Skocz do zawartości

Kurs podstawowy 1/16 w Łazach, w dniach 04-06 marca 2016 r


Rekomendowane odpowiedzi

Wcale nie osobliwe. :D Praca z mięsem, a więc raczej chłodno.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

  • Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

U mnie odbywają się zajęcia, więc:

- rozbiór półtusz odbywa się w sali gdzie jest na starcie 15 C, z upływem czasu temp ulega zwiększeniu, gdyż kursanci dostarczają dodatkowej temperatury.

po 1/2 godz. powinno być 20 C.

- w tym samym pomieszczeniu odbywa się wykonywanie wyrobów, czyli z czasem  20 C. Należy brak pod uwagę, że kursanci w trakcie zajęć wychodzą i czasami może dojść do tzw. "przeciągu" i.. przeziębienie gotowe.

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na Kurs Podstawowy Nr 1/16 w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 04 do 06 marca 2016 r.

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Sławek Kacperski  (490,00 zł)
2. Przemysław Żak (490,00 zł)
3. Piotr Lipson (490,00 zł)
4. Mariusz Śniegocki (wpłata 490,00 zł)
5. Paweł Wysokiński (490,00 zł)
6. Marek Trąbiński (wpłata 500,00 zł - zgodnie z prośbą dokonałem zwrotu 10,00 zł)
7. Piotr Ostrowski (wpłata 490,00 zł)
8. Agata Woźniak (490,00 zł)
9. Stanisław Trojanowicz (490,00 zł)
10. Jacek Derlacki (490,00 zł)
11. Artur Gajda (490,00 zł)
12. Karol Fiedorczuk (490,00 zł)
13. Elzbieta Sass (490,00 zł)
14. Jacek Hukałowicz (490,00 zł)
15. Marcin Rybczyński (490,00 zł)
16. Waldemar Grytka (490,00 zł)
17. Jerzy Pietrzak (490,00 zł)
18. Halina Grzona (490,00 zł) 

19. Marek Chemicz (490,00)
20. Magdalena Marder (490,00 zł)
21. Paweł Jakubowski (490,00 zł)
22. Agnieszka Żarek - rezygnacja

23. Marek Płachecki (245,00 zł)

24. Waldemar Jakubisiak (490,00 zł) 
25. Elzbieta Jakubisiak (490,00 zł)
26. Tomasz Przasnek (490,00 zł) - rezygnacja z powodu choroby w dn. 03.03.2016 r.

 

Iwona Gackowska (490,00 zł) rezygnacja - zwrot pieniędzy
Jarosław Gackowski (bez kursu) (250,00 zł) rezygnacja - zwrot pieniędzy

 

Wydatki:

 

- 527,00 zł (zakup jelit, przypraw i dodatków dla SDM)

- 740,00 zł (zwrot pieniędzy Iwona i Jarosław Gackowscy)

-   73,00 zł (koszt certyfikatów i wysyłki)

 

Aktualna kwota do przelania na konto SDM:  10.030,00 zł (po potrąceniu wydatków)

 

Na konto SDM wysłano 10.030,00 zł.

Stan konta kursowego: 0,00 zł

 

Aktualny stan konta na dzień 01.03.2016 r.: 1225,00  zł

Kolor niebieski - zaliczka

Kolor zielony - pełna wpłata

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Właśnie zakończyliśmy integrację, znaczy klasyfikację. ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

No to rośnie kolejna grupa speców.....  znaczy się dojrzewa.....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Poprosimy fotki :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Super wyroby :) Kursanci mam nadzieję zadowoleni :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Paki muszą być niezłe, skoro przerobili prawie 300 kg mięcha. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Wszystko z jednej?


Ile tego wagowo było?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Kaszanki okolo 1700 gram, krakowskiej okolo 1000, pasztetowej okolo 500 gram, salcesonu okolo 400, kabanosow okolo 200, poledwica 350, szynka 1100, kielbasy kursowej okolo 1400.

 

Wszystkie te wyliczenia sa na podstawie tej paczki co mi sie trafila w dodatku zostala juz mocno ponadgryzana wiec "pi razy drzwi" powypisywalem ile moglo byc na starcie paczki. Nie zalapalem sie niestety na zeberko

Edytowane przez GreenToad

Patrzę na zdjęcia i łezka się w oku kręci.

Atmosfera kursu - z pracowitym Mistrzem Andrzejem i legendarnym DZIADKIEM na czele - wydają mi się nie do przecenienia.

Może mam za bardzo "uczuciowy" stosunek do tych szkoleń ale przecież hobby to jest coś, co się lubi najbardziej i nieprzemijająco :D 

Proszę o więcej zdjęć z ostatniego kursu.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Ile tego wagowo było?

Podwójna porcja 16,3 kg plus 2400 kości. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

 

post-55133-0-52393200-1457285035_thumb.jpg

 

 

A tak wyglądały wszystkie wyroby oprócz szynki z nogą, która się jeszcze parzyła. 

Po lewej rolada schabowa.

 

 

post-55133-0-23518900-1457285122_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Jak Cię znam, to masz pewnie jakiś filmik. ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Jak Cię znam, to masz pewnie jakiś filmik. ;)

Tym razem ciężko pracowałem.  :laugh:  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Pozdrawiam wszystkich uczestnikow, Andrzej serdeczne dzieki  za rodzinna atmosfere w Twoim domu , Dziadek  a Tobie za anielska cierpliwosc ,  jestem bardzo zadowolona z kursu  , napracowana ale zadowolona , zdjecia wstawie  dopiero po powrocie do domu.


Mam  tyle wyrobow ze starczy mi do swiat i nawet po :D:clap: :clap: :clap:

Dziękuję za miło spędzony czas, za przekazaną wiedzę.

Wędlinka smakowała całej rodzince. W szczególności upodobali sobie pasztetową i krakowską. Wnuki zajadają się kabanosami :)

 

:clap: :clap: Jeszcze raz dziękuję

Dziękuję za miło spędzony czas

Zerknij do "wiadomości", w prawym, górnym rogu.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.