kszafran Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam serdecznie!Zainteresowały mnie przepisy na salcesony, kaszanki itp. jednak w wielu podajecie ilość krwi w litrach a w innych gramy suszonej. Jak przeliczyć z litra na gramy suchej ?Przy okazji dzięki Maxel za wysłanie do sklepu, znalazłem tam mnóstwo ciekawych rzeczy!Pozdrawiam! Cytuj Nic tak chłopa nie upiększa jak samara coraz większa ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Przepis na naleśniki podaje np. "szklanka mleka". Jeśli jednak nie masz mleka, ale masz mleko w proszku, to przygotowujesz żądaną ilość mleka zgodnie z przepisem na opakowaniu mleka w proszku :grin: Dawkowanie ok 1,5-1,8 kg na 10 litrów wody. Suszoną krew rozpuścić w letniej wodzie ( 20-25 C) i dokładnie wymieszać. http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/25/products_id/99 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-27255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dzięki BonAir za wyręczenie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-27256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszafran Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dzięki! Jak widzicie startuję w dziale dla początkujących, nie mam "opakowania" a wstępnie przymierzam się do wyrobów. Odrobina wyrozumiałości! Wy też kiedyś zaczynaliście. :???: Cytuj Nic tak chłopa nie upiększa jak samara coraz większa ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-27268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Stycznia 2008 dlatego miałeś tak szybką i zwięzłą odpowiedż od BonAira :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-27269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Lutego 2008 Odrobina wyrozumiałości! Wy też kiedyś zaczynaliście. :???: Zapomniał wół ..... myślę że "kszafran" oczekiwał raczej odpowiedzi typu: Na 3 kg. gotowej masy tyle i tyle suszonej krwi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarka Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Lutego 2008 Jasiu!,a w którym momencie była to odpowiedż ,a dotego zwięzła?Aż strach pytać sie o coś! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Lutego 2008 Aż strach pytać sie o coś!No właśnie... jak ktoś początkujący potrzebuje rady, to oczekuje konkretnych odpowiedzi, a nie jakiegoś bla bla bla od nabijaczy postów, niewiele mających do powiedzenia na dany temat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Lutego 2008 Ale czekajcie spokojnie nie wiem o co ten raban. BonAir napisał przykład z mlekiem: jeśli nie mamy mleka w postaci płynnej możemy go przygotować z mleka w proszku na podstawie opisu na opakowaniu.To był przykład. Potem podaje jak należy przygotować płynną krew na bazie krwi suszonej Cytat: Dawkowanie ok 1,5-1,8 kg na 10 litrów wody. Suszoną krew rozpuścić w letniej wodzie ( 20-25 C) i dokładnie wymieszać. Czyli na każdy litr wody musimy dać ok 0,15-0,18 kg krwi suszonej otrzymując tym samym litr krwi w postaci płynnej. To gdzie ta nie fachowa pomoc i brak wyrozumiałości. :question: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Lutego 2008 jak ktoś początkujący potrzebuje rady, to oczekuje konkretnych odpowiedzi, a nie jakiegoś bla bla bla od nabijaczy postów Uważam że powyższe zdanie jest krzywdzące. Udzieliłem konkretnej odpowiedzi na zadane pytanie, a moje porównanie suszonej krwi do mleka w proszku uważam za jak najbardziej trafione, a przy tym nie niosło za sobą żadnych dwuznacznych treści. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasibrzuszek Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Lutego 2008 Witajcie Równieź nie doszukałem się nijakich dwuznacznych treści. BonAir, Miro zawsze szybko i chętnie spieszą z fachową pomocą. Przepis na naleśniki podaje np. "szklanka mleka". Jeśli jednak nie masz mleka, ale masz mleko w proszku, to przygotowujesz żądaną ilość mleka zgodnie z przepisem na opakowaniu mleka w proszku :grin: A to, że czasem się przy tym uśmiechną, to do nas a nie z nas. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Pasibrzuszek https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Lutego 2008 Jasiu!,a w którym momencie była to odpowiedż ,a dotego zwięzła?Aż strach pytać sie o cośDroga Skwarko jak poczytasz u góry to było "jak przeliczyc z litra na gramy suszonej" Przepis na naleśniki podaje np. "szklanka mleka". Jeśli jednak nie masz mleka, ale masz mleko w proszku, to przygotowujesz żądaną ilość mleka zgodnie z przepisem na opakowaniu mleka w proszku Cytat: Dawkowanie ok 1,5-1,8 kg na 10 litrów wody. Suszoną krew rozpuścić w letniej wodzie ( 20-25 C) i dokładnie wymieszać. http://www.wyrobydomowe.n.../products_id/99 _________________ czy to Skwarko nie była dostateczna odpowiedż , czy matematycznie trzeba jeszcze podzielić i podać że na litr krwi używamy 150- 180g???? :tongue: Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Lutego 2008 ...jakiegoś bla bla bla od nabijaczy postów, niewiele mających do powiedzenia na dany temat.Szkoda że przed napisaniem tego nie sprawdziłeś czy aby na pewno jest tak jak napisałeś. Chyba jednak wystrzeliłeś z grubej rury nie nabiwszy, bo zarówno BonAir jak i Miro podali bardzo konkretną i fachową odpowiedź (przeczytaj je jeszcze raz) i "mają coś do powiedzenia na dany temat". Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Lutego 2008 jak ktoś początkujący potrzebuje rady, to oczekuje konkretnych odpowiedzi, a nie jakiegoś bla bla bla od nabijaczy postów, niewiele mających do powiedzenia na dany temaZieleniak, na tym forum nie ma raczej miejsca dla "nabijaczy postów". Jeżeli zwrócisz się o pomoc zawsze dostaniesz konkretną odpowiedź. Jeżeli jednak pytający jest nieobeznany z tematem, odpowiedź może wymagać powtórnego, uważnego przeczytania. Nie ma się co gorączkować, to jest przyjazne forum i jednym z jego głównych celów jak i też stronki www.wedlinydomowe.pl jest rozpowszechnianie wiedzy wśród laików. Odpowiedzi w formie odsyłaczy też są uzasadnione. W kilku zdaniach nie jest możliwe niejednokrotnie wyczerpanie tematu więc wskazanie źródła pełnej informacji świadczy o odpowiedzialności i kompetencji odpowiadającego. A że wymaga to pracy ze strony początkującego to jest fakt. Ale "bez pracy nie ma kołaczy". BonAir jest jednym z najbardziej uczynnych i chętnych do pomocy forumowiczów. Dlatego Twoja nieprzemyślana odpowiedź mogła Go naprawdę dotknąć. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarka Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Lutego 2008 Jasiu!Zobacz ile zajmuje opis zrobienia naleśników a ile opis rozpuszczania krwi ,a przecież wystarczyłoby napisać tylko o krwi ,po co te"naleśniki"?I ja Cie pozdrawiam i Bon Aira taż . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1294-krew-ile/#findComment-29136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.