@halusia@ Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 12 Października 2017 Nie ma nie ma. Pyszny jak zwykle Czyli Żonka włożyła tam swoje serce Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-570865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 12 Października 2017 A serniczek nie ma czasami goryczy Nie ma nie ma. Pyszny jak zwykle Coś mi się wydaje, że nie zatrybił Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-570866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 12 Października 2017 Zatrybil Zatrybil Misiu Kolorowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-570877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 12 Października 2017 Piekła oczywiście moja ślubna. To co tu wstawiasz? to Twój temat Zjadłbym Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-570880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 12 Października 2017 Bo głównymi bohaterami są moje sery a poza tym trza się żoną chwalić dobra jest w ciastach.... Szkoda że tak rzadko piecze.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-570881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 28 Października 2017 Przedwojenną ricottę wyciągnąłem z zamrażarki.....myślałem że nic z niej już nie będzie.....A tu moja lepsza połówka zrobiła wyczesaną tartę dyniową z ricottą i nutą pomarańczy.....spód na herbatnikach maślanych.......serniki to pic na wodę przy tym.......ależ to dobre.......... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-572936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 28 Października 2017 Pozazdrościłem Szwajcarom podczas ostatniego pobytu....i zrobiłem dla znajomych fondue mięsne. Rosołek miętolony pół dnia z różnymi dodatkami (w tym wino pół wytrawne.....). Do tego mięso z indyka i polędwica z wieprza, marynowane w przyprawach 24h oraz w jogurcie naturalnym celem skruszenia. Do tego flatbreads z mąki 00 z dodatkiem jogurtu naturalnego + masełko czosnkowo-ziołowo. Całkiem całkiem to wyszło....... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 28 Października 2017 ....i zrobiłem dla znajomych fondue mięsne Nie rozpieszczaj za bardzo bo się przyzwyczają A tak w ogóle danie brzmi smacznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 28 Października 2017 ....i zrobiłem dla znajomych fondue mięsne Nie rozpieszczaj za bardzo bo się przyzwyczają A tak w ogóle danie brzmi smacznie Jadłem kilka dni temu w Moutier w kantonie francuskim pyszne fondue serowe z 3 serów lokalnych. Generalnie fajna zabawa. Siedzi się długo i je i je i je......i nie da się za bardzo przejeść ...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 29 Października 2017 .i zrobiłem dla znajomych fondue mięsne. No ciekawy pomysł -inny rodzaj gulaszu a i dodatki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 29 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 29 Października 2017 To nie gulasz Muski. W garnczku jest rosolek z winem białym. Każdy ma swoje szpikulce i nabija na nie dwa rodzaje mięsa. Indyk i polędwica. Mięsa marynowane 24h. Małe kawałki. Pod garnkiem palniczek. I mięso sobie parzymy. Potem sosy i dodatki na tej obrotowej rameczce. I tak się siedzi i je.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 1 Listopada 2017 Duża GOUDA (2,5 kg), 3 miesięczna z zielonym pieprzem z ostatniej produkcji. Teoria z dużą wilgotnością i późnym dojrzewaniem w próżni się sprawdziła. Ser bardzo dobry, dość ostry od zielonego pieprzu. Marudy które trochę w serach siedzą będą się zaraz doszukiwać coca coli. Ale Oni już tak mają. A wg mnie bardzo często przy mleku niepasteryzowanym mogą działać w sprzyjających okolicznościach bakterie propionowe naturalnie występujące w słomie, na wymionach etc....a dodatkowo nie bawię się w prasowanie pod lustrem serwatki....... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 1 Listopada 2017 Bardzo ładny ser ,gratki za wykon. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 1 Listopada 2017 Serek pierwsza liga ☺ pojadłoby się oj pojadło ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 1 Listopada 2017 Dziękuję Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 1 Listopada 2017 Perszing wygląda trochę tak jakbyś zwinął w algi ów serek Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 1 Listopada 2017 To zielony polioctan z natamycyną Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-573596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 5 Listopada 2017 Praca wre z samego rana. Ser wysoko dogrzewany trafił spod prasy do solanki. Wydajność nieco za niska - ale wiadomo, krowy już jedzą inaczej.....ale nie ma źle...to z 20l. Teraz poszedł do solanki na 19h. 5 l przerobiłem na twaróg który odcieka. Razem z ricottą - którą zagotowałem przez przypadek (ciekawe czy w smaku będzie to czuć). Nieco śmietany zebrane - będzie do mizerii....A na śniadanie bidżys od teściowej....i tak się kręci Niedziela miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 5 Listopada 2017 No piękniusie te sery robisz, piękniusie . Może i ja kiedyś spróbuję . Na razie nabywam wiedzę teoretyczną . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 5 Listopada 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 5 Listopada 2017 Ser wysoko dogrzewany trafił spod prasy do solanki Sery to nie moja bajka ,ale jestem pod wrażeniem Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 5 Listopada 2017 Sery to nie moja bajka Moja tez nie ,ale fakt ładny gniot Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 5 Listopada 2017 Ale żółty gniot [Dodano: 05 lis 2017 - 12:13]I uratowałem ricottę. Będzie jej chyba z 1 kg ufffffff i nie wali spalenizną Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 7 Listopada 2017 Źle przypisałem posta.....jak ktoś chce obaczyć co nowego zmajstrowałem to zapraszam do działu sery https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/?p=574522 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 7 Listopada 2017 Fajne rzeczy zrobiłeś ostatnio. Musze Cię odwiedzić. Mam do Ciebie dwa prezenty. Jak się szybko nie spotkamy to zjem i nie będzie niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/16/#findComment-574533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.