BonAir Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Lutego 2008 A to wycinek z gazetki jednej z sieci marketów: Proszę, proszę - bez polifosforanów! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Lutego 2008 No i mógłbyś się zdziwić. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Lutego 2008 To znaczy? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Lutego 2008 Prawda lub fałsz :lol: Cytuj cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Lutego 2008 I tak w to nie uwierzę. :wink: Mają doskonałą okazję, by podbić cenę.Przeciez teraz nie ma w przemysle nawet maszyn do robienia wędlin tradycyjnymi sposobami. :wink: No ale dokąd ludzie dają się nabierać, to ich nabierają. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Lutego 2008 witamnie chce mi sie w to wierzyc,aczkolwiek moge spytac kolege,ktorytam pracuje,zaklad jest niedaleko makro w Bielsku-Bialej wiecudzieli mi napewno informacji,z tego co wiem cala produkcja opierasie na technologi wloskiej lacznie z komponentami przypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Lutego 2008 Marku jesteś blisko prawdy.Jako jedyni posiadają pewną technologię produkcji wydajnych wędlin której nie chcą zdradzić i nie opiera się ona fosforanach.Możecie wierzyć lub nie.Ale wielu bardzo dobrych technologów chciało poznać prawdę lub zrobić coś podobnego i nie dali rady. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Lutego 2008 Ale wielu bardzo dobrych technologów chciało poznać prawdę lub zrobić coś podobnego i nie dali rady.... a może chodzi o E 640? Pozostaje dodatek mąki ryżowej, inuliny, transglutaminazyi reżimu uplastyczniania mięsa w niskiej temp. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Lutego 2008 Bagno gdybym wiedział na czym jest oparte nie było by o czym mówić.Nie wiem i tak jak pisałem paru już próbowało i lipa.Technologia pochodzi z Włoch i tyle wiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Lutego 2008 Czyli, jakby na to nie patrzył, nie jest to na pewno robione metodami tradycyjnymi, do których odwołuje się nazwa szynki. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Lutego 2008 Pisze szynka naturalna ( cokolwiek to znaczy :grin: ) bez fosforanów. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Lutego 2008 W przemyśle mięsnym (nie wiem na jaką skalę) używa się wanien ultradźwiękowych, w których mięso, w kąpieli, poddawane jest procesowi rozluźniania tkanek. Celem takiej obróbki jest zwiększenie chłonności wody i w efekcie "przyrost masy". Wiem to od producenta tych urządzeń z którym, z racji używania jego myjek ultradźwiekowych miałam kontakty. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Lutego 2008 Z kolei Amerykanie, od wielu już lat, by się nic nie marnowało i aby zaoszczędzic na kosztach utylizacji odpadów, miela je po prostu w młynkach koloidalnych i dodają do solanek, którymi następnie nastrzykują mięso. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Lutego 2008 Z kolei Amerykanie, od wielu już lat, by się nic nie marnowało i aby zaoszczędzic na kosztach utylizacji odpadów, miela je po prostu w młynkach koloidalnych i dodają do solanek, którymi następnie nastrzykują mięso. Tylko koszt maszyn jest potworny i chyba dwie czy trzy firmy w Polsce mają takie z prawdziwego zdarzenia ..... i dobrze :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1376-wycinek-z-gazetki/#findComment-29418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.