harnas9900 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Maja 2016 Witam Panowie szukam przepisu na kaszanke ale mam tylko do uzycia serca, zoladki i watrobke wszystko z kurczaka. Czy wyjdzie mi z tego ? czytalem ze tam jakies skorki sie daje zeby kaszanka byla kleista czy cos takiego. A i krew mam suszona i jak to sie dawkoje taka krew z woda. Jak macie jakis przepis na kaszanke z podrobow kurczaka to prosze wrzuccie tu.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Jak macie jakis przepis na kaszanke z podrobow kurczaka to prosze wrzuccie tu. Nie ma takiego przepisu, przynajmniej ja się nie spotkałem. Ale możesz poeksperymentować jak masz ciągły dostęp do tych podrobów.Musisz chyba dobrze ugotować żołądki kurze i zemleć na drobnym sitku, żeby nie było "twardości" w kasznace. Suchą krew rozmieszaj w zimnej wodzie, o ile dobrze pamiętam to 10dkg suchej jest równoznaczne z 1 l krwi. Ja bym do tego dodał właśnie skórek wieprzowych, podgardla i okrawki mięsa.Można dać jeszcze nóżki wieprzowe lub golonkę przednią. Eksperymentuj W googlach masz dużo "wymysłów"https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=kaszanka+drobiowa Edytowane 17 Maja 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-496834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Panowie szukam przepisu na kaszanke ale mam tylko do uzycia serca, zoladki i watrobke wszystko z kurczaka. Z tego nie wyjdzie.Rozpadnie się jeśli nie dodasz skórek wp. o ile dobrze pamiętam to 10dkg suchej jest równoznaczne z 1 l krwi. Mam suchą krew, czyli hemoglobinę, którą rozpuszcza się w stosunku 1:14. Edytowane 17 Maja 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-496875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Maja 2016 Mam suchą krew, czyli hemoglobinę, którą rozpuszcza się w stosunku 1:14. Ale rozpuszczasz 1:10 Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-496899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Ale rozpuszczasz 1:10 Ostatnio parę lat nie rozpuszczam w ogóle .Używam naturalną, płynną bo kaszanka ma wtedy lepszy smak. Edytowane 17 Maja 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-496913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felicja32 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Maja 2016 Zawsze można to czymś zastąpić, ale wskazane są skórki. Cytuj Przywieszka Wisplast Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-498228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annuska Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Czym można zastąpić krew? co Ty wypisujesz... Cytuj TBS24.PL Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-499686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Czym można zastąpić krew? co Ty wypisujesz... Można zrobić kaszankę na biało bez krwi.Krew w tym wypadku można zastąpić a nawet trzeba rosołem z gotowania mięsa w tej samej ilości. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-499687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Czerwca 2016 U nas w sklepach nazywają ją "biała kaszanka" a tak na marginesie to cieszy się bardzo dużym wzięciem.... zresztą tak samo jak kiszka ziemniaczana. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-499733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Czerwca 2016 U nas w sklepach nazywają ją "biała kaszanka" U nas też Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-499735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 5 Czerwca 2016 U nas w sklepach nazywają ją "biała kaszanka" W moim domu rodzinnym , babcia taką kaszankę robiła na obiad , nie nadziewało się jej w jelita tylko kładło do miseczki i była gotowa na obiadek z gotowaną kiszoną kapustą . Po wystygnięciu odsmażało się na kolację na patelni . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-499749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakoszek Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 11 Lutego 2018 Przypadkowo byłem w sklepie z karmą dla gołębi i po raz pierwszy zobaczyłem nasiona sorga. Kupiłem sorgo czerwone 4 zł/kg i zacząłem eksperymentować. Zrobiłem kaszankę z nasion sorgo i wyszła rewelacja. Sorgo czerwone po namoczeniu i ugotowaniu wygląda jak kasza gryczana dla mnie w smaku dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-588519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zrób foto i przekrój . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-588546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakoszek Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Lutego 2018 Kaszankę już zjadłem, wcześniej nie jadłem kaszanek bo mnie po nich suszyło zwłaszcza po zrobionej na kaszy gryczanej. Sorgo to zboże bezglutenowe. Zapomniałem dodać, że jak kupimy sorgo dla gołębi to trzeba je kilka razy wypłukać w ciepłej wodzie aż woda będzie czysta. Sorgo czerwone w smaku przypomina pęcak a wyglądem kaszę gryczaną. Kaszanka wygląda jak każda kaszanka. Można kupić kaszę z obłuskanych nasion sorgo, rzadkość, u mnie w okolicy niedostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-588560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 12 Lutego 2018 Ja swego czasu kupiłam sorgo w Auchan . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-588604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pupior Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Ile wlać krwi na 1o kg farszu? I czy powinno się łac na gorącą kasze czy schłodzoną? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-595586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Na gorącą żeby ją wstępnie sparzyć.2l na 10 kg.Ja daję 1l krwi i 1l rosołu z gotowania mięsa Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-595588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Ile wlać krwi na 1o kg farszu? I czy powinno się łac na gorącą kasze czy schłodzoną? Tutaj masz to fajnie opisane https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1189-czesc-x-podrobowe-kaszanka-pasztetowa-salceson-i-smarowka-ze-skwarkow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13034-kaszanka/#findComment-595601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.