Maxell Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 2 Marca 2016 Wcale nie osobliwe. Praca z mięsem, a więc raczej chłodno. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-481461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 2 Marca 2016 U mnie odbywają się zajęcia, więc:- rozbiór półtusz odbywa się w sali gdzie jest na starcie 15 C, z upływem czasu temp ulega zwiększeniu, gdyż kursanci dostarczają dodatkowej temperatury.po 1/2 godz. powinno być 20 C.- w tym samym pomieszczeniu odbywa się wykonywanie wyrobów, czyli z czasem 20 C. Należy brak pod uwagę, że kursanci w trakcie zajęć wychodzą i czasami może dojść do tzw. "przeciągu" i.. przeziębienie gotowe. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-481518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0lish Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 2 Marca 2016 Ok. Dzięki za info. Kalesony, walonki i czapke uszatkę zostawiam w domu. Widzimy się w piątek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-481529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owidius Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 2 Marca 2016 Zapowiada się się dobrze, to do piątku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-481538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 3 Marca 2016 Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na Kurs Podstawowy Nr 1/16 w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 04 do 06 marca 2016 r.Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:1. Sławek Kacperski (490,00 zł)2. Przemysław Żak (490,00 zł)3. Piotr Lipson (490,00 zł)4. Mariusz Śniegocki (wpłata 490,00 zł)5. Paweł Wysokiński (490,00 zł)6. Marek Trąbiński (wpłata 500,00 zł - zgodnie z prośbą dokonałem zwrotu 10,00 zł)7. Piotr Ostrowski (wpłata 490,00 zł)8. Agata Woźniak (490,00 zł)9. Stanisław Trojanowicz (490,00 zł)10. Jacek Derlacki (490,00 zł)11. Artur Gajda (490,00 zł)12. Karol Fiedorczuk (490,00 zł)13. Elzbieta Sass (490,00 zł)14. Jacek Hukałowicz (490,00 zł)15. Marcin Rybczyński (490,00 zł)16. Waldemar Grytka (490,00 zł)17. Jerzy Pietrzak (490,00 zł)18. Halina Grzona (490,00 zł) 19. Marek Chemicz (490,00)20. Magdalena Marder (490,00 zł)21. Paweł Jakubowski (490,00 zł)22. Agnieszka Żarek - rezygnacja23. Marek Płachecki (245,00 zł)24. Waldemar Jakubisiak (490,00 zł) 25. Elzbieta Jakubisiak (490,00 zł)26. Tomasz Przasnek (490,00 zł) - rezygnacja z powodu choroby w dn. 03.03.2016 r. Iwona Gackowska (490,00 zł) rezygnacja - zwrot pieniędzyJarosław Gackowski (bez kursu) (250,00 zł) rezygnacja - zwrot pieniędzy Wydatki: - 527,00 zł (zakup jelit, przypraw i dodatków dla SDM)- 740,00 zł (zwrot pieniędzy Iwona i Jarosław Gackowscy)- 73,00 zł (koszt certyfikatów i wysyłki) Aktualna kwota do przelania na konto SDM: 10.030,00 zł (po potrąceniu wydatków) Na konto SDM wysłano 10.030,00 zł. Stan konta kursowego: 0,00 zł Aktualny stan konta na dzień 01.03.2016 r.: 1225,00 złKolor niebieski - zaliczkaKolor zielony - pełna wpłataOczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:- piątek - obiadokolacja,- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.ZAPRASZAMY Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-481704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 5 Marca 2016 Właśnie zakończyliśmy integrację, znaczy klasyfikację. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 5 Marca 2016 Właśnie skończyłem dojrzewanie poklasyfikacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 5 Marca 2016 No to rośnie kolejna grupa speców..... znaczy się dojrzewa..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 5 Marca 2016 Poprosimy fotki Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 5 Marca 2016 Miłej zabawy i nauki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenToad Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 6 Marca 2016 Kilka zdjec z kursu i zdobytych łupów http://imgur.com/a/JZUeM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 6 Marca 2016 Super wyroby Kursanci mam nadzieję zadowoleni Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 6 Marca 2016 Paki muszą być niezłe, skoro przerobili prawie 300 kg mięcha. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenToad Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 6 Marca 2016 Na pierwszym zdjeciu wszystko z paki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 6 Marca 2016 Wszystko z jednej?Ile tego wagowo było? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenToad Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Kaszanki okolo 1700 gram, krakowskiej okolo 1000, pasztetowej okolo 500 gram, salcesonu okolo 400, kabanosow okolo 200, poledwica 350, szynka 1100, kielbasy kursowej okolo 1400. Wszystkie te wyliczenia sa na podstawie tej paczki co mi sie trafila w dodatku zostala juz mocno ponadgryzana wiec "pi razy drzwi" powypisywalem ile moglo byc na starcie paczki. Nie zalapalem sie niestety na zeberko Edytowane 6 Marca 2016 przez GreenToad Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 6 Marca 2016 Patrzę na zdjęcia i łezka się w oku kręci.Atmosfera kursu - z pracowitym Mistrzem Andrzejem i legendarnym DZIADKIEM na czele - wydają mi się nie do przecenienia.Może mam za bardzo "uczuciowy" stosunek do tych szkoleń ale przecież hobby to jest coś, co się lubi najbardziej i nieprzemijająco Proszę o więcej zdjęć z ostatniego kursu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 6 Marca 2016 Ile tego wagowo było?Podwójna porcja 16,3 kg plus 2400 kości. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif A tak wyglądały wszystkie wyroby oprócz szynki z nogą, która się jeszcze parzyła. Po lewej rolada schabowa. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 6 Marca 2016 Jak Cię znam, to masz pewnie jakiś filmik. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 6 Marca 2016 Jak Cię znam, to masz pewnie jakiś filmik. Tym razem ciężko pracowałem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 6 Marca 2016 Andrzej Bano, widzę nowy stojak na wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 6 Marca 2016 Pozdrawiam wszystkich uczestnikow, Andrzej serdeczne dzieki za rodzinna atmosfere w Twoim domu , Dziadek a Tobie za anielska cierpliwosc , jestem bardzo zadowolona z kursu , napracowana ale zadowolona , zdjecia wstawie dopiero po powrocie do domu.Mam tyle wyrobow ze starczy mi do swiat i nawet po :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muflon129 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 6 Marca 2016 Dziękuję za miło spędzony czas, za przekazaną wiedzę.Wędlinka smakowała całej rodzince. W szczególności upodobali sobie pasztetową i krakowską. Wnuki zajadają się kabanosami :clap: Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 6 Marca 2016 Dziękuję za miło spędzony czasZerknij do "wiadomości", w prawym, górnym rogu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0lish Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 6 Marca 2016 Zemsta kabanosa! Ja dopiero dotarłem do domu. Później podzielę się wrażeniami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12527-kurs-podstawowy-116-w-%C5%82azach-w-dniach-04-06-marca-2016-r/page/5/#findComment-482633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.