Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth


Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiec czas na kolejna kolacje bardzo wszystkich zapraszam !!!!!

 

Dinner 4.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

  • Odpowiedzi 322
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A jeszcze kilka fotek z dzisiejszego tranzytu prosze bardzo a co 

post-77484-0-80660000-1456744433_thumb.jpg

post-77484-0-02665600-1456744448_thumb.jpg

post-77484-0-49416700-1456744482_thumb.jpg

post-77484-0-49416700-1456744482_thumb.jpg

post-77484-0-81744900-1456744496_thumb.jpg

post-77484-0-87924100-1456744512_thumb.jpg

post-77484-0-27707900-1456744527_thumb.jpg

 

post-77484-0-44836800-1456744461_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Witam ponownie i juz tradycyjnie zapraszam na Lunch 

 

Lunch 5.pdf

 

A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!!

 

post-77484-0-26200300-1456781950_thumb.jpg

post-77484-0-72112600-1456781961_thumb.jpg

post-77484-0-92369600-1456781971_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Zapisałem, popatrzyłem. Inspiracja jakich mało.

Pozdrów koleżanki i kolegów, inicjatorów Twoich cennych wizyt. :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Andrzej

Dzisiejsza wizyta byla bardzo egzotyczna musze przyznac Papua nowa guwinea zdecydowanie biednie ale ludzie za to usmiechnieci wiec chyba szczesliwi. Zapraszam na menu no i na foto relacje z tego niesamowitego miejsca

 

Dinner 5.pdf

 

A oto glowna ulica tego miasta

post-77484-0-65228600-1456821074_thumb.jpg

 

Tutaj tubylcy 

post-77484-0-53052500-1456821119_thumb.jpg

post-77484-0-97504300-1456821135_thumb.jpg

post-77484-0-51201600-1456821152_thumb.jpg

post-77484-0-80436500-1456821169_thumb.jpg

 

No i lokalna restauracja

post-77484-0-35120800-1456821441_thumb.jpg

post-77484-0-44110400-1456821456_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester

 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Gość ArkoGdynia

 

 

A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!!
 

 

Zobaczyć na własne oczy takie widoki....  :rolleyes:  marzenie... nie bez powodu ludzi ciągnie na morze.... żeby zobaczyć Świat! 

:clap:  :thumbsup:

Więcej takich fotek  :clap:

 

A zestawień lunch-owych... nie mogę oglądać bo się głodny robię....  :facepalm:

A jeszcze dwie fotki mam glownej ulicy i lokalnego biznesu

 

post-77484-0-95345600-1456821596_thumb.jpg

post-77484-0-67135900-1456821615_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Ciekawy wątek, będę tu zaglądał.

W sierpniu widziałem Twój statek w Dubrowniku :)

Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, możesz wstawić zdjęcie jak wygląda Twoja kajuta.  

Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?

Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.?

Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ?

Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami?

Opisz najzabawniejsze sytuacje jakie zdarzają się na statku oraz najgorsze, które się się Tobie przytrafiły.

Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia?

Dużo pracuje u Ciebie na statku Polaków i jakiej nacji pracowników jest najwięcej i dlaczego?

Plusy takiej pracy każdy widzi, a co z minusami (oprócz rozłąki z rodziną)?

Na razie tyle.

Fajny temat. Pozdrawiam

Edytowane przez login

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Wiec ponownie nastepny dzien i nastepnu lunch:) W dniu dzisiejszym przekaraczam rownik wiec bede przybywal na polkuli polnocnej :):):)

 

Zapraszam na lunch !!!!!

 

Lunch 6.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester


 

 

Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne,
 

 

ja pracuje Sniadanie ,Obiad i kolacje od 10 do 12 godzin dziennie nie zawsze ale zdarzaja sie dni 12 go godzinne. Wolne owszem zdarza sie ale to zalezy ile i jakie porty i ile czasu zostajemy w porcie. Dni w morzu niestety trzeba pracowac na 100% mocy.

 

 

 

Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy,

Karzdy pasarzer jest dobrym pasarzerem bo to on placi nasze pensje a wyboru kim sie chce opiekowac nie ma wiec nasz kient nasz pan :):)

 

 

których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?

Zaloga restauracji w 90%  sklada sie z Filipinczykow ale spoko kazdy ma swoje plusy i minusy no ale jest tu sie dla pracy a nie dla wygody. Oni maja rodziny i dobrze wiedza co to znaczy odpowiedzialnosc.

 

Ciag dalszy odpowiedzi dla Logina nastapi.

PS. Login takie pytania zadales jak bys na statku pracowal normalnie ?????

 

Pozdrawiam Sylwester


A dzisiaj to sie nawet taki a la schabowy trafil na lunch :):):):):):):)

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Wiec tradycyjnie zapraszam na fotograficzna kolacje !!!!!

 

Dinner 6.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Ostatnie menu mi odpowiada - nie wyszedł bym głodny - oczywiście szwedzki stół czy nosicie do stołu? :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

W restauracji wszystko jest serwowane przy stole. Buffet jest na 9 tym pietrze i tam juz samoobsluga ale 24 godziny na dobe :):)

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Sylwek jak oceniasz ciasta pieczone na Twoim statku ?

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

 

 

Login takie pytania zadales jak bys na statku pracowal normalnie
Ze statkami mam tyle wspólnego, że mieszkam nad Wisłą i od czasu do czasu jakaś pogłębiarka lub barka przepłynie + to że dawno temu oglądałem w TV serial komediowy "Statek miłości"   :)

Z niecierpliwością czekam na dalsze odpowiedzi. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

W takim razie zapraszam na lunch !!!!!!

 

Lunch 7.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester


 

 

Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ?

 

Na statku jest szpital wiec nie ma problemu w razie choroby. Dentysty nie ma niestety ale jak trzeba to jest wizyta zorganizowana przez statek niestety na wlasny koszt :( kosztow uslug dentystycznych kompania nie pokrywa) reszta opieki medycznej jest darmowa.

 

Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami?

Napiwki to jak rosyjska ruletka raz sa raz ich nie ma :( Niestety na statku nie ma zasady dzielenia sie z personelem kuchni :(

 

 

Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia?

No co do ewakuacji to mam nadzieje ze nie bede mnial takich przypadkow :) a cwiczenia mamy raz w tygodniu. Tak wymaga prawo morskie.

 

 

Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.?

A ten wrarzliwy temat zostawilem na koniec :) podobno gentelmani o finansach nie rozmawiaja wiec naprawde nie wiem co napisac :cry:  :cry:  

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Tak wiec czas na nastepna fotograficzna kolacje !!! Zapraszam serdecznie wszystkich !!!!!

 

Dinner 7.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Kazdy wybiera to co musi lub lubi ..jak lubi to pieniadze schodza na 2 plan ,jak musi to robi i nie narzeka ,zawsze mozna szukac innego zajecia ,nikt przeciez w pracy na sile nikogo nie trzyma :)

Wiatm serdecznie i zapraszam na kolejny lunch !!!!!

 

Lunch 8.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

Wiatm serdecznie i zapraszam na kolejny lunch !!!!!

 

Sylwek, o 4:43 lunch? :D Chłopie o tej porze to się śpi :laugh: Dobra żartuję ;) strefy czasowe... :cool:

 

Dzisiaj lunch typowo piątkowy... widać po porcjach i zawartości dań ;)

No i nastepny dzien no i nastepna kolacja na ktora serdecznie was zapraszam !!!!

 

Dinner 7.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

W dniu dzisiejszym jak i jutro przeplywamy kolo malych wysp Filipinskich podobno jest tu ich ponad 900 nawet.

 

Kilka fotek dla was moi drodzy no i oczywiscie dzisiejszy lunch juz tradycyjnie !!!!! Lunch 9.pdf

 

Zapraszam serdecznie 

 

post-77484-0-71784700-1457147898_thumb.jpg

post-77484-0-42452900-1457147912_thumb.jpg

post-77484-0-64520200-1457147920_thumb.jpg

post-77484-0-03879700-1457147927_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester


Szybkie sprostowanie !!!! podobno nie 900 a 7000 wysp ??? Sam juz nie wiem chyba je sam policze :):):):)

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Tak wiec czas na nastepna kolacje !!!! dziasiaj jeszcze taki popoludniowy bufecik mielismy to kilka fotek udalo sie zrobic !!!Serdecznie wszystkich zapraszam 

Dinner 8.pdf

post-77484-0-35276900-1457173634_thumb.jpg

post-77484-0-67682700-1457173654_thumb.jpg

post-77484-0-14637700-1457173670_thumb.jpg

post-77484-0-87409700-1457173681_thumb.jpg

post-77484-0-37931000-1457173696_thumb.jpg

post-77484-0-82717400-1457173710_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

Pozdrawiam Sylwester

My też pozdrawiamy :) Powiem tylko WOW!!!!!!!!


 

 

Szybkie sprostowanie !!!! podobno nie 900 a 7000 wysp ??? Sam juz nie wiem chyba je sam policze :):) :):)

Licz, licz :) w Gąsiorowie sprawdzimy wyniki :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.