Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w okolicy jest parę osób które robią wyroby na zamówienia, przeważnie komunie, chrzciny czy wesela za kg kiełbasy wiejskiej (wędzona podpiekana) trzeba dać 27pln za kilogram wędzonki szynka, boczek, baleron 28-30pln polędwica 32-35pln wyroby są naprawdę bardzo przyzwoite ;)

Przy większych zamówieniach gdzie brany jest przez jednego kupującego cały asortyment obowiązuje cena ryczałtowo 27pln za kg wszystko jak leci czyli szynka tyle co kiełbasa ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552404
Udostępnij na innych stronach

baleron 28

Dwa dni temu kupiłem karkówkę za 18,36 kg. ( w sezonie letnim schab i baleron drożeje o kilka złotych). Może u mnie wychodzi trochę więcej ale za opał doliczam sobie 2 zł do każdego kilograma, kątnica 2,50, strata 15%, czyli 2,75 (razem 25,61 to koszt kilograma. Do tego np. 70% w czym jest jeszcze peklowanie, prąd, gaz-parzenie, mycie garów, to gdybym chciał sprzedawać baleron to dzisiaj za 44/ kg.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552406
Udostępnij na innych stronach

Cena 44 to już dużo tak mi się wydaje ... oczywiście im więcej tym lepiej aby tylko ludzie chcieli płacić :) ja za baleron ostatnio brałem 28 zł ale przeliczając cenę mięsa i straty wynikające z wędzenia w masie mięsa oraz oczywiście pelkowanie, prąd poświęcony na chłodziarkę w której pekluje, sznurki opał, gaz na parzenie i  oczywiście czas myślę ze to trochę za mało... ale już coś wiem z Waszych wypowiedzi bardzo dziękuję i czekam na kolejne komentarze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552408
Udostępnij na innych stronach

cenę mięsa

Czyli jaką?

 

A za kątnicę ile płacisz? 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552410
Udostępnij na innych stronach

nie pamiętam teraz wszystkich cen ale paragon gdzieś w domu leży więc mogę sprawdzić jak wrócę do domu. Jelit dawno już nie kupowałem bo kiełbasę sporadycznie robię więc z tą ceną się nie orientuję.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552412
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie pamiętam teraz wszystkich cen

To ważne w dyskusji, skoro mamy coś porównywać. Wnioskuję, że nie robisz baleronu, tylko karkówkę wędzoną. Więc koszt też niższy.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552415
Udostępnij na innych stronach

Cena 44 to już dużo tak mi się wydaje ... 

To zależy jeszcze kto i z jakiego mięsa robi!  :)

 

Przykładowo nasz forumowy Kolega Pis, śmiało może brać więcej.

(o sobie to nawet przez skromność nie wspomnę)  ;)  :tongue:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552418
Udostępnij na innych stronach

ceny oczywiście podam ale wieczorem. A tak zapytam czym to się różni baleron od karkówki ???? Zawsze myślałem ze baleron to inaczej uwędzona karkówka....

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12588-baleron-gotowany-produkcji-paw%C5%82a/

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552420
Udostępnij na innych stronach

ja kupuję mięso w sklepie juz gotowe ale nie w żadnym supermarkecie bo jakoś nie wierze w jakość takiego mięsa... biorę ze sklepu taka niby mniejsza masarnia, zamawiam takie kawałki jakie potrzebuje czy to karkówka czy schab itd wszystko mi wycinają i z tego robię wędliny


[Dodano: 22 maj 2017 - 12:35]

Dziękuję za poradę, następnym razem tak właśnie zrobię baleron. Nie wiele więcej pracy przy tym ale efekt jak widać jest lepszy. Nawet nie wiedziałem ze tak to się robi - człowiek uczy się całe życie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552422
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nawet nie wiedziałem ze tak to się robi - człowiek uczy się całe życie
- po to Bracie dołączyłeś do tego grona - zawsze tej wiedzy więcej :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552442
Udostępnij na innych stronach

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552517
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.