wilson Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam mam pytanie po tygodniu peklowania dziś wyciągam mięso a w pojemnikach gdzie były polędwice solanka ma kolor lekko rozcieńczonego mleka !!! Zapach jest ok mięso ma lekko blady kolor ale zapach też ok ? Co może być przyczyną takiego stanu ?Reszta mięsa tj szynki polędwiczki wszystko ok .Czy może to być że mięso kupiłem nastrzyknięte czymś ?Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego mam nadzieję że nic się złego nie stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12456-bia%C5%82a-solanka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Tak z tydzień temu była na forum dyskusja i wyszło że niekiedy ten typ tak ma i nic się nie dzieje Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12456-bia%C5%82a-solanka/#findComment-464569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Wrzuć zdjęcie jeśli możesz. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12456-bia%C5%82a-solanka/#findComment-464572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilson Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Też tak myślę że będzie ok bo zapach solanki jak i mięsa był ok ...Zdjęcia niestety już nie zrobię bo wylałem solankę a towar obcieka do rana...jutro zadymianieMam wrażenie że coś było nastrzyknięte bo jak co dwa dni masowałem mięso to było wszystko ok stało się to w ostatnich dwóch dniach i tylko z polędwicami szynki ,boczki i polędwiczki w nich solanka była ok a proporcje te same.Dzięki za słowa otuchy bo lekkiego stresa miałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12456-bia%C5%82a-solanka/#findComment-464579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Grudnia 2015 To był prawdopodobnie efekt wymiany chyba Białkowe pomiędzy zaletą a mięsem...któryś z naszych ekspertów o tym pisał!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12456-bia%C5%82a-solanka/#findComment-464581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2041-problem-z-zalew%C4%85-pekluj%C4%85c%C4%85/page-6 od 5 strony Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12456-bia%C5%82a-solanka/#findComment-464587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilson Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Grudnia 2015 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2041-problem-z-zalew%C4%85-pekluj%C4%85c%C4%85/page-6 od 5 stronyDzięki za linka trochę się dziwiłem jak zobaczyłem kolor mojej solanki i nie zadałem sobie trudu aby przeszukać forum ale jak zawsze można liczyć na tutejszą brać i szybką poradę.Wędzonki już się dymią od południa a między czasie wrzuciłem do wędzarni serki typu włoskiego i podjadamy :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12456-bia%C5%82a-solanka/#findComment-464714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.