Sla100 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 9 Marca 2016 Witam wszystkich ponownie i zapraszam na Lunch :):) Lunch 14.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 9 Marca 2016 Sla100 to Wy na tym statku macie prawie takie luxusy jak my na zlotach. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 9 Marca 2016 ale ten łabędź się do mnie uśmiechał...... ale w końcu coś bym dla siebie znalazł..... zupka na kiełbasce i burger.... i człowiek od razu zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 9 Marca 2016 Tak wiec pora na nastepna kolacje zapraszam serdecznie !!!!!! Dinner 11.pdf Jutro Hong Kong wiec bada zdjecia !!!!!!!!! pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 10 Marca 2016 Dzisiejszy dzien mega mega pracowity i bardzo malo czasu !!!!! Dlatego menu obiadowe i kolacyjne bedzie za jednym razem J Lunch 15.pdf Gala 2.pdf Na poczatek kilka fotek nocnej panoramy Hong Kongu Hong Kong miejsce wyjatkowe naprawde !!!! Udalo mnie sie jednak na chwilke wyrwac ze statku i zrobic kilka fotek J fotki typowo kulinarne acz kolwiek szkoda ze jeszcze nie mozna przesylac zapachow jedzenia bo to naprawde jest tu nie samowite !!! Jedzenie bardzo dziwne batdzo tluste przepelnione cholestelorem ale i smaczne musze przyznac. W zalaczonych zdjeciach udalo mi sie sfotografowac przedziwne suszone zolodki i rozne czesci ryb jak i innych stworzen przedziwnych sam nawet nie wiem co to jest, udalo mnie sie tez zrobic fotke menu niestety zrozumiec cos z niego to juz inna sprawa ocene pozostawiam wam moi drodzy. Dziwne metody kulinarne obciekajace tluszczem wiszace kaczki smarzone boczki jakies takie pod kilbaski wygladajace wiszace dziwne zeczy No ale ocene to juz pozostawiam wam !!! Tak wiec zapraszam do Hong KonguA tu jeszcze taka techniczna ciekawostka jak rusztowanie no to z czego ???? W Hong Kongu z bambusa a jak I to nawet 50 pietrowe budynki takie rusztowania maja innych nie ma !!!!!!!! A tu menu Bazyl tam sie nie wybieraj zobacz na napis pod menu !!!! Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 10 Marca 2016 Nawet chłopie sobie nie wyobrażasz jak ja Tobie zazdroszczę takich widoków!!!!!!A spróbowałeś jakichś lokalnych specjałów?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 10 Marca 2016 Dziwne metody kulinarne obciekajace tluszczem wiszace kaczki smarzone boczki jakies takie pod kilbaski wygladajace wiszace dziwne zeczy Sylwek, kaczki te sa pieczone w zupelnie inny sposob niz my to robimy. KAczka jest pod skora jakby napompowana powietrzem, aby ja wyczyscic, przez kaczki sa wprowadzone takie drewniane patyczki ( skewer) aby ulatwilo to zawieszanie w ich innych piekarnikach do pieczenia tej potrawy. Skora jest suszona i jak wiem, szczotkowana z cukrem( dlatego koncowy finisz jest taki jaki jest). Dokladnie juz nie pamietam, ale one sachyba pieczone 270 stopniach i obracane co jakis czas, i trwa to nie cala godzine. Pozniej jest chyba gotowane . TAk jak widziales, wyglada na kapiaca tluszczem, ale pod chrupiaca skorka jest miesa bardzo delikatne. To jest w ich kulturze tradycyjna kaczka, tak jak u nas nadziewana jablkami. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 11 Marca 2016 Witam ponownie i zapraszam na nastepny lunch Lunch 16.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 11 Marca 2016 Dziś widać że menu takie lżejsze przy piątku.... ale coś by się wybrało Jak nie to zawsze cooka można o tą wspominaną jajecznicę poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 11 Marca 2016 Tak wiec czas na nastepna kolacje zapraszam serdecznie !!! Dinner 12.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 11 Marca 2016 hmmm....na Twoim promie chyba byłbym cały czas głodny...no ale nadrobiłbym w Hong Kongu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 11 Marca 2016 hmmm....na Twoim promie chyba byłbym cały czas głodny...no ale nadrobiłbym w Hong Kongu. Oj pewnie nie , mają przecież bufety 24h Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 11 Marca 2016 Sla, spytaj starszego wiekiem Chinczyka, Pilifinos maja innna kuchnie . Jak Ta ente (kaczke) naprawde sie przygotowuje , ja wiem swoje , i niechce sie klocic z nasza kolezankom ANNNAM /bo i tak ona wie lepiej / (lepiej niz Ty) i My .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 11 Marca 2016 Jak Ta ente (kaczke) naprawde sie przygotowuje , ja wiem swoje , i niechce sie klocic z nasza kolezankom ANNNAM /bo i tak ona wie lepiej / (lepiej niz Ty) i My .Pozdrawiam Dzidzia mozesz wyjasnic? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-483904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 12 Marca 2016 W takim razie czas na nastepny Lunch !!!!! Zapraszam !!!!! Lunch 16.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 12 Marca 2016 Rozumiem, ze dzienne menü zostaje powtarzane.Opracowujesz je w jakims schemacie? Opierasz sie w jego przygotowaniu na uwarunkowaniach logistycznych lub sezonalnych?.Jesli mozesz,zamiesc prosze karte win. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 12 Marca 2016 Jesli mozesz,zamiesc prosze karte win. Postaram sie zalaczyc kartre win :) Tym czasem zapraszam na kolacje !!!!!! Dinner 14.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 13 Marca 2016 W dniu dzisiejszym przybilismy do Shanghaju lecz mnie niestety przypadl dzien pracy i to bez mozliwosci zejscia na lad niestety No nic tak czy inaczej zapraszam na lunch !!! Lunch 17.pdf Pozdrawiam Sylwester Rozumiem, ze dzienne menü zostaje powtarzane. Opracowujesz je w jakims schemacie? Opierasz sie w jego przygotowaniu na uwarunkowaniach logistycznych lub sezonalnych? Menu sa rozpisane na 24 ro dniowy cykl a jezeli chodzi o logistyke dostaw to jest to troche utrudnione podczas wycieczki do okola swiata, zamowienia sa skladane na podstawie konsumpcji z poprzednich lat a nastepnie 90% towaru jest dostarczana z Angli (w kontenerach) gdzie sa certyfikowani dostawcy. Podczas wycieczki do okola swiata kupujemy produkty lokalnie lecz naprawde malo. Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 13 Marca 2016 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 14 Marca 2016 Dzisiaj dziem na morzu jestem w drodze do miasta Pusan w Korei poludniowej a tym czasem zapraszam na Lunch !!!!!!!!!!!!!!! Lunch 17.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 14 Marca 2016 Dziś lunch taki mało kaloryczny..... ale co nieco by się przekąsiło..... Korea też będzie bardzo ciekawym przystankiem..... czekamy oczywiście na jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanta Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 14 Marca 2016 Korea też będzie bardzo ciekawym przystankiem..... czekamy oczywiście na jakieś fotki Zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 14 Marca 2016 Ja tu gadu gadu i prawie bym zapomnial o kolacji !!!! Wiec zapraszam wszystkich serdecznie !!! Dinner 15.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 14 Marca 2016 Ostatnia pozycja, czyli... Petit Four Baked Chocolate Tart Slice and Coconut Macaroon dla mnie, oczywiście cały zestaw Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 14 Marca 2016 Dawno mnie nie było... Sylwek, robisz kawał dobrej roboty ...Z każdego zestawu coś bym dla siebie wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/6/#findComment-484690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.