Skocz do zawartości

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth

Rekomendowane odpowiedzi

Sla, spytaj starszego wiekiem Chinczyka, Pilifinos maja innna kuchnie . Jak Ta ente (kaczke) naprawde sie przygotowuje , ja wiem swoje , i niechce sie klocic z nasza kolezankom ANNNAM /bo i tak ona wie lepiej / (lepiej niz Ty) i My .Pozdrawiam

• Odpowiedzi 322
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jak Ta ente (kaczke) naprawde sie przygotowuje , ja wiem swoje , i niechce sie klocic z nasza kolezankom ANNNAM /bo i tak ona wie lepiej / (lepiej niz Ty) i My .Pozdrawiam

Dzidzia mozesz wyjasnic?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

W takim razie czas na nastepny Lunch !!!!! Zapraszam !!!!!

Lunch 16.pdf

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

Pozdrawiam Sylwester

Rozumiem, ze dzienne menü zostaje powtarzane.

Opracowujesz  je w jakims schemacie? Opierasz sie w jego przygotowaniu na uwarunkowaniach logistycznych lub sezonalnych?.Jesli mozesz,zamiesc prosze karte win.

Apes debemus imitari

Jesli mozesz,zamiesc prosze karte win.

Postaram sie zalaczyc kartre win :):)

Tym czasem zapraszam na kolacje !!!!!!

Dinner 14.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

W dniu dzisiejszym przybilismy do Shanghaju :) lecz mnie niestety przypadl dzien pracy i to bez mozliwosci zejscia na lad niestety :( No nic tak czy inaczej zapraszam na lunch !!!

Lunch 17.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Rozumiem, ze dzienne menü zostaje powtarzane. Opracowujesz  je w jakims schemacie? Opierasz sie w jego przygotowaniu na uwarunkowaniach logistycznych lub sezonalnych?

Menu sa rozpisane na 24 ro dniowy cykl a jezeli chodzi o logistyke dostaw to jest to troche utrudnione podczas wycieczki do okola swiata, zamowienia sa skladane na podstawie konsumpcji z poprzednich lat a nastepnie 90% towaru jest dostarczana z Angli (w kontenerach) gdzie sa certyfikowani dostawcy. Podczas wycieczki do okola swiata kupujemy produkty lokalnie lecz naprawde malo. 

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Dzisiaj dziem na morzu jestem w drodze do miasta Pusan w Korei poludniowej a tym czasem zapraszam na Lunch !!!!!!!!!!!!!!!

Lunch 17.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Gość ArkoGdynia

Dziś lunch taki mało kaloryczny..... ale co nieco by się przekąsiło..... :thumbsup:

Korea też będzie bardzo ciekawym przystankiem..... czekamy oczywiście na jakieś fotki  :)

Ja tu gadu gadu i prawie bym zapomnial o kolacji !!!! Wiec zapraszam wszystkich serdecznie !!!

Dinner 15.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Ostatnia pozycja, czyli... Petit Four  Baked Chocolate Tart Slice and Coconut Macaroon dla mnie, oczywiście cały zestaw ;):)

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

bym zapomnial o kolacji !!!! Wiec zapraszam wszystkich serdecznie !!!

To ja dziś proszę zupę z chikena i medaliony...  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Na poczatku tradycyjnie zapraszam na Lunch i Dinner z maojego statku

Lunch 17.pdfDinner 16.pdf

Dzisiejszy dzien to wizyta w Koreanskiej miejscowosci Pusan dziwnie smiesznie i wesolo !!!! Ciezko sie dogadac bo naprawde chyba nikt po Angielsku nie ogarnia, no ale kilka fotek przedewszystkim tutejszego jedzonka udalo sie zrobic. Co do jedzenie to nie pytajcie co i jak bo ja sam naprawde nie wiem, mimo ze widzialem to na wlasne oczy J. Dla mnie to wyglada na parzone podroby jakies chyba no ale ocene zostawiam wam moi drodzy. 

Tak wiec tu mamy Koreanskie menu prosze uwaznie przeczytac !!!!!!

post-77484-0-43966000-1458033592_thumb.jpg

A tu frytki chyba a la 

post-77484-0-42831800-1458033612_thumb.jpg

Swiezy owoc prosze bardzo

post-77484-0-46232800-1458033626_thumb.jpg

No a tu prosze jaka niespodzianka Poczki w wykonaniu tubylcow :) :)

post-77484-0-89882300-1458033642_thumb.jpgpost-77484-0-55079600-1458033659_thumb.jpg

Tutaj to mi na kaszanke jakas wygladalo ????

post-77484-0-87463700-1458033671_thumb.jpg

A reszte to juz sami zobaczcie :) :) :) :)

post-77484-0-07879500-1458033690_thumb.jpgpost-77484-0-66998400-1458033717_thumb.jpg

post-77484-0-89880500-1458033729_thumb.jpgpost-77484-0-50777700-1458033745_thumb.jpg

post-77484-0-25465400-1458033763_thumb.jpgpost-77484-0-62938600-1458033775_thumb.jpg

post-77484-0-05204500-1458033790_thumb.jpgpost-77484-0-61540500-1458033800_thumb.jpg

A moze by moja wedzarnie w takiej altance zbudowac ?? Skoro i tak musze nowa altanke postawic to prosze jaka inspiracja co wy na to ??????

post-77484-0-49968600-1458033811_thumb.jpg

post-77484-0-05388300-1458033822_thumb.jpg

post-77484-0-30088900-1458033831_thumb.jpg

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester

Sylwek altanka zarąbista. Powiedz czy coś z tego menu miałeś odwagę spróbować?

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

No wlasnie tylko na paczki sie odwarzylem hi hi hi  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Pozdrawiam Sylwester

Edytowane przez Sla100

Pozdrawiam Sylwester

A Sanepid tam mają? :)

W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

M.Twain

Papciu, to tylko u nas wymyślają różne, często bzdurne, fanaberie. Na świecie jest inaczej i na pewno łatwiej.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Wiem Mirku, Cejrowski pokazuje w swoich filmach co ludzie w "dzikich" krajach jedzą i powtarzał: "Sanepid nie ma nic do tego! To moje kiszki i ewentualnie moja sra.....ka".

W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

M.Twain

Co do koreanskiego jedzenia, moje dziecko sie teraz tak zywi i bardzo sobie chwali. Do wszystkiego u nich jest serwowane Kimchi.

BArdzoej narzeka na brak naszych serow i swiezych owocow. Ponoc warzywa i owoce sa bardzo drogie.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Sla, witanko :) Widzę, że jesteś , to chyba u Ciebie rano... U? nas noc.... :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Gość ArkoGdynia

Ciekawy jestem Sylwek czy czegokolwiek odważyłeś się tam spróbować.....  :devil:

Zapachy musiały być zarąbiste..... z drugiej strony bariera językowa mogła by pozowlić na to żebyś we "względnym spokoju" spróbował od nich czegoś.... przecież i tak byś nie wiedział co to jest.... no chyba że to jest ... "kłeptowina"....  :laugh:  :laugh:  :laugh:

:devil:

Dzisiejszy dzien spedzilem w Koreanskim porcie Jeju-Do niestety nie dane mi bylo opuszczenie statku wiec fotek dzisiaj brak :( Ale jutro juz bede w Japoni wiec cos sie postaram pstryknac !!!

Tym czasem zapraszam na Lunch i Kolacje juz tradycyjnie :)

Lunch 18.pdfDinner 17.pdf

Pozdrawiam Sylwester

Pozdrawiam Sylwester