jac007 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 17 Lipca 2016 Powędzone. Kanapkowa w przekroju Spakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-506978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 20 Lipca 2016 Sezon nalewkowy rozpoczęty,nalewka z wiśni czarna i czerwona porzeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-507485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 20 Lipca 2016 jac007jest co zjesc jest co popic Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-507486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 21 Lipca 2016 jac007jest co zjesc jest co popic I wszystko swojskie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-507535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 23 Lipca 2016 Dzisiejszy obiad bigos z kociołka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-507797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Machnąłem dzisiaj trochę dżemu z cukinii. Edytowane 25 Lipca 2016 przez jac007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-507976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Piwo warzone w lipcu 2015r,trzynaście miesięcy leżakowania smak super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Piwo warzone w lipcu 2015r,trzynaście miesięcy leżakowania smak super. A jakie to piwko? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Schwarzbier 12 blg. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Schwarzbier 12 blg. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Trzeba uzupełnić zapasy wędzenie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Powędzone i spakowane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Wspaniała robota... dzięki mieszałce świetnie wyrobiony farsz... idealny przekrój Trzeba będzie się rozejrzeć za takim cudeńkiem Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Mieszałka fajna sprawa, ja też sobie muszę sprawić, lepiej wymieszane i mniej pracy. Piękne kiełbaski. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Używam ją już 12 lat i jestem bardzo zadowolony polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Wnuki na wczasach więc można popracować przy nowej kadzi zacierno warzelnej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-510961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klops1 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Po co dwa kraniki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-511703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Piekna ta kanapkowa :clap: , a gdzie znajde przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-511751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Po co dwa kraniki. Pierwszy kranik od spodu jest do filtracji po zacieraniu przez fałszywe dno, do drugiego kranika jest przykręcony hop stopper i służy do filtracji chmielin po warzeniu. Dodatkowo do warzenia chmiel będzie dawany do hop spidera. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-511854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Piekna ta kanapkowa :clap: , a gdzie znajde przepis? 2,5kg schabu2,5kg łopatki2,5kg karczku2,5kg podgarla Przyprawy na 10kgsól-peklosól 17 dkgpieprz 3dkgczosnek 15 dkgwoda800ml Podgarle mielimy na sitku 10 nożyk z czterema ostrzami,resztę mięsa mielimy na sitku 12 nożyk z dwoma ostrzami.Wędzenie 3 godz parzenie 40 min woda 80 stopni. Ponowne wędzenie 1 godz. Przepis dotyczy kiełbasy pokazanej w poście z 17 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-511985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Akcja ogórki zakończona ,piwniczka pomału się zapełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-512114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A to na górnej półce to zapewne ocet do ogórków. :D Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-512230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A to na górnej półce to zapewne ocet do ogórków. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-512232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A to na górnej półce to zapewne ocet do ogórków Nie ocet tylko akcja "coś do ogórka" :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-512234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A to na górnej półce to zapewne ocet do ogórków. :D To jest lek na wszystko, trzeba stosować wewnętrznie i tylko czasem zewnętrznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/5/#findComment-512261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.