Perszing37 Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 2 Lipca 2018 Chyba inna była. Ale nie sprawdzę bo w Primorsku obecnie jestem generalnie szukaj przepisów na Utopence Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-601666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 2 Lipca 2018 Napisz do kolegi jacinto On robil utopence.Mialem okazje jeść przez niego robione. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-601672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 7 Lipca 2018 Wiem, że nikt za mną się nie stęsknił ale takie jest życie nadajemy znowu znad "żarcia".....INDYCZA podsuszana od tygodnia.....sam pieprz biały bardzo wyczuwalny jeżeli nie ma innych przypraw...mi pasuje... jeżeli chodzi o konsystencję to ciekawa - inna niż wieprzowa, bardziej sprężysta....banał w wykonaniu ale I klasę (czyli 30% fileta) bym nie puszczał na szarpaku a zrobił 3 cm kostkę. Generalnie najprostsza kiełbasa jaką robiłem i bardzo smaczna. Jutro pójdzie wraz z Krasiecką na zimny dym 2 h Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-601992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zrobiłech.....1wszy rozsądnie wyglądający przepis i jest nieźle. LJUTENICA bułgarska.....Jedynie co mi nie pasiło to brak odrobiny octu winnego - który też dodałem. Właśnie się pasteryzują 4 słoiczki.....z 5 papryk, 1 bakłażana, 3 marchewek, 1/4 szklanki oleju, 1/2 szklanki passaty, kminku mielonego, chilli, soli i pieprzu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 13 Lipca 2018 skład ciekawy - a smak ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 13 Lipca 2018 Ciekawy Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 13 Lipca 2018 Jak bedziesz robil kiedys jeszcze raz to zamien sobie czerwona papryke na taka szpiczasta , nie wiem jak sie nazywa kiedys byla taka wegierska , i porownaj smakowo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zapomniałem o 1,5 łyżeczki cukru trzcinowego znaczy dodałem a tu nie napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 13 Lipca 2018 to zamien sobie czerwona papryke na taka szpiczasta A pokazywałem koledze jaka papryka i ,że na grillu ... ,ale jak kulą w płot Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 13 Lipca 2018 A pokazywałem o Gruszka miłości i dodatek pikanterii Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 13 Lipca 2018 Ja pokazywałem jak byłem mały teraz tylko żonie ......Grilla mi się nie chce w taką pogodę odpalać. A papryki były takie a nie inne.Dowolność jest w tym sosie - z ilością poszczególnych składników itp.Grill da inny posmak a piec czy piekarnik inny. Poza tym kup se większy bo na tym ledwo się zmieściło..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 13 Lipca 2018 ja opiekam w piecyku na samej gorze , baklazana mozna w caloscia tylko porobic widelcem dziury, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 13 Lipca 2018 A po co dziury ? ja nie dziurawiłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 13 Lipca 2018 lepiej odparowuje woda, ja jak robie melitzanosallata to robie ciecia na krzyz i w to wkladam zabki czosnku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Po sobotniej produkcji została bardzo fajna serwatka. Aż szkoda jej było - żona focha strzeliła i powiedziała, że na razie ma dość serników z ricotty i mam wylać. A ja nie lubię wywalać czegoś co można przekształcić na coś zajebistego. To zrobiłem z 1,5 kg ricotty i wymyśliłem fajny skład "farszu". Do ciasta poszła woda różana a do serka płatki róży z cukru - i to był strzał w 10-tkę. ZARĄBISTE połączenie......Dostałem też śliwki od sąsiada - część poszła do próżni do ciast drożdżowych a część się smali na powidła. Żona z przeprosinami za ricottę (bo jej bułek nie chciałem dać heheh) zrobiła przepyszną sałatkę doprawianą olejem po maceracji korycinów. I tak to dziś było Miałem po prostu dość już mięcha Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez EAnna kor. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 17 Lipca 2018 A tematem jego były głównie moje dzisiejsze drożdżówki etc... - nic zdrożnego......ciekawe czy to też zniknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 18 Lipca 2018 Pyszne buleczki ,a ja jeszcze przed sniadaniem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 18 Lipca 2018 Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-602716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 5 Listopada 2018 Mam do sprzedania gotowy zestaw do wykonu kiełbas (od 10-18 kg na jeden wsad). Silnik-motoreduktor 050, mieszałka 30 litrów, długi kabel z wtyczką na prąd trójfazowy (siła), przełącznik krzywkowy ze zmianą obrotów. Całość na podstawie z grubej sklejki z regulacją wysokości motoreduktora. Wymienione łożyska z chińskich na porządne PL. Kupiona 17.08.2017 czyli ma jeszcze gwarancję. Dla nas okazała się za duża i będziemy przechodzić na ponad połowę mniejszą. Generalnie nie wyobrażam sobie robienia kiełbasy bez tego ustrojstwa (chyba, że ktoś robi naprawdę małe ilości). Bliższe informacje tylko na priv (łącznie z negocjacjami cenowymi). Tak więc proszę nie pytać pod postem : ile ? ile ? ile ?........Teoretycznie mogę wysłać ale wiadomo jak to jest z kurierami (mimo dobrego opakowania mogą się wydarzyć różne rzeczy) - więc preferuję odbiór osobisty..... UWAGA - możemy także rozpatrzyć sprzedaż samej mieszałki......bez silnika i motoreduktora, bez okablowania i bez podstawy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-612042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 5 Listopada 2018 No Tomku zestaw super - ja mam 20 l z silnikiem i na nasze potrzeby jest Ok - ale jak bym miał troche więcej to taki sprzęcior jest naprawde pomocny a kupno bez podstawy - ? mały sens bo trzeba ja zrobić jeszcze raz a ta widać porządna Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-612043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 5 Listopada 2018 Tak - trzeba zrobić a to chwila zabawy jest.Ale ja chyba chcę przejść na 230V i stąd decyzja żeby puścić całość.Poza tym bardziej atrakcyjna oferta bo nie trzeba się bawić z okablowaniem, przełącznikiem zmiany obrotów a co najważniejsze z odpowiednią podstawą regulowaną. Ale ja jestem zdolny to sobie sklecę mniejszą podstawę bo mi sklejka została. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-612044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 6 Listopada 2018 Właśnie się zdoktoryzowałem i podobno w prosty sposób można ten zestaw przerobić na 230V. Jedyny minus, że stracimy na mocy 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-612167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 13 Listopada 2018 Nowy zestaw gotowy (12L - 230V) - a na nim pierwsze wyroby. Stary przypominam, że jest do sprzedania. I jeżeli ktoś robi min 10 kg kiełbasy jednorazowo to jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-612863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 13 Listopada 2018 Fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-612873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 13 Listopada 2018 Nie wyobrażam sobie bez tego wyrobów. Szczególnie tych w mniejszych ilościach gdzie musi być zachowana bardzo niska temp. obróbki.Jak np. kiełbasy dojrzewające, salami etc.Nie dość , że rękoma nie wymiesza się farszu porządnie to jeszcze się go nadmiernie ogrzewa. I może dojść do mazania tłuszczu a to już wielki błąd.Podobnie jak zbyt ciepły farsz.W normalnych kiełbachach też nie ma szans porządnie wymieszać farszu ręcznie. A urządzenia typu - wiertarka+mieszadło do betonu to istna porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/34/#findComment-612874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.