Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Kulinarna przygoda na statku pasazerskim Queen Elizabeth


Rekomendowane odpowiedzi

 

 

No dzisiaj to ten obiad totalnie słaby.
 

 

Będziesz mial tyle lat, to też zaczniesz "truchtać" a mniej jeść ;)  

 

 

 

Oj nie nie u mnie na statku takie cos u mnie srednia wieku to 50 i w gore wiec

Carpe diem - raz kozie death

  • Odpowiedzi 309
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca.

 

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

 

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

W 100 % się zgadzam. Jest to nie raz mozolna i wymagającą wiele cierpliwości praca. Stresująca u wyczerpująca.

 

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

 

 

Tu macie odpowiedź odnośnie ceny oraz ilości :tongue: 

Sylwek napisał o tym bodajże na drugiej stronie tematu.

 

 

 

Z glodu nikt nie umrze napewno jedzenie jest wliczone w cene biletu !!!! Jest sniadanie ,obiad,popoludniowa herbatka,kolacja !!! mamy tez roomservice 24 godziny na dobe no i wielki buffet tez czynny 24 godziny na dobe. Co do menu na kolacje to kolacja zklada sie z czterech dan zaczyna sie od przystawki nastepnie zupa danie glowne no i deser oczywiscie kawa i herbata do deseru wiec jedzenia jest naprawde pod dostatkiem !!!!!!

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

 

 

Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane :D

W misce wystarczy :D:facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

 

Będziesz mial tyle lat,

 

Pewnie nie dozyję z moim trybem życia :D

Bazyl, a tak przy okazji, to zapytaj ile ten obiad kosztuje? Od razu nabierzesz respektu do pracy kucharzy. :D

Maxell tu masz rację, tylko jak ja bym więcej zapłacił to bym chciał więcej zjeśc a nie miec ładnie podane :D

Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-)

 

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

 

Dlatego kolego Masz bufet 24H z którego możesz jeść całą dobę i ile tylko zmieścisz w kichy ;-)

No jeśli tak jest na prawdę to bym na takim statku przeżył. Tylko zastanawia mnie po co obiad *cenzura* udekorowany, jak się nim nie najem. I do tego bufet 24h jak ktoś po obiedzie ni dojedzony. Tylko jedno mam na myśli NIE MARNOWAC JEDZENIA no w sumie jak to tak działa to popieram. Bo na świecie 50% pożywienia jest wywalane do śmieci :facepalm: I to jest wielkie sk.rwysyństwo bo czarni w afryce padają z głodu a w Europie czy w Ameryce Płn. się jedzenie wywala do śmieci :mad:
W wielkiej mierze sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego tak jest. Raz marnotrastwo jedzenie dwa pieniędzy trzy czasu miejsca itd

 

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):):):):)

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

U nas resztki jedzenia sa mielone w takich wielkich mlynkach pulpery to sie nazywa i taka zmielona papka jest zrzucana do morza oczywiscie w odpowiedniej odleglosci od wybrzeza no i w odpowiednich miejscach nie wszedzie to wolno robic. Wiec teoretycznie nie marnuje sie jedzenie bo rybki sa nim dokarmiane :):):):):)

 

Pozdrawiam Sylwester

Zrzucacie razem z fekaliami czy na to jest inne miejsce ? ;-)

 

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Nie nie fekalia osobno traktowane kulyurami bakteryjnymi odfiltrowywana jest woda do ponownego urzytku w toaletach naprzyklad ao a pozostalosci suszone i palone. Resztki jedzenia sa traktowane osobno.

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Nastepny dzien naszej wycieczki nastepny lunch !!! Zapraszam 

 

Lunch 4.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Gdzie teraz jestescie ? Nie chce mi sie sparwdzac  trasy :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

 

 

Dzisiaj w plyniemy do portu Rabaul to jest w Papua Nowa Gwinea podobno do dzisiaj jeszcze sa tam kanibale :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Uważajcie, żeby jakiś nie wsiadł jako pasażer ;) ,bo mogłaby się zdarzyć seria tajemniczych zaginięć pasażerów :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Tak wiec czas na kolejna kolacje bardzo wszystkich zapraszam !!!!!

 

Dinner 4.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

A jeszcze kilka fotek z dzisiejszego tranzytu prosze bardzo a co 

post-77484-0-80660000-1456744433_thumb.jpg

post-77484-0-02665600-1456744448_thumb.jpg

post-77484-0-49416700-1456744482_thumb.jpg

post-77484-0-49416700-1456744482_thumb.jpg

post-77484-0-81744900-1456744496_thumb.jpg

post-77484-0-87924100-1456744512_thumb.jpg

post-77484-0-27707900-1456744527_thumb.jpg

 

post-77484-0-44836800-1456744461_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Witam ponownie i juz tradycyjnie zapraszam na Lunch 

 

Lunch 5.pdf

 

A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!!

 

post-77484-0-26200300-1456781950_thumb.jpg

post-77484-0-72112600-1456781961_thumb.jpg

post-77484-0-92369600-1456781971_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Zapisałem, popatrzyłem. Inspiracja jakich mało.

Pozdrów koleżanki i kolegów, inicjatorów Twoich cennych wizyt. :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Andrzej

Dzisiejsza wizyta byla bardzo egzotyczna musze przyznac Papua nowa guwinea zdecydowanie biednie ale ludzie za to usmiechnieci wiec chyba szczesliwi. Zapraszam na menu no i na foto relacje z tego niesamowitego miejsca

 

Dinner 5.pdf

 

A oto glowna ulica tego miasta

post-77484-0-65228600-1456821074_thumb.jpg

 

Tutaj tubylcy 

post-77484-0-53052500-1456821119_thumb.jpg

post-77484-0-97504300-1456821135_thumb.jpg

post-77484-0-51201600-1456821152_thumb.jpg

post-77484-0-80436500-1456821169_thumb.jpg

 

No i lokalna restauracja

post-77484-0-35120800-1456821441_thumb.jpg

post-77484-0-44110400-1456821456_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Sylwester

 

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Gość ArkoGdynia

 

 

A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!!
 

 

Zobaczyć na własne oczy takie widoki....  :rolleyes:  marzenie... nie bez powodu ludzi ciągnie na morze.... żeby zobaczyć Świat! 

:clap:  :thumbsup:

Więcej takich fotek  :clap:

 

A zestawień lunch-owych... nie mogę oglądać bo się głodny robię....  :facepalm:

A jeszcze dwie fotki mam glownej ulicy i lokalnego biznesu

 

post-77484-0-95345600-1456821596_thumb.jpg

post-77484-0-67135900-1456821615_thumb.jpg

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Ciekawy wątek, będę tu zaglądał.

W sierpniu widziałem Twój statek w Dubrowniku :)

Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, możesz wstawić zdjęcie jak wygląda Twoja kajuta.  

Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?

Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.?

Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ?

Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami?

Opisz najzabawniejsze sytuacje jakie zdarzają się na statku oraz najgorsze, które się się Tobie przytrafiły.

Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia?

Dużo pracuje u Ciebie na statku Polaków i jakiej nacji pracowników jest najwięcej i dlaczego?

Plusy takiej pracy każdy widzi, a co z minusami (oprócz rozłąki z rodziną)?

Na razie tyle.

Fajny temat. Pozdrawiam

Edytowane przez login

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

Wiec ponownie nastepny dzien i nastepnu lunch:) W dniu dzisiejszym przekaraczam rownik wiec bede przybywal na polkuli polnocnej :):):)

 

Zapraszam na lunch !!!!!

 

Lunch 6.pdf

 

Pozdrawiam Sylwester


 

 

Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne,
 

 

ja pracuje Sniadanie ,Obiad i kolacje od 10 do 12 godzin dziennie nie zawsze ale zdarzaja sie dni 12 go godzinne. Wolne owszem zdarza sie ale to zalezy ile i jakie porty i ile czasu zostajemy w porcie. Dni w morzu niestety trzeba pracowac na 100% mocy.

 

 

 

Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy,

Karzdy pasarzer jest dobrym pasarzerem bo to on placi nasze pensje a wyboru kim sie chce opiekowac nie ma wiec nasz kient nasz pan :):)

 

 

których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?

Zaloga restauracji w 90%  sklada sie z Filipinczykow ale spoko kazdy ma swoje plusy i minusy no ale jest tu sie dla pracy a nie dla wygody. Oni maja rodziny i dobrze wiedza co to znaczy odpowiedzialnosc.

 

Ciag dalszy odpowiedzi dla Logina nastapi.

PS. Login takie pytania zadales jak bys na statku pracowal normalnie ?????

 

Pozdrawiam Sylwester


A dzisiaj to sie nawet taki a la schabowy trafil na lunch :):):):):):):)

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.