Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Startujemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#21 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 21:24

No to teraz dodawaj ogłoszenia, opinie, pisz wiadomości i testuj.

Nie musisz dodawać zdjęć, jeśli nie masz, gdyż i tak każda kategoria i podkategoria mają przypisane zdjęcia "z naszego giełdowego banku".

Działaj. I tak przed oficjalnym otwarciem będziemy porzadkowali stronę. 


O tej lokalizacji właśnie pisał programista i to się sknociło podczas przenosin. Wejdź w swoje konto i tam możesz ustawić znacznik we właściwej lokalizacji.



#22 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2368 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 20 kwi 2016 - 21:26

OK. nie ma problemu, zrobię tylko rozeznanie po poszczególnych działach.



#23 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 21:41

Jak pisałem. Mogą być zacięcia, gdyż cały czas przerzucają i poprawiają. Jest tego sporo. 


 Mariuszu, jesli możesz, doprecyzuj sprawę tego zaznaczania miejsca zamieszkania na mapie, gdyz programiści twierdzą, że wszystko chodzi jak trzeba. Testowali nawet na tak małych miejscowościach, których nie ma na większości map.



#24 Gen

Gen

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 887 postów
  • MiejscowośćSękocin Nowy

Napisano 20 kwi 2016 - 21:47

W moim przypadku mapa pokazała dokładnie w punkt.  :)



#25 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2368 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 20 kwi 2016 - 21:47

OK. zaraz sprawdzę dokładnie, jeżeli okaże się że jest bez zmian to ręcznie naniosę swoją lokalizację.



#26 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5321 postów

Napisano 20 kwi 2016 - 21:48

W przypadku takich małych miejscowości jak moja to swoją wioskę muszę wpisać tam, gdzie ulica a tam gdzie miejscowość muszę wpisać pocztę (czyli gminę) bo w przeciwnym razie mapa źle pokazuje.



#27 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2368 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 20 kwi 2016 - 21:51

Niestety, u mnie było bez zmian, więc ręcznie naniosłem poprawkę i zapisałem zmiany, teraz jest OK.



#28 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 21:54

Olgo, spróbuj wpisać podczas rejestracji dokładny adres. Powinno się ustawić. Sprawdź.



#29 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5321 postów

Napisano 20 kwi 2016 - 22:02

Maxell'ku ja w dowodzie mam adres:  kod  nazwa wioski  i numer domu   czyli  00-000 Wioska 1  i nie mam ulicy . Jak wpiszę  nazwę wioski zarówno w rubryce ulica jak i miejscowość to pokazuje ok Skoczowa. Muszę wpisać tak jak wcześniej podawałam.



#30 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 22:06

To nic. Programista przewidział takie przypadki i dlatego w swoim koncie masz zakładkę ustawienia i tam ręcznie poprawiasz ustawienie znacznika. 



#31 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5321 postów

Napisano 20 kwi 2016 - 22:09

Myślę ,że osoby z takich wiosek jak ja wiedzą by wpisać tak jak ja wpisałam bo w wielu instytucjach gdy muszą wpisać ulice wpisują w rubrykę nazwę wioski a w rubrykę miejscowości  właśnie nazwę gminy .



#32 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 22:14

Chciałbym przypomnieć, że przez dwa, trzy dni będziemy testowali portal, więc z chwilą jego pełnego rozruchu, wszystkie ogłoszenia usuniemy, gdyż traktujemy je jako testowe. Oczywiście osoby zarejestrowane, pozostana jako zarejestrowane.



#33 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2368 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 20 kwi 2016 - 22:22

Maxell, przydałaby się możliwość wyboru zdjęcia głównego, czyli możliwość przesuwania zdjęć, ale jak nie będzie to też dobrze będzie :) 

 

Fajnie że jest możliwość wyszukiwania ogłoszeń po słowie kluczowym, ale jeszcze lepiej  gdyby była możliwość wyszukania przedmiotu, ale w całej całej giełdzie, dla przykładu....

Świnki rasy Mangalica.... aby znaleźć to ogłoszenia należy wpisać słowo kluczowe "Mangalica",  następnie odhaczyć dział kupię lub sprzedam... a wystarczyłoby  wpisać słowo kluczowe "Mangalica" i już mamy ogłoszenie obojętnie w jakim by było dziale.


Przepraszam, już jest taka możliwość :clap: :clap: :clap:



#34 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 22:28

Maxell, przydałaby się możliwość wyboru zdjęcia głównego, czyli możliwość przesuwania zdjęć, ale jak nie będzie to też dobrze będzie

Jest. Jeśli ktoś się zainteresuje ofertą, wchodzi w nią i może dowolnie przeglądać zdjęcia.

Wybór zdjęcia na tzw. stronę główną zależy od Ciebie.



#35 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2368 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 20 kwi 2016 - 22:35

OK. ale mi raczej chodziło o to że zamieszczam np. 4 zdjęcia, oczywiście pierwsze zdjęcie jest zdjęciem które widać w ogłoszeniu dla innych i jest ono na stronie głównej, ale z jakiś powodów chciałbym to zdjęcie zastąpić np. zdjęciem nr. 3, więc wchodzę w "edytuj", "chwytam" zdjęcie nr. 3 i przesuwam je w miejsce nr. 1, a stare zdjęcie wędruje w miejsce zdjęcia nr 3, nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem o co mi chodzi.....

Obecnie należałoby usunąć wszystkie zdjęcia i dodać je od nowa, oczywiście uwzględniając swój kaprys ;)



#36 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 22:47

Na razie to zostawmy, gdyż programiście chodziło o to, co napisałem wyżej. Jak już wszystko ruszy, to przypomnij sprawę. Postaram się to załatwić. Na razie musisz prosić admina o podmiankę.



#37 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2368 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 20 kwi 2016 - 22:55

To są tylko testy więc sprawdziłem jak się odbywa ta sprawa o której napisałem i o tym napisałem jako braku możliwości, będzie to ok, nie będzie to też dobrze, w końcu to żaden problem, jeszcze odnośnie wyszukiwarki danego produktu, zauważyłem że na głównej stronie giełdy chcąc znaleźć jakiś produkt trzeba jasno określić czy chcemy go kupić, czy sprzedać, dla przykładu nadal słowo kluczowe "Mangalica" jeżeli je wpiszę w dziale sprzedam to nie pokaże się ogłoszenie, muszę zmienić na dział kupię i wówczas pojawi się, dobrze by było aby po słowie kluczowym wyskakiwały wszystkie ogłoszenia, ze wszystkich lokalizacji, kategorii, działów, przedziałów cenowych, okresów dodawania ogłoszeń, itp.



#38 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 20 kwi 2016 - 23:00

Patrzę te bzdury naszego "fachowca od podczerwieni" i na nową stronkę trafiły  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

 

"Kolor rury dymnej wskazuje na wielokrotne przegrzanie podczas wędzenia. Efekt wędzenia, a raczej „czadzenia” jest toksyczna żywności wyprodukowana na własne życzenie chociaż w smaku nie zawsze można odczuć różnicę. Wędzarnia z lekko ocieplona rurą, drewnianą komorą po usunięciu szamotki - powinna produkować dużo zdrowsze wędzonki. Nie oznacza że jak zrobimy taką przebudowę zaraz otrzymamy właściwe rozwiązanie. Możemy ułatwić obsługę i zmniejszyć wytwarzanie substancji szkodliwych. Jednak nie pozbędziemy się w ilości zadowalającej, dodatkowych niechcianych produktów. Wartości te mogą znacznie przekraczać obowiązujące normy zawartości benzopirenu".



#39 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28332 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 kwi 2016 - 23:02

Tak wyskakują w tej chwili, ale jest ich ograniczona ilość. Programiści także to rozpatrywali i doszli do wniosku, że jeśli ktoś wchodzi na giełdę, to w konkretnym celu; albo kupić, albo sprzedać.

Zrobienie takiego zestawienia wszystkich ogłoszeń, jeśli będą ich tysiące to kłopot dla szukającego. Dal programisty nie ma problemu. Jesli będzie taka potrzeba, to zrobimy.


Gonzo, te oba pliki i tak idą do poprawki. 



#40 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2368 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 20 kwi 2016 - 23:07

Maxell, OK. czas pokaże czy będzie to potrzebne, czy też nie, zmienić zawsze się zdąży.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych