Gonzo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 28 Lutego 2016 No dzisiaj to ten obiad totalnie słaby. Będziesz mial tyle lat, to też zaczniesz "truchtać" a mniej jeść Oj nie nie u mnie na statku takie cos u mnie srednia wieku to 50 i w gore wiec Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 28 Lutego 2016 Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 28 Lutego 2016 Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 28 Lutego 2016 Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Tu macie odpowiedź odnośnie ceny oraz ilości Sylwek napisał o tym bodajże na drugiej stronie tematu. Z glodu nikt nie umrze napewno jedzenie jest wliczone w cene biletu !!!! Jest sniadanie ,obiad,popoludniowa herbatka,kolacja !!! mamy tez roomservice 24 godziny na dobe no i wielki buffet tez czynny 24 godziny na dobe. Co do menu na kolacje to kolacja zklada sie z czterech dan zaczyna sie od przystawki nastepnie zupa danie glowne no i deser oczywiscie kawa i herbata do deseru wiec jedzenia jest naprawde pod dostatkiem !!!!!! Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 28 Lutego 2016 Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane W misce wystarczy Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 28 Lutego 2016 Będziesz mial tyle lat, Pewnie nie dozyję z moim trybem życia Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 28 Lutego 2016 Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-)No jeśli tak jest na prawdę to bym na takim statku przeżył. Tylko zastanawia mnie po co obiad *cenzura* udekorowany, jak się nim nie najem. I do tego bufet 24h jak ktoś po obiedzie ni dojedzony. Tylko jedno mam na myśli NIE MARNOWAC JEDZENIA no w sumie jak to tak działa to popieram. Bo na świecie 50% pożywienia jest wywalane do śmieci I to jest wielkie sk.rwysyństwo bo czarni w afryce padają z głodu a w Europie czy w Ameryce Płn. się jedzenie wywala do śmieci W wielkiej mierze sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego tak jest. Raz marnotrastwo jedzenie dwa pieniędzy trzy czasu miejsca itd Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 28 Lutego 2016 U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):) Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 28 Lutego 2016 U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):) Pozdrawiam SylwesterZrzucacie razem z fekaliami czy na to jest inne miejsce ? ;-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 28 Lutego 2016 Tylko zastanawia mnie po co obiad *cenzura* udekorowany, jak się nim nie najem. Nic dziwnego, że nie rozumiesz: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=473142 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=471359 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=469401 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=467280 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=437575 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=419700 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 28 Lutego 2016 Nie nie fekalia osobno traktowane kulyurami bakteryjnymi odfiltrowywana jest woda do ponownego urzytku w toaletach naprzyklad ao a pozostalosci suszone i palone. Resztki jedzenia sa traktowane osobno. Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 29 Lutego 2016 Nastepny dzien naszej wycieczki nastepny lunch !!! Zapraszam Lunch 4.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 29 Lutego 2016 Gdzie teraz jestescie ? Nie chce mi sie sparwdzac trasy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 29 Lutego 2016 Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 29 Lutego 2016 Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale :facepalm: :facepalm: :facepalm: Uważajcie, żeby jakiś nie wsiadł jako pasażer ,bo mogłaby się zdarzyć seria tajemniczych zaginięć pasażerów Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 29 Lutego 2016 Tak wiec czas na kolejna kolacje bardzo wszystkich zapraszam !!!!! Dinner 4.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 29 Lutego 2016 A jeszcze kilka fotek z dzisiejszego tranzytu prosze bardzo a co Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 29 Lutego 2016 Widoki przepìękne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 29 Lutego 2016 Witam ponownie i juz tradycyjnie zapraszam na Lunch Lunch 5.pdf A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!! Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zapisałem, popatrzyłem. Inspiracja jakich mało.Pozdrów koleżanki i kolegów, inicjatorów Twoich cennych wizyt. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 1 Marca 2016 Dzisiejsza wizyta byla bardzo egzotyczna musze przyznac Papua nowa guwinea zdecydowanie biednie ale ludzie za to usmiechnieci wiec chyba szczesliwi. Zapraszam na menu no i na foto relacje z tego niesamowitego miejsca Dinner 5.pdf A oto glowna ulica tego miasta Tutaj tubylcy No i lokalna restauracja Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 1 Marca 2016 A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!! Zobaczyć na własne oczy takie widoki.... marzenie... nie bez powodu ludzi ciągnie na morze.... żeby zobaczyć Świat! Więcej takich fotek A zestawień lunch-owych... nie mogę oglądać bo się głodny robię.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 1 Marca 2016 A jeszcze dwie fotki mam glownej ulicy i lokalnego biznesu Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-480986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) Ciekawy wątek, będę tu zaglądał.W sierpniu widziałem Twój statek w Dubrowniku Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, możesz wstawić zdjęcie jak wygląda Twoja kajuta. Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.?Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ?Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami?Opisz najzabawniejsze sytuacje jakie zdarzają się na statku oraz najgorsze, które się się Tobie przytrafiły.Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia?Dużo pracuje u Ciebie na statku Polaków i jakiej nacji pracowników jest najwięcej i dlaczego?Plusy takiej pracy każdy widzi, a co z minusami (oprócz rozłąki z rodziną)?Na razie tyle.Fajny temat. Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2016 przez login Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-481019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 2 Marca 2016 Wiec ponownie nastepny dzien i nastepnu lunch:) W dniu dzisiejszym przekaraczam rownik wiec bede przybywal na polkuli polnocnej :) Zapraszam na lunch !!!!! Lunch 6.pdf Pozdrawiam Sylwester Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, ja pracuje Sniadanie ,Obiad i kolacje od 10 do 12 godzin dziennie nie zawsze ale zdarzaja sie dni 12 go godzinne. Wolne owszem zdarza sie ale to zalezy ile i jakie porty i ile czasu zostajemy w porcie. Dni w morzu niestety trzeba pracowac na 100% mocy. Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, Karzdy pasarzer jest dobrym pasarzerem bo to on placi nasze pensje a wyboru kim sie chce opiekowac nie ma wiec nasz kient nasz pan :) których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej? Zaloga restauracji w 90% sklada sie z Filipinczykow ale spoko kazdy ma swoje plusy i minusy no ale jest tu sie dla pracy a nie dla wygody. Oni maja rodziny i dobrze wiedza co to znaczy odpowiedzialnosc. Ciag dalszy odpowiedzi dla Logina nastapi.PS. Login takie pytania zadales jak bys na statku pracowal normalnie ????? Pozdrawiam SylwesterA dzisiaj to sie nawet taki a la schabowy trafil na lunch :):):) Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/4/#findComment-481287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.