Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth

Rekomendowane odpowiedzi

No dzisiaj to ten obiad totalnie słaby.

Będziesz mial tyle lat, to też zaczniesz "truchtać" a mniej jeść ;)  

Oj nie nie u mnie na statku takie cos u mnie srednia wieku to 50 i w gore wiec

Carpe diem - raz kozie death

• Odpowiedzi 309
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca.

Tu macie odpowiedź odnośnie ceny oraz ilości :tongue: 

Sylwek napisał o tym bodajże na drugiej stronie tematu.

Z glodu nikt nie umrze napewno jedzenie jest wliczone w cene biletu !!!! Jest sniadanie ,obiad,popoludniowa herbatka,kolacja !!! mamy tez roomservice 24 godziny na dobe no i wielki buffet tez czynny 24 godziny na dobe. Co do menu na kolacje to kolacja zklada sie z czterech dan zaczyna sie od przystawki nastepnie zupa danie glowne no i deser oczywiscie kawa i herbata do deseru wiec jedzenia jest naprawde pod dostatkiem !!!!!!

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane :D

W misce wystarczy :D:facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Będziesz mial tyle lat,

Pewnie nie dozyję z moim trybem życia :D

Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane :D

Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-)

Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-)

No jeśli tak jest na prawdę to bym na takim statku przeżył. Tylko zastanawia mnie po co obiad *cenzura* udekorowany, jak się nim nie najem. I do tego bufet 24h jak ktoś po obiedzie ni dojedzony. Tylko jedno mam na myśli NIE MARNOWAC JEDZENIA no w sumie jak to tak działa to popieram. Bo na świecie 50% pożywienia jest wywalane do śmieci :facepalm: I to jest wielkie sk.rwysyństwo bo czarni w afryce padają z głodu a w Europie czy w Ameryce Płn. się jedzenie wywala do śmieci :mad:
W wielkiej mierze sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego tak jest. Raz marnotrastwo jedzenie dwa pieniędzy trzy czasu miejsca itd

U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):):):):)

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

Pozdrawiam Sylwester

U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):):):):)

Pozdrawiam Sylwester

Zrzucacie razem z fekaliami czy na to jest inne miejsce ? ;-)

Nie nie fekalia osobno traktowane kulyurami bakteryjnymi odfiltrowywana jest woda do ponownego urzytku w toaletach naprzyklad ao a pozostalosci suszone i palone. Resztki jedzenia sa traktowane osobno.

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Nastepny dzien naszej wycieczki nastepny lunch !!! Zapraszam 

Lunch 4.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Gdzie teraz jestescie ? Nie chce mi sie sparwdzac  trasy :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Uważajcie, żeby jakiś nie wsiadł jako pasażer ;) ,bo mogłaby się zdarzyć seria tajemniczych zaginięć pasażerów :)

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

Tak wiec czas na kolejna kolacje bardzo wszystkich zapraszam !!!!!

Dinner 4.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

A jeszcze kilka fotek z dzisiejszego tranzytu prosze bardzo a co 

post-77484-0-80660000-1456744433_thumb.jpg

post-77484-0-02665600-1456744448_thumb.jpg

post-77484-0-49416700-1456744482_thumb.jpg

post-77484-0-49416700-1456744482_thumb.jpg

post-77484-0-81744900-1456744496_thumb.jpg

post-77484-0-87924100-1456744512_thumb.jpg

post-77484-0-27707900-1456744527_thumb.jpg

post-77484-0-44836800-1456744461_thumb.jpg

Pozdrawiam Sylwester

Witam ponownie i juz tradycyjnie zapraszam na Lunch 

Lunch 5.pdf

A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!!

post-77484-0-26200300-1456781950_thumb.jpg

post-77484-0-72112600-1456781961_thumb.jpg

post-77484-0-92369600-1456781971_thumb.jpg

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Zapisałem, popatrzyłem. Inspiracja jakich mało.

Pozdrów koleżanki i kolegów, inicjatorów Twoich cennych wizyt. :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Andrzej

Dzisiejsza wizyta byla bardzo egzotyczna musze przyznac Papua nowa guwinea zdecydowanie biednie ale ludzie za to usmiechnieci wiec chyba szczesliwi. Zapraszam na menu no i na foto relacje z tego niesamowitego miejsca

Dinner 5.pdf

A oto glowna ulica tego miasta

post-77484-0-65228600-1456821074_thumb.jpg

Tutaj tubylcy 

post-77484-0-53052500-1456821119_thumb.jpg

post-77484-0-97504300-1456821135_thumb.jpg

post-77484-0-51201600-1456821152_thumb.jpg

post-77484-0-80436500-1456821169_thumb.jpg

No i lokalna restauracja

post-77484-0-35120800-1456821441_thumb.jpg

post-77484-0-44110400-1456821456_thumb.jpg

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Gość ArkoGdynia

A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!!

Zobaczyć na własne oczy takie widoki....  :rolleyes:  marzenie... nie bez powodu ludzi ciągnie na morze.... żeby zobaczyć Świat! 

:clap:  :thumbsup:

Więcej takich fotek  :clap:

A zestawień lunch-owych... nie mogę oglądać bo się głodny robię....  :facepalm:

A jeszcze dwie fotki mam glownej ulicy i lokalnego biznesu

post-77484-0-95345600-1456821596_thumb.jpg

post-77484-0-67135900-1456821615_thumb.jpg

Pozdrawiam Sylwester

Ciekawy wątek, będę tu zaglądał.

W sierpniu widziałem Twój statek w Dubrowniku :)

Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, możesz wstawić zdjęcie jak wygląda Twoja kajuta.  

Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?

Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.?

Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ?

Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami?

Opisz najzabawniejsze sytuacje jakie zdarzają się na statku oraz najgorsze, które się się Tobie przytrafiły.

Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia?

Dużo pracuje u Ciebie na statku Polaków i jakiej nacji pracowników jest najwięcej i dlaczego?

Plusy takiej pracy każdy widzi, a co z minusami (oprócz rozłąki z rodziną)?

Na razie tyle.

Fajny temat. Pozdrawiam

Edytowane przez login

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Wiec ponownie nastepny dzien i nastepnu lunch:) W dniu dzisiejszym przekaraczam rownik wiec bede przybywal na polkuli polnocnej :):):)

Zapraszam na lunch !!!!!

Lunch 6.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne,

ja pracuje Sniadanie ,Obiad i kolacje od 10 do 12 godzin dziennie nie zawsze ale zdarzaja sie dni 12 go godzinne. Wolne owszem zdarza sie ale to zalezy ile i jakie porty i ile czasu zostajemy w porcie. Dni w morzu niestety trzeba pracowac na 100% mocy.

Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy,

Karzdy pasarzer jest dobrym pasarzerem bo to on placi nasze pensje a wyboru kim sie chce opiekowac nie ma wiec nasz kient nasz pan :):)

których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?

Zaloga restauracji w 90%  sklada sie z Filipinczykow ale spoko kazdy ma swoje plusy i minusy no ale jest tu sie dla pracy a nie dla wygody. Oni maja rodziny i dobrze wiedza co to znaczy odpowiedzialnosc.

Ciag dalszy odpowiedzi dla Logina nastapi.

PS. Login takie pytania zadales jak bys na statku pracowal normalnie ?????

Pozdrawiam Sylwester

A dzisiaj to sie nawet taki a la schabowy trafil na lunch :):):):):):):)

Pozdrawiam Sylwester