piksiak Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Te barany i głąby to taka aluzja do tusiaczka że można kupić za 100 zł a wydają 3 tys. Ale jak ty jako fachowiec uważasz, że gar z lidla nadaje się do sous-vide to ja już się nie odzywam Zawsze mnie ciekawiło jak to jest że ludzie którzy nawet na oczy czegoś nie widzieli o używaniu nawet nie wspomnę zawsze mają najwięcej do powiedzenia... Tusiaczku zawsze mnie ciekawiło jak to jest, że ludzie którzy nie wiedzą kto na czym pracuje zawsze wiedzą więcej co kto ma w domu. Edytowane 10 Listopada 2015 przez piksiak Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-455659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Listopada 2015 Piksiak, nie brnij dalej proszę bo to już się lekko żenujące robi... Żadnym specjalistą nie jestem o ile do mnie piłeś... Ja rozumiem ze Twoja mojszość musi być najmojsza ale sorry, w tej kwestii nie wyda... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-455660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Co robi w takim razie innego specjalny gar do sous-vide niż gar z Lidla?To, że gar z Lidla nie miesza wodą, to nie wydaje mi się wielkim problemem, skoro i tak wyroby są gotowane kilka godzin. Nie wiem jak z dokładnością regulacji temperatury, ale czy dokładność większa o 0,5C jest warta wydania kilkudziesięciu stówek? Zresztą oba problemy można rozwiązać za drobne pieniądze w porównaniu z ceną dedykowanego do sous-vide gara. Edytowane 10 Listopada 2015 przez ZLeP Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-455662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 10 Listopada 2015 Co robi w takim razie innego specjalny gar Janusz, pewnie spełnia jakieś normy do pracy w gastronomii (jak kolega wcześniej wspomniał) ... to tak jak z większością takich wynalazków - płacisz jak za zboże ale w domu to garnek z lidla i do boju Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-455673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 10 Listopada 2015 Pewnie chodzi o DTR (Dokumentacja Techniczno-Ruchowa). Ale dla chcącego nic trudnego. U siebie zrobiłem małą lakiernię, kolega dorobił dokumenty (fachowiec oczywiście) i mam gdzie malować za dużo mniej niż ćwierć ceny. Inspektor Pracy ani Sanepid nie miał nic do zarzucenia, a mocno się tym zainteresowali. Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-455677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 10 Listopada 2015 Można sobie zrobić samodzielnie cyrkulator do gotowania Sous Vide. http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy-sous-vide-heating-immersion-circulator-for-about-75/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-455679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Listopada 2015 Kupujecie urządzenia za kilkaset zł a, tu proszę można wykorzystać urządzenie które prawie każdy z nas ma w domu:;D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Listopada 2015 Prawie robi różnicę... ja np. nie posiadam takiego ustrojstwa poza tym nie wyobrażam sobie wrzucać mięsa razem brudnymi rzeczami do zmywarki. ale jak komuś pasuje to trzeba przyznać pomysł dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Listopada 2015 Idąc tym tokiem rozumowania wolałbym korzystać z piekarnika bo on służy do żywności i ma regulację temperatury w przeciwieństwie do zmywarki czy wyparzarki ... ale ja tam popieprzony jestem Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 13 Listopada 2015 nie wyobrażam sobie wrzucać mięsa razem brudnymi rzeczami do zmywarki. Pierzesz juz rzeczy w zmywarce..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Listopada 2015 oj Gregtom nawet nie będę tego komentować bo znowu temat we koszu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Listopada 2015 Gregtom idąc twoim tokiem można by jeszcze spróbować spakować dobrze mięsko i wrzucić do pralki na 40 stopni ciekawe co by wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 13 Listopada 2015 Idąc Waszym tokiem myślenia to równie dobrze można tak zapakowane mięso wrzucić do kibla, zalać ciepłą wodą i dosypać kreta. Też będzie podobnie. Sorry vtec, musiałem to napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinka2 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 13 Listopada 2015 A o czym jest ten temat? Bo idąc tym tokiem rozumowania nie wiem...Co to za garnek z lidla? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 13 Listopada 2015 A wiesz o co kaman w tej obróbce termicznej mięsa ? Tu chodzi o stałą niskotemperaturową długą obróbkę ... wspomniany gar z Lidla ma termostat elektroniczny i pilnuje zarówno temperatury jak i czasu Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 13 Listopada 2015 oj Gregtom nawet nie będę tego komentować bo znowu temat we koszu będzie. Dobrze Drogi. ze Ty to napisales, ale teraz do faktu i to potwierdzonego przez Kucharzy z "Gwiazdka" w programie TV..Nowa zmywarka do naczyn, odpowiednio "wyparzona", do ktorej wkladasz zawakuumowane steki w woreczkach. Nastawiasz program na zmywanie w 60 - 80 stopniach na kilka godzin bez dodawania proszkow i plynow do zmywania.. Zapewniam Cie ze wszystko bedzie OK i to w ilosci ktora zaspokoi duuuzo gosci.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinka2 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 13 Listopada 2015 Wiem, co nieco wiem o gotowaniu i pierwsza strona miała sens, druga... jakby mniej (popłynęli koledzy). Ten gar jest jeszcze dostępny czy to z promocji sprzet kilku miesięcy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Listopada 2015 Co jakiś czas bywa dostępny w tej sieci ... przeważnie w Niemczech niestety Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 13 Listopada 2015 Ten gar jest jeszcze dostępny czy to z promocji sprzet kilku miesięcy? Patrzylem teraz na strone LIdl-a w niemczech i pisze ze produkt jest narazie niedostepny.. Jest jeszcze dostepne cos podobnego tylko ze drozsze. : Tutaj link: http://www.amazon.de/Profi-Cook-PC-EKA-1066-Einkochautomat/dp/B00NUISOAC/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1447446927&sr=8-4&keywords=einkochautomat Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 13 Listopada 2015 Bo on się trafia a nue jest ... ostatnio polowaliśmy z Dyziem na 3 gary mój, jego i Arko ...Da sie ustrzelić a na portalach aukcyjnych nie uświadczysz Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinka2 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 13 Listopada 2015 O to chodzi?http://www.lidl.de/media/product/0/2/0/5/2/1/8/melissa-sous-vide-niedrigtemperaturgarer.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 13 Listopada 2015 A tu jest najpopularniejsze na ebay http://www.ebay.de/itm/KLARSTEIN-TASTEMAKER-SOUS-VIDE-GARER-SLOW-COOKER-6L-550-W-EDELSTAHL-ROT-MULTI-/201310141248?hash=item2edf04fb40:g:yQ4AAOSwEeFVCBRe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 13 Listopada 2015 O to chodzi? Nie, o cenę Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 13 Listopada 2015 Nie nie ... o cenę, pojemność i funkcjonalność Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinka2 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 13 Listopada 2015 OK, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/2/#findComment-456268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.