eli55 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 26 Listopada 2014 :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-386083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 26 Listopada 2014 polecam mrozony, z puszki ma inny smak. jesli nie ma to podalam u siebie zeby Pawlowi nie zasmiecachttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/?p=386084 pioro, sorry, a czemu Ty tak bez majtek tańczysz ? sprzedal gatki kupil miodek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-386085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 26 Listopada 2014 Ja też jestem za groszkiem mrożonym a w wersji bez grzanek można wszystkie jarzyny zmiksować i dopiero do nich dodać groszek by był w całości . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-386145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Karkówka zamarynowana na pierwszy dzień Świąt. Przepis: Karkówka Maxella Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-392813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Karkówka wyśmienita, wszyscy goście zachwyceni. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Paweł karkóweczka jak malina, a że uwielbiam pod każdą postacią nie omieszkam spróbować zdublować, tylko muszę przerobić to co nawędziłem na święta... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ciekaw jestem do jakiej temp. w środku piekłeś. Moja będzie serwowana dzisiaj, zobaczymy jakie będą oceny. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Karkówka wyśmienita, wszyscy goście zachwyceni. Ładnie się prezentuje ta Twoja karkóweczka Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Pieknie wyglada i na pewno smaczniutka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ciekaw jestem do jakiej temp. w środku piekłeś. Moja będzie serwowana dzisiaj, zobaczymy jakie będą oceny. Po dwóch godzinach w 190 stopniach, jak zmierzyłem było 69 st. w środku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ja parzyłem do 73 w środku. Wyszła rewelacyjnie. Do tego sałata z przepisu Maxella . Oceny gości bardzo dobre. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Oprócz wymienianych wcześniej śledzi https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/485-życzenia-świąteczne/?p=391024 dodatkowo znalazły się jeszcze na stole śledzie Małgoś http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1118&Itemid=4 Edytowane 29 Grudnia 2014 przez paweljack poprawa linków Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 29 Grudnia 2014 nie omieszkam spróbowaćSpróbuj bo warto, nasz "Ojciec założyciel" wie co dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-393462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Sałatka z tuńczyka od Joli. http://przepisyjoli.com/2014/03/jak-zrobic-szybka-salatke-warstwowa-z-tunczykiem-porada-joli/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-394002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Dziś mam dla Was zupę, jaką podawano w pierwszej klasie na Titanicu. Zupa z Titanica Moja wersja Składniki: Olej 5 średnich cebul 4 marchewki Bekon - polędwica wędzona 160 g 5 ząbków czosnku Pęczak – 200 g Białe wino 2/3 szklanki, irlandzka whiskey Bulion wołowy - 2 L Filiżanka śmietany Sól, pieprz, czerwony ocet winny bouquet garni – (pietruszka, tymianek, listek bobkowy) Przygotowanie: Na oleju do miękkości smażymy cebulę ale tak aby nie zbrązowiała. Następnie dorzucamy marchewkę, polędwicę i dusimy kilka minut. Dokładamy posiekany czosnek i dusimy wszystko razem kilka minut. Sypiemy pęczak, sporo pieprzu, dolewamy wino i odrobinę whiskey. Następnie bulion. Zamaczamy bouquet garni i gotujemy około 45 minut, do miękkości marchewki. Po tym czasie dodajemy śmietanę i łyżkę octu winnego. Jeszcze odrobinę whiskey i traktujemy zupę blenderem, nie koniecznie na jednolity krem. Przed podaniem dodajemy jeszcze soli i pieprzu a na talerz odrobinę śmietany i łyżkę whiskey. Posypujemy natką. I rewelacyjna zupa gotowa. http://www.topglobus.ru/skin/smile/s6722.gif A tu oryginał: Makłowicz w podróży - Tropem legend Edytowane 21 Stycznia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Hmmm, mam jeszcze polędwice świąteczną - może w ten sposób ją zagospodaruję tylko do sklepu po wiskacza trzeba podjechać Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Generalnie zjadam naprawdę wszystko ale tej zupy zjadłem tylko łyżkę:/wszystko mi normalnie rosło w gębie!ale zaznaczam że jadłem orginal wersje,po mojemu szkoda whiskey;)aleee są smaki i smaczki a może twoja jest lepsza od orginału;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Generalnie zjadam naprawdę wszystko ale tej zupy zjadłem tylko łyżkę:/wszystko mi normalnie rosło w gębie!ale zaznaczam że jadłem orginal wersje,po mojemu szkoda whiskey;)aleee są smaki i smaczki a może twoja jest lepsza od orginału;)A jesteś w stanie powiedzieć co Ci nie odpowiadało? Marchewka, cebula czy kasza?Moja M. dziś powiedziała, że zamiast kaszy wolałaby z ziemniakami. A tak poza tym, że smakuje. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Powiem tak było to zmiksowane i nie wiem co tam było pewno to co ty zapodałeś;)może za wiele wiski no nie podeszła mi za pierona;)A i taka ciekawostka w muzeum titanica zapodawają tą zupkę Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 6 Stycznia 2015 może za wiele wiskiPochodzę z Wielkopolski, wierz mi, nie dałem za dużo. A i taka ciekawostka w muzeum titanica zapodawają tą zupkę Stamtąd mam przepis Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Pochodzę z Wielkopolski, wierz mi, nie dałem za dużo. Czyli ... oszczędnie aby na dłużej starczyło Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Byłem ale nie kupiłem;)szklaneczkę mocniejszego za to wypiłem;)pozdro Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Generalnie zjadam naprawdę wszystko ale tej zupy zjadłem tylko łyżkę:/wszystko mi normalnie rosło w gębie!ale zaznaczam że jadłem orginal wersje,po mojemu szkoda whiskey;)aleee są smaki i smaczki a może twoja jest lepsza od orginału;)Już wiem, na pewno nie leżał Ci użyty bekon irlandzki, jakby zrobili z Twoim na pewno weszłaby Ci bez problemu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-395262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Przetestowałem pierwszy raz zupę cebulową. Testy wypadły bardzo pomyślnie. Przepis znalazłem u Kruszynki. Zupa cebulowa Joli Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-397912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 20 Stycznia 2015 U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. A swoją drogą, pierwszy raz jadłem pierogi z rybą. PIEROGI Z DORSZEM OD KRUSZYNKI Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/page/5/#findComment-398289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.