Należy pamiętać o mniejszej trwałości wyrobów z udziałem warzyw. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Listopada 2007 Pamietam ten odcinek to byla jakas kielbasa regionalna z kapusta :grin: Calkiem fajnie to wygladalo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Listopada 2007 Ja zbieram wypowiedzi forumowiczów i akurat wczoraj porządkowałem wypowiedzi nieodżałowanego CO2. Na Oliwce opisywał właśnie kiełbasę warzywną i wiele ciekawych technik jak np. woda wędzona, sery śmierdziuszki itp. CO2 zatrzymał się w latach 50 jak sam mówił. Mam chyba wszystko co pisał. Mogę zamieścić. Szkoda, że odszedł. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Listopada 2007 Papciu! ja bym poprosil na meila kaluzajan@wp.plwarto poznawac zdanie innychPozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Listopada 2007 Wnuczek z tej opcji na dole nie mozna wysylac zalacznikow Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Listopada 2007 Jasiu, wnuczek-poszło! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Listopada 2007 Papciu, i ja poproszę.Pozdrawiam Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Listopada 2007 Papciu!Jeśli można prosić to ja też! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Listopada 2007 A moze lepiej to gdzies wystawic? niz zamiast pisac na forum ze kazdy chce ;-) Podeslij Papcio na tier@monki.us to wystawie na serwerze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Listopada 2007 A ja mam pytanie do Kolegi MAXELLA, robie pasztety i dodaje przyprawę coś w rodzaju polskiego warzywka, jest tam dużo wysuszonej marchwi. Nigdy nie stwierdziłem negatywnego działania. Możesz mi wyjaśnić co takiego złego robi ta marchew w wyrobach. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Listopada 2007 TOSHIBA...nie przejmuj się tą marchewką!!!Ja mielę gotowaną marchew i dodaję do pasztetu..zawsze wychodzi wspaniały! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Listopada 2007 Koleżanko MAŁGOŚ, ja się martwię tylko tym, że, może się czymś podtruwam i tego nie wiem, dlatego prosiłem o wyjaśnienie. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 26 Listopada 2007 ja się martwię tylko tym, że, może się czymś podtruwam i tego nie wiem,Jeszcze chyba nikt sie marchwią nie zatruł :shock: ..może sie mylę KOLEGO TOSHIBA? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 26 Listopada 2007 :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Marchwią to nie, ale może wytwarza jakieś związki???Po prostu się spytałem, a teraz się wstydzę :blush: :blush: :blush: :blush: Koleżanko MAŁGOŚ :blush: :blush: :blush: :blush: :wink: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 26 Listopada 2007 Ech.... Kto tutaj pisze o otruciu. :devil: Marchew zawiera ok. 7% cukru i związki mające wpływ na trwałośc wyrobu mięsnego (głównie garmaż - gdyż tutaj jest ona wykorzystywana). Chodziło mi o to, że bez marchwi po prostu pasztecik znacznie dłużej sie przechowuje.I tylko tyle. Ja także lubię bardzo marchewkę, ale do pasztetu jej nie daję. Pozdrowionka Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Listopada 2007 No to jestem spokojny :grin: :grin: :grin: Co prawda moje pasztety nie przechowuje dł. niż 6 mieśięcy, ale to mi starczy. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 26 Listopada 2007 Co prawda moje pasztety nie przechowuje dł. niż 6 mieśięcy, ale to mi starczy. Ja swoje mam na góra 2-3 dni...znikaja w żołądkach mojej rodzinki i przyjaciól :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja też do swoich pasztetów dodaję ugotowane suszone warzywa , bo jakoś wywar ma inny smak z suszonymi warzywami i co za tym idzie pasztet też :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 26 Listopada 2007 Pewnie, że można. Ja tylko odpowiedziałem na pytanie jak w temacie. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja dodaję do mojego pasztetu marchewkę i nie wpływa to na jego trwałość. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 26 Listopada 2007 a moje się przechowują długo ....................... w zamrażarce bo nie umiem jak normalny człowiek zrobić jednej foremki tylko aż cztery małe co nie rozdam to mroże i pasztet nie da się znudzić Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja piekę 2-3 foremki pasztetu i później dzielę na porcje i mrożę do temp. -32 stC dodaję do wywaru w którym gotuję mięsa i podroby marchew, seler i pietruszkę. Pora i cebulki nie daję, ale czosnek jak najbardziej.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/#findComment-23407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.