Tom&Ala Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Witamwpadłem na pomysł, żeby calą karkowkę zapeklować a póżniej w piekarniku ją upiec. Nigdy tego wcześniej nie robilem więc proszę o uwagi mówiące za i przeciw takiemu pomysłowi. Karkówka bedzie miala ok. 2,5kg, bez kości Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Grudnia 2016 .....zależy, w jakiej temperaturze będziesz ją piekł, ponieważ azotyn w temperaturze ( o ile dobrze pamiętam) 160* rozkłada się na niebezpieczne dla zdrowia związki.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/#findComment-532054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zdrowiej będzie chyba zasolić niż peklować (lub 50% / 50%) ale pewnie bardziej doświadczone koleżanki i koledzy to zweryfikują. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/#findComment-532111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Grudnia 2016 w piekarniku ją upiec zrób bez peklowania - pieczona (w piwie lub winie ) jest świetna a w dodatku w rękawie i na niższej temperaturze 140-160st - a jak masz zamiar przetrzymać ją po pieczeniu długo - to vacum i zamrażarka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/#findComment-532115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Polecam Ci karkówkę Maxella: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=392813rozkłada się na niebezpieczne dla zdrowia związki....To obowiązkowo trzeba zakropić, wtedy jest na zdrowie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/#findComment-532125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom&Ala Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Hej , Dziekuje za wskazowki , cholera.. tak sie rozpedzilem dzisiaj , ze karkowka zostala pocieta na drobne ale zrobie pare mielonek w szynkowarze. Mieso juz sie pekluje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/#findComment-532216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Paweljack ja tez polecam ten przepis na karkowke.Jest swietny! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/#findComment-532234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Grudnia 2016 To obowiązkowo trzeba zakropić, wtedy jest na zdrowie. ....już widzę ten kroplomierz..... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13753-karkowka-cala-peklowana-pieczona/#findComment-532236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.