roger Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 22 Maja 2017 U mnie w okolicy jest parę osób które robią wyroby na zamówienia, przeważnie komunie, chrzciny czy wesela za kg kiełbasy wiejskiej (wędzona podpiekana) trzeba dać 27pln za kilogram wędzonki szynka, boczek, baleron 28-30pln polędwica 32-35pln wyroby są naprawdę bardzo przyzwoite Przy większych zamówieniach gdzie brany jest przez jednego kupującego cały asortyment obowiązuje cena ryczałtowo 27pln za kg wszystko jak leci czyli szynka tyle co kiełbasa Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 22 Maja 2017 baleron 28Dwa dni temu kupiłem karkówkę za 18,36 kg. ( w sezonie letnim schab i baleron drożeje o kilka złotych). Może u mnie wychodzi trochę więcej ale za opał doliczam sobie 2 zł do każdego kilograma, kątnica 2,50, strata 15%, czyli 2,75 (razem 25,61 to koszt kilograma. Do tego np. 70% w czym jest jeszcze peklowanie, prąd, gaz-parzenie, mycie garów, to gdybym chciał sprzedawać baleron to dzisiaj za 44/ kg. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoszka1111 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 22 Maja 2017 Cena 44 to już dużo tak mi się wydaje ... oczywiście im więcej tym lepiej aby tylko ludzie chcieli płacić ja za baleron ostatnio brałem 28 zł ale przeliczając cenę mięsa i straty wynikające z wędzenia w masie mięsa oraz oczywiście pelkowanie, prąd poświęcony na chłodziarkę w której pekluje, sznurki opał, gaz na parzenie i oczywiście czas myślę ze to trochę za mało... ale już coś wiem z Waszych wypowiedzi bardzo dziękuję i czekam na kolejne komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 22 Maja 2017 cenę mięsaCzyli jaką? A za kątnicę ile płacisz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoszka1111 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 22 Maja 2017 nie pamiętam teraz wszystkich cen ale paragon gdzieś w domu leży więc mogę sprawdzić jak wrócę do domu. Jelit dawno już nie kupowałem bo kiełbasę sporadycznie robię więc z tą ceną się nie orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 22 Maja 2017 nie pamiętam teraz wszystkich cen To ważne w dyskusji, skoro mamy coś porównywać. Wnioskuję, że nie robisz baleronu, tylko karkówkę wędzoną. Więc koszt też niższy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 22 Maja 2017 Cena 44 to już dużo tak mi się wydaje ... To zależy jeszcze kto i z jakiego mięsa robi! Przykładowo nasz forumowy Kolega Pis, śmiało może brać więcej.(o sobie to nawet przez skromność nie wspomnę) Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoszka1111 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 22 Maja 2017 ceny oczywiście podam ale wieczorem. A tak zapytam czym to się różni baleron od karkówki ???? Zawsze myślałem ze baleron to inaczej uwędzona karkówka.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 22 Maja 2017 ceny oczywiście podam ale wieczorem. A tak zapytam czym to się różni baleron od karkówki ???? Zawsze myślałem ze baleron to inaczej uwędzona karkówka....https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12588-baleron-gotowany-produkcji-paw%C5%82a/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoszka1111 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 22 Maja 2017 ja kupuję mięso w sklepie juz gotowe ale nie w żadnym supermarkecie bo jakoś nie wierze w jakość takiego mięsa... biorę ze sklepu taka niby mniejsza masarnia, zamawiam takie kawałki jakie potrzebuje czy to karkówka czy schab itd wszystko mi wycinają i z tego robię wędliny[Dodano: 22 maj 2017 - 12:35]Dziękuję za poradę, następnym razem tak właśnie zrobię baleron. Nie wiele więcej pracy przy tym ale efekt jak widać jest lepszy. Nawet nie wiedziałem ze tak to się robi - człowiek uczy się całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 22 Maja 2017 Nawet nie wiedziałem ze tak to się robi - człowiek uczy się całe życie - po to Bracie dołączyłeś do tego grona - zawsze tej wiedzy więcej Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 23 Maja 2017 Dziękuję za poradęDrobiazg, tu jeszcze bardziej szczegółowo:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14095-porada-nr-4-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-jak-zrobi%C4%87-pierwszy-baleron/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14344-cena-wyprodukowania-wyrobu/page/4/#findComment-552517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.