pis67 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 14 Marca 2016 bym zapomnial o kolacji !!!! Wiec zapraszam wszystkich serdecznie !!! To ja dziś proszę zupę z chikena i medaliony... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 15 Marca 2016 Na poczatku tradycyjnie zapraszam na Lunch i Dinner z maojego statkuLunch 17.pdfDinner 16.pdf Dzisiejszy dzien to wizyta w Koreanskiej miejscowosci Pusan dziwnie smiesznie i wesolo !!!! Ciezko sie dogadac bo naprawde chyba nikt po Angielsku nie ogarnia, no ale kilka fotek przedewszystkim tutejszego jedzonka udalo sie zrobic. Co do jedzenie to nie pytajcie co i jak bo ja sam naprawde nie wiem, mimo ze widzialem to na wlasne oczy J. Dla mnie to wyglada na parzone podroby jakies chyba no ale ocene zostawiam wam moi drodzy. Tak wiec tu mamy Koreanskie menu prosze uwaznie przeczytac !!!!!! A tu frytki chyba a la Swiezy owoc prosze bardzo No a tu prosze jaka niespodzianka Poczki w wykonaniu tubylcow :) Tutaj to mi na kaszanke jakas wygladalo ???? A reszte to juz sami zobaczcie :) :) A moze by moja wedzarnie w takiej altance zbudowac ?? Skoro i tak musze nowa altanke postawic to prosze jaka inspiracja co wy na to ?????? Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 15 Marca 2016 Sylwek altanka zarąbista. Powiedz czy coś z tego menu miałeś odwagę spróbować? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 15 Marca 2016 Ja tam bym sprobowala tych paczkow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) No wlasnie tylko na paczki sie odwarzylem hi hi hi Pozdrawiam Sylwester Edytowane 15 Marca 2016 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 15 Marca 2016 A Sanepid tam mają? Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 15 Marca 2016 Papciu, to tylko u nas wymyślają różne, często bzdurne, fanaberie. Na świecie jest inaczej i na pewno łatwiej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 15 Marca 2016 Wiem Mirku, Cejrowski pokazuje w swoich filmach co ludzie w "dzikich" krajach jedzą i powtarzał: "Sanepid nie ma nic do tego! To moje kiszki i ewentualnie moja sra.....ka". Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-484858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 15 Marca 2016 Co do koreanskiego jedzenia, moje dziecko sie teraz tak zywi i bardzo sobie chwali. Do wszystkiego u nich jest serwowane Kimchi. BArdzoej narzeka na brak naszych serow i swiezych owocow. Ponoc warzywa i owoce sa bardzo drogie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 16 Marca 2016 Sla, witanko Widzę, że jesteś , to chyba u Ciebie rano... U? nas noc.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 16 Marca 2016 Ciekawy jestem Sylwek czy czegokolwiek odważyłeś się tam spróbować..... Zapachy musiały być zarąbiste..... z drugiej strony bariera językowa mogła by pozowlić na to żebyś we "względnym spokoju" spróbował od nich czegoś.... przecież i tak byś nie wiedział co to jest.... no chyba że to jest ... "kłeptowina".... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 16 Marca 2016 Dzisiejszy dzien spedzilem w Koreanskim porcie Jeju-Do niestety nie dane mi bylo opuszczenie statku wiec fotek dzisiaj brak Ale jutro juz bede w Japoni wiec cos sie postaram pstryknac !!! Tym czasem zapraszam na Lunch i Kolacje juz tradycyjnie Lunch 18.pdfDinner 17.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 16 Marca 2016 Z lunchu to dzisiaj coś bym dla siebie wybrał a i deser całkiem całkiem Sylwek, czekam na jutrzejsze fotki chociaż tak można zobaczyć "kawałek świata" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 16 Marca 2016 Cześć Sylwek, fajna praca ale jak mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A przy okazji jak byś gdzieś przy stoliku zobaczył "Pawlaka" czy "Kargula to ich pozdrów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 17 Marca 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie !!! Dzisiaj odwiedzilem japonskie miasto Nagasaki niestety nie mialem za duzo czasu ale na chwilke udalo sie wyskoczyc!! Przez przypadek wyladowalem w super markecie ale to i moze dobrze bo naprawde mowie wam ze z glodu tu sie nie umrze a z pragnienia tez sie nie padnie :) naprawde wiem co pisze a zdjecia to potwierdza !!!! A malo tego to jeszcze smialo moge napisac ze bylo by tez to co uwedzic !!!!! Pedzic procentow to nie ma co bo tego to naprawde pod dostakiem :) Tak wiec zapraszam na kilka fotek na poczatek kilka menu prosze czytac uwaznie :) a pierwsze to jako taka ciekawostka to z Mc Donalda ale fajnie po japonsku wyglada :) A tu prosze normalnie na naszego mielonego mi wyglada :) Co do wedzenia to boczus im nie obcy prosze bardzo !! Tak jak pisalem do wedzenia i na schabowego tez sie cos znajdzie :) Sa taz rybki prosze jakie piekne A tu ciekawostka Wolowina Kobe Najdroższa wołowina na świecie pochodzi z mięsa krów rasy Wagyu, hodowanych w okolicach japońskiego miasta Kobe. Mięso to, gdy surowe, wygląda jak oszronione z powodu intensywnej, równomiernej marmurkowatości. Podczas gotowania, tłuszcz ten rozpuszcza się delikatnie, dając nieporównywalną z niczym głębię smaku. Ale nie sama tylko kwestia podniebienia jest przyczyną astronomicznych cen kobańskiej wołowiny, której kilogram kosztuje około czterystu funtów brytyjskich.Krowy Wagyu karmione są paszą składającą się między innymi ze zbóż, ziemniaków, ryżu i roślin strączkowych - wszystkie składniki pochodzić muszą z ekologicznych upraw, gdzie nie wykorzystuje się pestycydów. Poza tym, bydłu podaje się codziennie starannie skomponowaną mieszankę witaminową, a także... piwo, w celu zaostrzenia krowiego apetytu.Nie kończy się na tym jednak ten niezwykły chów. Każdego dnia zwierzęta są masowane w specyficzny sposób. Otóż bierze się do ust haust sake, a następnie wypluwa na krowę, starając się rozpylić płyn na jak największej powierzchni. Następnie specjalną rękawicą lub ściereczką z trawy masuje się delikatnie skórę zwierzęcia. Robi się to po to, aby na mięsie odłożyła się cienka, równomierna warstwa tłuszczu i powstała wyżej wspomniana charakterystyczna marmurkowatość. Początkowo, w Japonii hodowla prowadzona była przeważnie w bardzo małych gospodarstwach, w których krowy nie miały wystarczająco dużo miejsca do swobodnego ruchu. Masaż miał je rozluźnić i sprawić, by mięso było delikatniejsze. W przypadku kobańskiego bydła w ogóle bardzo dużą uwagę zwraca się na to, aby zwierzęta były zrelaksowane. Niektórzy hodowcy puszczają im nawet muzykę klasyczną. Oczywiście, również ubój odbywa się w jak najbardziej humanitarnych warunkach, aby krowy nie były zestresowane az do końca. Zabija się tylko te osobniki, które pozostają w stanie dziewiczym, aby mięso było "czyste".Bydło Wagyu jest hodowane również poza granicami Japonii, głównie w Stanach Zjednoczonych i Australii (w przypadku Europy, wspomnieć można Belgię). Jeśli zachowana zostaje czystość rasy, a także wszystkie standardy hodowli, to mięso można nazwać wołowiną Kobe, jednak najwyższe ceny osiąga to pochodzące z japońskiej prefektury Hy?go. Spowodowane jest to nie tylko faktem oryginalnego pochodzenia, ale również wysokimi kosztami utrzymania hodowli. W Japonii są one niemałe i w dodatku rosną ze względu na to, że bydło Wagyu przed ubojem żyje dłużej niż przeciętna krowa. Po to, aby osiągnąć jak największą ilość cennego tłuszczu, który sprawia, że mięso pod nożem rozpływa się niemal jak masło. I choć jest bardzo kaloryczne, zawiera stosunkowo niewiele cholesterolu, a także o wiele więcej kwasów omega 3 i omega 6, niż zwykła wołowina.Mięsa Kobe w zasadzie w ogóle nie należy traktować jak zwykłej wołowiny przeznaczonej na steki. W kuchni należy spojrzeć na nie raczej jak na rzadkiego tuńczyka czy foie gras. Nieumiejętnie przygotowane (kto poważyłby się na takie marnotrawstwo?!) może okazać się mdłe w smaku, dlatego lepiej nie zabierać się za przyrządzanie go samemu. Można wówczas skończyć, plując sobie w brodę i zadając pytanie: "wydałem tyle pieniędzy na TO?". Jeśli ktoś jednak uważa się za dostatecznie wykwalifikowanego kuchmistrza, niech pamięta, że kobańska wołowina lubi potraktowanie wysoką temperaturą. Aby jednak nie nazbyt długo, w przeciwnym razie wytopi się zeń wspaniały tłuszcz nadający potrawie delikatną, aksamitną konsystencję i niepowtarzalny smak. Najlepiej zaś wybrać się do lokalu, gdzie przyrządzeniem kobańskiej wołowiny zajmuje się profesjonalista. Oczywiście, jeśli ktoś ma ochotę i środki po temu, by na stek wydać około dwustu złotych.https://pl.wikipedia.org/wiki/Wagy%C5%ABtak wiec pojedli to i by sie napili no nie a tu prosze bardzo jaki wybor !!!!!! Zaczne od sakeNo i oczywiscie jest i bursztynowy napoj brosze bardzo Co prawda o niwymownej nazwie ale napewno dobre A dla patryjotow to tez w Japoni sie cos znajdzie o prosze bardzo !!!!!!!!! No i na koniec jeszcze kila fotek Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 17 Marca 2016 Jak żyć? jak z samego rana takie smaczne ciekawostki! Tylko te napisy, jak Oni to czytają? Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 17 Marca 2016 Papcio szczeze nie mam pojecia ale tez nad tym myslalem !!! ja mysle ze po takiej dobrej Sake to te literki sie troche prostuja wiesz Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 17 Marca 2016 Dobre! Miłego i spokojnego dnia! Sylwestrze! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 17 Marca 2016 piwo, w celu zaostrzenia krowiego apetytu. Nie kończy się na tym jednak ten niezwykły chów. Każdego dnia zwierzęta są masowane w specyficzny sposób. Otóż bierze się do ust haust sake, a następnie wypluwa na krowę, starając się rozpylić płyn na jak największej powierzchni. Następnie specjalną rękawicą lub ściereczką z trawy masuje się delikatnie skórę zwierzęcia. No to ja już wiem czym chcę być w następnym wcieleniu...... Taka krówka to ma normalnie raj na ziemi!! co do zdjęć ... normalnie szok! Musi tam być na prawdę wspaniale!ludzie w strojach ludowych... musiało to na prawdę nieźle wyglądać.... a jeżeli chodzi o asortyment.. to powiem Ci że spokojnie Polak był by tam na prawdę bardzo zadowolony!A i % nasze...... wiadomo.. "nasi są wszędzie"!! Za każdym razem jak pokazuje takie wspaniałe fotki to normalnie "zazdrość" człowieka łapie że "musi" w biurze siedzieć..... Twoje wojaże są po prostu niesamowite! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 17 Marca 2016 No i prawie bym zapomnial o menu takie mam dzisiaj zamieszanie !?!?!?!?! Lunch 19.pdfDinner 18.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 17 Marca 2016 Sylwek, podaj nam koszt takiego rejsu w klasie ekonomicznej. Kto wie, może kiedyś zrobimy jakiś pływający zlocik. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 17 Marca 2016 No w końcu coś typowo dla mnie... kolacja nie obeszła by się bez tego steka!! Hardcorowo!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 17 Marca 2016 A na tych zdjeciach Sylwku, wszystko tak pieknie poukladane, rownio, nic z szeregu sie nie wychyla, zadne ciasto nie stoi w nieswoim miejscu. Tak to ostatnie zdjecie, cudowne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 17 Marca 2016 Sylwek, podaj nam koszt takiego rejsu w klasie ekonomicznej. Kto wie, może kiedyś zrobimy jakiś pływający zlocik. Maxell to by tak trzeba bylo po ok 1000 zl dziennie liczyc Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) W dniu dzisiajszym odwiedzamy Kagoshime niestety nie udalo mi sie zejsc ze statku (trzeba bylo troszke popracowac) ale tak czy inaczej znalazlem cos co warto sfotografowac i sie z wami podzielic widokiem wulkanu Sakura-jima http://portalwiedzy.onet.pl/122668,1,,,wulkan_sakura_jima_kiusiu_japonia,haslo.html Sakurajima – aktywny wulkan w Japonii, w południowej części wyspy Kiusiu, w pobliżu miasta Kagoshima. Znajduje się w północnej części zatoki Kagoshima. Tę część zatoki tworzy kaldera dawnego superwulkanu Aira.Wysokość n.p.m.: 1 117 m Ostatnia erupcja: 5 lutego 2016 https://pl.wikipedia.org/wiki/SakurajimaA mam go doslownie za oknem prosze bardzo !!! A przy okazji oczywiscie zapraszam na lunch I Dinner ze mna !!! Lunch 20.pdfDinner 19.pdf Pozdrawiam Sylwester Edytowane 18 Marca 2016 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/7/#findComment-485495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.