Dzidzia Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 11 Marca 2016 Sla, spytaj starszego wiekiem Chinczyka, Pilifinos maja innna kuchnie . Jak Ta ente (kaczke) naprawde sie przygotowuje , ja wiem swoje , i niechce sie klocic z nasza kolezankom ANNNAM /bo i tak ona wie lepiej / (lepiej niz Ty) i My .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-483890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 11 Marca 2016 Jak Ta ente (kaczke) naprawde sie przygotowuje , ja wiem swoje , i niechce sie klocic z nasza kolezankom ANNNAM /bo i tak ona wie lepiej / (lepiej niz Ty) i My .Pozdrawiam Dzidzia mozesz wyjasnic? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-483904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 12 Marca 2016 W takim razie czas na nastepny Lunch !!!!! Zapraszam !!!!! Lunch 16.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 12 Marca 2016 Rozumiem, ze dzienne menü zostaje powtarzane.Opracowujesz je w jakims schemacie? Opierasz sie w jego przygotowaniu na uwarunkowaniach logistycznych lub sezonalnych?.Jesli mozesz,zamiesc prosze karte win. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 12 Marca 2016 Jesli mozesz,zamiesc prosze karte win. Postaram sie zalaczyc kartre win :) Tym czasem zapraszam na kolacje !!!!!! Dinner 14.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 13 Marca 2016 W dniu dzisiejszym przybilismy do Shanghaju lecz mnie niestety przypadl dzien pracy i to bez mozliwosci zejscia na lad niestety No nic tak czy inaczej zapraszam na lunch !!! Lunch 17.pdf Pozdrawiam Sylwester Rozumiem, ze dzienne menü zostaje powtarzane. Opracowujesz je w jakims schemacie? Opierasz sie w jego przygotowaniu na uwarunkowaniach logistycznych lub sezonalnych? Menu sa rozpisane na 24 ro dniowy cykl a jezeli chodzi o logistyke dostaw to jest to troche utrudnione podczas wycieczki do okola swiata, zamowienia sa skladane na podstawie konsumpcji z poprzednich lat a nastepnie 90% towaru jest dostarczana z Angli (w kontenerach) gdzie sa certyfikowani dostawcy. Podczas wycieczki do okola swiata kupujemy produkty lokalnie lecz naprawde malo. Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 13 Marca 2016 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 14 Marca 2016 Dzisiaj dziem na morzu jestem w drodze do miasta Pusan w Korei poludniowej a tym czasem zapraszam na Lunch !!!!!!!!!!!!!!! Lunch 17.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 14 Marca 2016 Dziś lunch taki mało kaloryczny..... ale co nieco by się przekąsiło..... Korea też będzie bardzo ciekawym przystankiem..... czekamy oczywiście na jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanta Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 14 Marca 2016 Korea też będzie bardzo ciekawym przystankiem..... czekamy oczywiście na jakieś fotki Zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 14 Marca 2016 Ja tu gadu gadu i prawie bym zapomnial o kolacji !!!! Wiec zapraszam wszystkich serdecznie !!! Dinner 15.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 14 Marca 2016 Ostatnia pozycja, czyli... Petit Four Baked Chocolate Tart Slice and Coconut Macaroon dla mnie, oczywiście cały zestaw Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 14 Marca 2016 Dawno mnie nie było... Sylwek, robisz kawał dobrej roboty ...Z każdego zestawu coś bym dla siebie wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 14 Marca 2016 bym zapomnial o kolacji !!!! Wiec zapraszam wszystkich serdecznie !!! To ja dziś proszę zupę z chikena i medaliony... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 15 Marca 2016 Na poczatku tradycyjnie zapraszam na Lunch i Dinner z maojego statkuLunch 17.pdfDinner 16.pdf Dzisiejszy dzien to wizyta w Koreanskiej miejscowosci Pusan dziwnie smiesznie i wesolo !!!! Ciezko sie dogadac bo naprawde chyba nikt po Angielsku nie ogarnia, no ale kilka fotek przedewszystkim tutejszego jedzonka udalo sie zrobic. Co do jedzenie to nie pytajcie co i jak bo ja sam naprawde nie wiem, mimo ze widzialem to na wlasne oczy J. Dla mnie to wyglada na parzone podroby jakies chyba no ale ocene zostawiam wam moi drodzy. Tak wiec tu mamy Koreanskie menu prosze uwaznie przeczytac !!!!!! A tu frytki chyba a la Swiezy owoc prosze bardzo No a tu prosze jaka niespodzianka Poczki w wykonaniu tubylcow :) Tutaj to mi na kaszanke jakas wygladalo ???? A reszte to juz sami zobaczcie :) :) A moze by moja wedzarnie w takiej altance zbudowac ?? Skoro i tak musze nowa altanke postawic to prosze jaka inspiracja co wy na to ?????? Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 15 Marca 2016 Sylwek altanka zarąbista. Powiedz czy coś z tego menu miałeś odwagę spróbować? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 15 Marca 2016 Ja tam bym sprobowala tych paczkow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) No wlasnie tylko na paczki sie odwarzylem hi hi hi Pozdrawiam Sylwester Edytowane 15 Marca 2016 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 15 Marca 2016 A Sanepid tam mają? Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 15 Marca 2016 Papciu, to tylko u nas wymyślają różne, często bzdurne, fanaberie. Na świecie jest inaczej i na pewno łatwiej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 15 Marca 2016 Wiem Mirku, Cejrowski pokazuje w swoich filmach co ludzie w "dzikich" krajach jedzą i powtarzał: "Sanepid nie ma nic do tego! To moje kiszki i ewentualnie moja sra.....ka". Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 15 Marca 2016 Co do koreanskiego jedzenia, moje dziecko sie teraz tak zywi i bardzo sobie chwali. Do wszystkiego u nich jest serwowane Kimchi. BArdzoej narzeka na brak naszych serow i swiezych owocow. Ponoc warzywa i owoce sa bardzo drogie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 16 Marca 2016 Sla, witanko Widzę, że jesteś , to chyba u Ciebie rano... U? nas noc.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 16 Marca 2016 Ciekawy jestem Sylwek czy czegokolwiek odważyłeś się tam spróbować..... Zapachy musiały być zarąbiste..... z drugiej strony bariera językowa mogła by pozowlić na to żebyś we "względnym spokoju" spróbował od nich czegoś.... przecież i tak byś nie wiedział co to jest.... no chyba że to jest ... "kłeptowina".... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 16 Marca 2016 Dzisiejszy dzien spedzilem w Koreanskim porcie Jeju-Do niestety nie dane mi bylo opuszczenie statku wiec fotek dzisiaj brak Ale jutro juz bede w Japoni wiec cos sie postaram pstryknac !!! Tym czasem zapraszam na Lunch i Kolacje juz tradycyjnie Lunch 18.pdfDinner 17.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.